Saturday, May 16, 2009

Sho-Ro


dua minggu dekat kuala lumpur. twenty four hours
berkepit dengan syafi ( kecuali masa tidur )
tiba hari ni bangun pagi, tak ada lagi nasi lemak hot choclate
( bila tak habis makan, akan suruh syafi habiskan semua )
tak ada lagi bagi handphone dekat syafi, mintak tolong charges sebab
plug untuk charges handphone sangat tinggi. tak ada lagi
dengar ucapan " good morning sayang " sambil syafi bermain game.
tak ada lagi syafi bukakkan laptop connect kan internet.
ahhh rindu tak terkata, tak terkata rindu ni, rindu rindu





sumpah comel ah masa ni tengah bersiap dekat cermin ni
syafi datang cubit pipi. lepas tu dia akan sikat rambut dia
padahal rambut tak ada lah panjang mana. nak jugak sikat
gambar blurr sikit sebab dekat cermin tersebut ada bedak
yang melekat. ceh. sayang, cepat pergi lap sekarang





gambar pada entri kali ni kurang jelas sebab mempakai camera
dekat handphone adik syafi. masa ni my canon dah kehabisan bateri.
kakak dekat sebelah tu, adalah kakak sulung syafi.
rindu sangat dekat kakak, tidur sama, kakak ceria, banyak berbual.
seronok sangat bila berbual dengan kakak. rindu lagi ishk





ehem ehem ( berdehem dehem ) ambil peluang nak dekati
sambil mengambil aura dari bakal pengantin perempuan
efa semakin sibuk dengan hal perkahwinan beliau. seronok tengok.
pergi cari barang dekat nilai lah, dekat rawang lah, bestnya
tak sabar nak tunggu hari berbahagia tersebut. cewahhh




airmata berderai jatuh ke bumi banyak kali suruh airmata
tahan dulu tapi.. err.. menitik jugak lepas tu cepat lap
supaya syafi tak nampak. eh sayang, u nampak ke
rindu. sumpah rindu. tapi ada tanggungjawab dekat sini
sebagai anak, sebagai kakak, sebagai cucu. they all need me.
menangis lagi. lagi. lagi. sumpah tak tahan dah rindu ni.

setiap kali pergi melawat emak abah syafi, rindu nak salam
cium tangan emak abah secara penuh kasih sayang.
rindu jugak nak dipaksa makan oleh emak abah.
rindu nak tolong emak jemur lipat kain baju basuh pinggan.
rindu nak tolong buangkan biji cili sampai tangan pijar.
emak, abah.. err.. rindu secara berdozen

rindu nak teman syafi pergi beli makan petang
dekat pakcik sporting dengan anak beliau tersebut.
nak beli kuih bulat warna coklat ( cekodok ) dengan
air cincau yang manis bila dibuat oleh anak lelaki pakcik.
HAHAHAHAHAHA sumpah manis macam nak kena diabetes.



rindu nak berebut laptop dengan syafi. bila abang syafi
pakai pc, mula lah syafi sibuk dekat laptop. bila leka sikit,
dia cepat ambil laptop. lepas tu mula ah adegan merajuk.
main tarik bantal busuk syafi. lepas tu syafi tak selesa duduk.
lepas tu pergi tidur bawak bantal busuk beliau, padan muka.
rindu lah semua sekali. sekarang tengah demam. tak larat nak bangun

jumpa lagi. babai

18 comments:

Ynn. said...

ecehhh sweet la tu? hihi sbr la yayang, nk wt cmne, xkn nk suruh syf pindah bwk satu rumah dgn tabby pegi jb hihik

btw, cpt2 plan nk kawin bila, suruh kak ngah cpt2 kawin dgn abg nizam. eceh :P

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yiyin // kalau boleh , i nak pindah dari sini . bawak mama , bawak adik pergi pindah kl balik . i benci duduk sini . serius . ini bukan tempat i T_____________T

pasal angah , dia cakap dia lambat lagi . so rasanya tak tunggu dia lah kot . tengok keadaan . insyaAllah tahun depan . sekarang ni syafi kena pandai2 lah sebab dalam family dia , semua adik beradik semacam dah nak berkahwin . so takut macam mak ayah dia penat lah nak urus semua :|

orang cakap , tak baik buat serentak :(

sickchild said...

haha. rara kawinn cepattt.
tak saba nak makan nasik minyak.
dah kawin 24 jam leh berkepit.
hikhikhik.

adoraBELLE said...

rindu2 nih elok cepat kawin.
*pang pang kompang kompang kompang*

sickchild said...

wahh rara cepat kawinnn.
aku nak datanggg.

nanti 24 jam leh berkepit ngan Syf. hihi.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // HAHAHA itulah pasal . kalau boleh aku nak cepat tapi aku tak nak paksa paksa syf lah . sebab kakak dia nak kahwin bulan 12 ni . so bila nak buat tahun depan , takut mak dia penat tak ?

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yasmine // hikhik . doakan i tau :(

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // ceh . nanti kau dengan akmall jadi pengapit lah :P

Ynn. said...

knpe x elok buat serentak?? lg bagus kot jimat kos, jimat tenaga

sickchild said...

hahaha.
secepat mungkin lah. kalau boleh settlekan dulu akak dye.
gila ah rara nak kawin.
fewitttttttttttttt.

ko da kat uma dah?

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yiyin // memang lh jimat kos tapi tak elok . orang kata , salah satu pasangan mesti bercerai :|

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // kakak dia ada tiga orang . kalau nak tunggu semua settle dulu , meroyan lah aku =.=

sickchild said...

kepala hotak awak.
hahahahahaha.
takde la tunggu ah akak dye yang nak kawin tu.
hihihi.
best la ko.
aku nak gak kawin.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // HAHAHAHA aku macam kecewa sebab aku lama dekat KL tapi tak jumpa kau . tapi aku faham , kau final exam . memang lah nak kena tunggu efa kahwin dulu . maybe next year lah insyaAllah . tapi aku takut nanti kakak dia yang first pulak cakap nak kahwin . merana ah aku :|

sickchild said...

aha ikut turn ah.
pas efa ko ah.
pastu baru akak sulung dye.

haha apsal sume berebut2 nak kawin ni?

hiiihihi. sorry. aku final.
busy gila weh.
banyak gila nak baca.
isk tensi ni.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // tu ah pasal . aku harap turn aku tahun depan berjalan dengan baik . wakaka =D aku harap syafi pun berusaha jugak =.=

DJ Farahani said...

Salam Kak Rara,

Huhuhu..Sedihlah..:(
Kak Rara pandai buat entri sedih!
Saya tak pandai laa..:D
Tabik2!Hehehe..

R a r a ♪ ☆。゚ said...

farah // entri sedih mana boleh dibuat buat . ia datang secara auto :P