Saturday, May 30, 2009

Masshuru-Mu



Happy weekend everyone. Hujung minggu macamni,
what to do lah Duduk dekat rumah online depan laptop.
Sama macam hari - hari kebiasaan. It's okay, online pun tak ada
lah terbosan - bosan hidup ni. Ada kawan - kawan yang ramai.
Weh Rara apahal poyo sangat Entri lepas bukan main sedih
Hesh. Tell me babe, siapa tak sedih bila disisihkan Tell me
Sudah. Sudah. Lupakan hal tersebut. Mari mengkira untuk
hidup baru. Kalau asyik nak fikir hal sakit hati, sakit hati, sampai
hati terluka - luka lepas tu mati camana Haih. Sabar. Sabar.



Rara ada mushroom Rara ada mushroom HAHAHAHA
Rakus betul bunyinya. Mushroom tersebut apa Hiasan
Ceh baik tak payah beli Buang dekat tepi Sungai Congkak.
Lepas tu ada keluarga pergi berkelah dekat tempat tersebut
( Mungkin keluarga Syafi sebab rumah dia dekat area sana )
akan terjumpa mushroom tersebut simpan buat kenangan
sebagai tanda pernah pergi Sungai Congkak. HEHE mana class.



Ia adalah lampu Lampu dia warna putih, you know
Kita sekarang mana pakai dah lampu malap warna kuning
ke oren apa entah Lain lah kalau anda nak gunakan lampu
malap tersebut untuk buat candle light dinner. Ceh.
Syafi, bila nak buat candle light dinner dengan I Ceh, demand.
Tak payah buat pun tak apa You dah cukup romantik bagi I.
HAHAHAHA apa ni Apa ni Blog ni public. Bukan 18sx ah.



Tadi Mama kemas stor Ada kotak besar berisi buku
Semua Rara punya. Ceh. Budget je Mana ada baca.
Semua tu buku masa college dulu. Ada note apa entah.
Lepas tu jumpa pulak exam paper. Cuba tengok paper tu.
Universiti Malaysia Sarawak Jom blah. Rara tipu, dia mana
pernah study dekat Sarawak HAHAHA dulu Rara pun pelik.
Kenapa paper kitaorang ni paper UNIMAS pulak Tanya lecturer.
Tanya lecturer. Rupanya memang macam tu. Course kitaorang tu
under UNIMAS. Susah jangan cakap. Boleh sembelit enam hari ah.



Masa Mama tengah kemas stor, Mama panggil Rara
Mama bagitahu ada tikus besar duduk dekat bawah icebox.
Mama get ready pegang penyapu lidi dengan rumah perangkap.
Rara pulak get ready duduk atas kerusi sambil pegang Baygon.
Bila kena spray, tikus tersebut lari - lari. Main police entri dengan
Mama. Kelakar takyah cakap. Ketawa macam Misaikh.
( Kalau tak kenal sapa Misaikh, tanya Sin Chan atau Shiro )

Dressing table dah kemas. Esok nak kemas baju pulak.
Jumaat - Ahad ( 29 May - 31 May ) Syafi outstation Rindu

Okay nak makan burger sebagai dinner. Babai

23 comments:

Anonymous said...

:) oh oh.

Rara said...

anon // hihi . oh oh oh :)

sickchild said...

haha ape ke oh oh oh?
hikhikk.
comel gila tikus.
brani gak an.
kalau aku jgn harap nak layan tikus.
hish.

weh pemende duh ko blaja?

Mieya said...

Alala,
comel nye entry ni.
Suke.
Hihi
:)

Rara said...

eny // hehe . comel ? ada lagi . nanti aku bagi dekat kau ey ? kau kan doraemon , nanti boleh main polis entri . nak ?

tu paper pc management . aku belajar how to handle computer if broken . kena bukak CPU lepastu check benda2 dlm tu. aku belajar programming, belajar java, belajar audio video, eh eh macam2 lh :P

Rara said...

mieya // aik ? entri comel ?

Addeena Dzakwan said...

mana rara beli lampu mushroom? nak jugee.

Rara said...

deena // hihi beli dekat area rumah ni . ada banyakkk . RM2 je . hik .

Ynn. said...

rm2 je? sygg ada bentuk lain x? mcm er je bentuk mushroom wkakaka ;p

btw mst susah kan pc management wuhh *lap peluh

Rara said...

ynn // aah RM2 je . gila murah , kan ? ishk jangan ah fikir bukan2 . kah kah kah . er tak perasan lah bentuk lain . nanti i tengok balik :P

susah ? entah lh ey . tapi i dapat A tau subject tu . lecturer baik gilaaaa

DJ Farahani said...

Salam Kak Rara,

Dah happy?Okeylah tu.Kawan Kak Rara,akak biarkan.Nanti,bila dia perlukan pertolongan akak?:)

Comelnya lampu merah tu!:DBentuknya mushroom kan?:DAlaa...

Rara said...

farah // dah tak sedih dah . diaorang tak akan minta pertolongan akak pun . hurm . diaorang boleh hidup sendiri .

comel ? thankyou .

ღ~n0n0i~ღ said...

Comelnya pemilik lampu mushroom tu! HE~
Hooyeah.. akak dah beli dah intrend semalam. Aik apsal muka eny termasuk sekali. HAHAAHAHA =D

Wahh dia pon mengemas ek.
Akak pon busy mengemas mop lantai sume.
Siap kemas cage Ciko The Hamster sekali. Seronok lah dia. ^^

Rara said...

kaknoii // HAHA mana ada pemilik cendawan dekat dalam entri ni . hihi. eh eh dah beli inTrend eh ? ceh . mendapat sambutan hangat lah inTrend !

yup yup mengemas . tapi Rara main tipu sikit . tak tolong sangat . hikhik

myzatulHanim said...

tringt dl.
tikus tsesat dlm umah i.
habis 1 fmly i porak peranda nak tngkp tikus tu.
i sntiasa di atas kerusi smbl tjerit2.
hahah.
gli btl!


lmpu mushroom tu cute sgt lah!

Rara said...

hanim // hihi geli kan . i semalam ketawa dekah dekah tengok mama main polis entri dengan tikus tersebut . banyak kali dia masuk dalam perangkap tapi keluar balik sebab perangkap tu tak tutup balik . ahahaha .

cute kan ? macam you lh syg :P

nurulbalqis said...

Cendawan tu ada 4 kan? Nak satuu!!

nurulbalqis said...

Ehh bukan 4, tigaa jee.. Mane datang lagi satu tu? Hehehhe..

Rara said...

balqis // wek wek . 4 ? ishk . kena pergi sekolah tadika balik niii . ada 3 je syg :P amik lh . amik gmbr buat kenangan

nurulbalqis said...

Balqis nakk headerr!! Hehehhe..
Tema comel dengan perempuan :D Kak Rara buat banyak wane pink laa.. Kalau comel bagi Kak Rara comel juga bagi Balqis.. Takesah! :D

Sekolah tadika balik? Uishh.. :P

sickchild said...

haha nonoi aku memang femes. haha tu pun rara punya pasal tak pasal2 aku femes.

hahaha kalau pc aku rosak mmg ko la org 1st yang aku cari dulu.
hahahaha cepat pindah sini cepattt.

Rara said...

eny // ahh apakah ? nasib tak ada letak no phone kau ke apa , kalau tak beribu lh peminat call kau :P ceh

hoi apa pulak . aku belum pernah repair pc kau . hahahaha . nanti aku jahanamkan semua. graphic card apa semua aku buang :D kahahakakah .

DuRiAn rUnTuH said...

beso giler tikus tuh..
kalo kat rumah,abah kite dah letak dlm longkang..