Monday, May 25, 2009

Merushi-Dokusha



Dua hari lepas, Rara mengecat bilik baru, yang mana bilik
tersebut lebih luas sedikit compare with bilik sekarang.
Maklumlah. Rumah ni tak ada kaum lelaki untuk meminta tolong
membuat itu ini ( Maksudnya membuat kerja - kerja lelaki )

Cepatlah sikit kahwin Nanti boleh dera suami secara teruk.
Tell you. Perempuan juga boleh membuat kerja - kerja yang
sepatutnya dibuat oleh lelaki. Cuma terbatas. Err. Takkanlah
perempuan nak kena baring bawah kereta sebab nak betulkan
entah apa masalah dengan enjin kereta Tak manis lah, bukan
Tapi, jangan terkejut jika anda ternampak kejadian tersebut kerana
ada jugak mekanik perempuan ( tomboyish ). Tak lah pelik, bukan



Kesihatan Rara sekarang tidak begitu baik dengan kaki tangan
yang lenguh. Yes, ianya disebabkan oleh kerja mengecat.
Sakit macam dah nak mati. Letih. Tak berdaya langsung &^##%^*
Nasib baik ada lappy table yang very useful. Thanks Kak Ju.

Sebenarnya, wujudnya entri ini adalah untuk mengucapkan terlalu
banyak terima kasih special untuk readers raracandyfloss.com
Bukan membangga diri, bukan perasan bagus sangat, bukan perasan
ada readers yang setia. Bukan. Tapi dengan terpilihnya blog ini
sebagai blog terpilih InTrend bermakna blog ini mempunyai readers
yang sangat baik hati sangat bersikap kasih sayang. Rara sendiri
tak tahu siapa yang register blog ni kepada pihak InTrend T__T Bila Rara
mendapat email, ianya merupakan ' sesuatu ' yang wow, wow, wow
Terima kasih kepada anda yang mendukung Rara banyak membagi
support. Ada banyak email yang masuk, yang membagi kata
nasihat, teguran macam lagi. Thank you darlings.



Terharu. Bila mendapat tahu blog ini ada pembaca yang berkongsi
suka duka. Kehidupan tetap kehidupan. Ada berombak,
ada yang tenang. Kita tak boleh pertikaikan kenapa kita begini
kenapa kita begini. Bersyukurlah. Terima kasih sekali lagi
kepada anda yang register blog ini di InTrend. Walaupun Rara
belum tahu siapa anda, Rara akan selalu mengingati anda sebagai
manusia yang paling comel. HEHEHEHE



Last but not least, Rara tak pernah membangga diri, tak pernah
cerita tentang kehebatan atau kelebihan diri. Apa yang terhasil
pada setiap entri adalah ikhlas datang dari hati. Tak akan pernah
terniat untuk menyakiti hati siapa apatah lagi memburukkan
sesiapa. Anda datang ke sini, anda merasakan sesuatu yang tidak
puas hati, anda boleh email Rara kita boleh bincangkan semua
dengan cara yang baik bukannya dengan kata kesat di
ruangan shoutbox atau comment.

Okay okay lupakan perkara negatif Untuk pengetahuan anda,
Rara sendiri belum pernah tengok in real gambar blog ni
dalam magazine tersebut. Cuma dapat tengok through blog Kak Cujie
myspace ( Syafi tolong capture uploadkan picture )
Thank you. Thank you. Dekat JB ni belum sampai lagi magazine tu.

Eleh Rara ni kata tak nak update pasal blog masuk InTrend
Kata nak tunggu dapat hadiah dulu Err. Tak boleh. Ini permintaan
readers sepatutnya entri seperti ini dibuat bagi menghargai
pembaca yang tolong register blog Rara tersebut.

Rara sayang semua Jumpa lagi. Salam



Magazine image credit to : Kak Cujie

24 comments:

myzatulHanim said...

anim xsmpt lg nk ush intrend ni.
bz ckit sjak dua menjak ni.
esok harus g mph ni.

*kaler blk kt smlh.
huhuhu :)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

hanim // hehe pergi pergi :P eh , sama ke ? bilik Rara yang skrg ni mmg pakai color tu . bilik baru ada dua color . pink pekat + pink cair . hihi

Ynn. said...

syg cian u kene wt keje mengecat tanpa di tlg oleh lelaki, xpe2 i dh pnah rse sbb abg i pemalas, xboleh harap. kah2 nasib baik masa pindah trus ckp nk bilik kaler pink. tp bukan nya tido bilik sndiri

hahahahaa ;p kan best kalau i yg kt sblah u dlm in trend tu kah kah kah ;p

cikyuyu said...

rara sygg,
awww.!! dear congr' taw sgtsgt!
uu dah tengok semalam,
masa megeledah kedai buku kat giant,
tiba2 hati mahu tgk intrend,

ishhk, budak eny comey ade gak terpapar kan kan kan?
aww.!!
mesti eny suke sengeh2 kt akmal tuhh.. wuu!

cujie said...

eh... ko tahu sape tgh tgk mag tuh...

tu kak ijan... heheh

R a r a ♪ ☆。゚ said...

ynn // hik . penat kan ? macam nak mati -____-

ey ey , kan best kalau pic kita bertiga . mesti sweet gila :)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yuyu // terima kasih :D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

cujie // eh yeke ? kenapa sama je mcm kau ? aku ingat kau . HAHAHAH

Mieya said...

Waahh,
blog msuk InTrend.
Makin famous lah blog kak rara lepas ni.
Congrats tau syg ;D

Rara said...

mieya // hee thanks my lil sis . tak famous pun lh . biasa je hits setiap hari :)

_Vu-JiE_ said...

jom ah kita tangkap gambar sama. leh tumpang glemer. haha.
tukar gambar eny dgn gambar i. hahaha.


kejap lagi eny pon datang pancung kepala vujie. kah3.

Rara said...

vujie // jom jom snap pic lepastu edit dekat photoshop . eceh . kononnya i datang sabah semata2 snap pic dengan u lh :D

ღ~n0n0i~ღ said...

Hehe.. famous ek blog ni. HAHAHA
Sebagai reader tegar.. Akak pon nak tumpang famous lah. HAHAHA (Perasan).

Rara said...

nonoi // aah lh klau ada gmbr kita ramai2 kan best masuk magazine :P ececehhh

PinQib said...

waa,.da glamer da rara skunk yeeaa

-N e Y r A- said...

haha. i beli Intrend semata2 nak tgk blog u masuk magz. i dah lama ta bli inTrend ni. dlu sllu la jgk bli. haha. dah ah ade rm6 jek smlm. ta ckp duet nak bli, i pow kwn i. gila betul. hik3. femes ah rara. :)) tgk blog i.. i ade mention pasal blog u masuk intrend. aisshhh pomote blog oowg len jek lebey

Rara said...

pinqib // tak ada maknanya glamour lh :( biasa je hits blog ni

Rara said...

eyra // hik . thankyou sygg :P bestnya u dh tgk . i sendiri blm dpt tgk in real !

-N e Y r A- said...

i ingat malas bli magz tu. nak belek2 kat kedai jek. then seme kedai buku balut magz tu ngan plastik. cis dengki btol. so, bli la jugak. haha. ske plak magz tuh. belek2 trend rambut baru. nak potong rmbut. hahaha. err...femes la tuh. :)) msti ramai jenguk blog u pasni. i pernah masuk utopia dlu, ramai gle add myspace. hahaha. then last month i masuk komik kreko. hahahha.

Rara said...

eyra // tak ada lh . serius ni . hits blog ni setiap hari almost the same like before je . tak ada pulak melompat sakan ke apa tah . cuma earning nuffnang i naik dengan mendadak . hik. oh u msuk komik ey ? i ni jrg sikit nk beli komik ke mgzine ke apa semua tu . hihi

my name is Ain said...

wow!!
congrates Rara!!
hehe..blog kamu mmg best..
penuh dg warna pink..

Rara said...

ain // hai ain :) hee . thankyou yang . i hargai sangat tauuu

-N e Y r A- said...

hahahha. dah bape kali masuk dlm komik. interframe jek mke,hahaha,

Rara said...

eyra // eh yeke ? hihi :P bestnyaa. tp ni bukan i register sendiri. org yg masukkan blog i =.=