Thursday, June 4, 2009

Annoying




( Rumah jiran berperangai pelik dan annoying tersebut )

JIRAN BERPERANGAI PELIK

  1. Suka menjerit secara kuat macam tak ada jiran dah sebelah rumah.
  2. Pasang radio dan televisyen secara kuat macam tak ada gegendang telinga. Kesian. Gegendang telinga lari tak sanggup dah duduk dekat manusia berperangai pelik tersebut.
  3. Si kakak memaki hamun si adik dan si adik memaki hamun si kakak.
  4. Si kakak yang suka buat si adik menangis dan meraung - raung macam nak mati.
  5. Buka radio secara kuat, berjoget dalam rumah. Konon - konon dekat Zouk ah Memang kesian ah. Nak pergi karoeke box tak cukup duit.
  6. Washing machine dekat luar rumah. HAHAHAHAHAHA
  7. Seksi takyah cakap. Lelaki tengok rasa nak rogol terus
  8. Suka main lari - lari keliling rumah walaupun dah besar panjang T_____T Umur dalam lingkungan 17-20. Tak cukup kasih sayang ke apatah.
  9. Tak ada sikap kejiranan yang sepatutnya. Tak hormat orang langsung. Pukul 8 pagi pun dah bukak radio macam orang kurang upaya pendengaran betul. Ceh.
  10. Buang sampah suka hati depan rumah macam ada kuli dia nak kutipkan.
Ini adalah ciri - ciri jiran baru sebelah rumah. Sangat buruk perangai.
Nak snap muka diaorang tapi takda keluar rumah pulak ^%#$#!@(
Kang panggil polis kang terus segan nak hidup dah. Hesh.

Jumpa lagi. Bye

24 comments:

aku.cydot said...

sabar kak rara! dugaan tuh! :D

Rara said...

nad // tu ah . sedih betul . sebelum ni aman je tau ;(

-N e Y r A- said...

HAHAHAH. sabar2. takde ketenteraman hidup u kan?

adoraBELLE said...

ish bencilah neighbour cmtu..
neighbour i lg annoying.
da lah dia kaki minum tau lpstu nnt botol arak bersepah-sepah depan rumah.
dalah suka buang sampah merata-rata.
nnt ayah i dgn baik hati mengkutip sampah2 tu.
dalah anak2 bising macam kat tadika.
ish! rase nk ketuk kepala sorg2.
la ni cuti skolah senyap sket sbb ank2 die blk kg..kalau tidakkk.ya ampunnnn..

Rara said...

eyra // nak tidur pun tak aman . cepat ah diaorang ni pindah . hahahahaha

Rara said...

yasmine // kalau dah sampai botol arak bersepah apa semua , kalau i memang dah report dekat polis dah . takyah fikir banyak hahahahaha . eei rimas kan ?

Ynn. said...

jiran i dluuuuu lagiiii teruk dan mengjengkelkn, sbb?

1. dia sibuk dtg rumah nk beborak ajak mama skali, hoi mama i x layan pn sibuk nk jgk dtg =.=

lepastu mengutuk kata kiteorg ni xde laki nak sbb akk i x kwin lg kn? so die kte xde sape nk kt kiteorg dpn mama sndiri.

lg annoying sbb asik nk ajak beborak mcm xde bende nk buat.

nsib baik dh pindah hahahaha

Rara said...

ynn // eh eh betul ke ? lagi ah teruk . sibuk nak datang dekat rumah orang ey ? mesti tk selesa lgsung hahahahaha

dah ah duduk rumah org lepastu nk kutuk anak org plak . ceh . takda maruah lh org mcm tu !

yes yes nasib baik u dh pindah rumah banglo tu tau =.= hahahaha

Mieya said...

No 2 and 5 mcm jiran sebelah rumah mieya tau.
Nyampah betul.
Tak aman langsung.

Lagi satu orang orang kat lorong rumah mieya ni suke jage tepi kain orang.
Jiran depan rumah mieya lagi kesian.
Ada org report suami dia parking kereta depan rumah sampai halang laluan org lain.
Pig ke ape.
Tak salah kan nak parking kereta depan rumah sendiri.
GGRRR.

DJ Farahani said...

Kak Rara mesti tertekan bila ada jiran yang tak berapa senonoh tu.Setiap hari llagu-lagu kuat menyinggah di rumah kak rara.Isk!Tak tengokkah iklan ,"Jadikan Jiran Sebagai Keluarga"di tv.Kurang asam betul jiran kak rara tu.Tak senonoh.Target 10 bintang post ni.Err.

Farah sendiri pun tak suka bila jiran tu pakai seksi-seksi.Ishh...Apalah.Tak malukah?

cujie said...

weh ko balik je mercun time dia memekak tu...
hah tak pon ko baling je mercun waktu pukul 12 tgh mlm kat belah umah dia...

eh teringin aku nak balik tgk monyet ada sebelah umah mak aku... tak yah jejauh pi zoo...

DuRiAn rUnTuH said...

ayoh.bia betul pempuan cam tuh..huhuh..nasib baik la sepanjang hidup,tak penah ade jiran cam tuh..kalo ade,kite buat cam rara buat ni,promote dlm blog..hhuhu

Rara said...

mieya // aik ? parking depan rumah sendiri pun nak kecoh ? susah ah cam tu . hahahahaha . orang mcmtu kena tggl dekat hutan ah. takda sapa nak kacau . tapi kan , orang depan rumah kakrara ni pun parking van dia depan rumah ( tepi jalan ) so mcm menyemak je =.=

Rara said...

cujie // meh lh blk sini nnt aku kenalkan dkt kau . hahaha

Rara said...

naz // bkn apa tau . kita cuma sakit kepala je . kenapa perlu bising kn ? dh lh rumah dia tk ada barang so mcm bergema , lg lh melampau . ishk

-N e Y r A- said...

oit jiran. pindah dlm utan la. haha

syaza. said...

aloo, rumah syaza nie pun ade neighbour camtu. kalau bergaduh, YA ALLAH bising nyerrr.
ade one time tuh. gaduh sampai kul4 pagi. ingat ada org rompak umah ke pe, rupenya gaduh sesama sendiri. ishk ishk.
pastu sombong lak.
haish.
sabar sabar.
uat bodohs jer.

Rara said...

eyra // aah . pttnya diorg ni pindah dlm hutan lh haih

Rara said...

syaza // rimas, kan? rasa mcm nk pergi rumah diorg, masuk dgn slumber lpstu tlg huru hara kan keadaan skali. lpstu sepahkn rumah dia habis-habisan. lpstu buat muka tk bersalah dan balik hihi

Alissa Syakilla said...

Jiran yang sangat menyakitkan hati tuh.Ish ish!Geram bler dengar cter kak rara!Sabar k!hee

Rara said...

lisa // aah lh sbr ni sbrrrr =.=

pjan said...

Ko bomohkan je jiran ko tuh rara..hahaha

aku rasa cam nak pindah dok sebelah umah ko la rara leh tgk jiran ko yang seksi tuh..mesti tiap hari aku cuci keta n sapu luar umah keh keh keh

Rara said...

pjan // hahaha . nak bomoh bagi dia jadi apa ey ?

weh cepat ah . kau duduk umah aku lah . aku duduk umah kau :P kita tukar rumah . nanti kalau bini kau baling periuk belanga ke apatah , aku tak jamin sebab memang jiran aku ni seksi dia , err , macam aku cakaplah , dia rasa dia dekat zouk :P hekhek . tiba - tiba kau nak jadi rajin cuci kereta apa semua . memang bini kau terus merajuk ah balik rumah ibubapa . hahaha

akiss said...

huhhh. biadap btul. rasa macam nk bomb je!