Wednesday, June 3, 2009

I'm Yours



Tiga hari lagi, Rara beloved Syafi genap 1 year 9 months.
Terkedu. Tak sangka perkenalan dekat Myspace 21 August 2007
membawa kepada hubungan yang sekarang ni. Alhamdulillah.
Kalau nak cerita camana kitaorang kenal apa semua, mesti
entri ni berpuluh - puluh episod kot. So jangan email sebab
nak request detik perkenalan tersebut Kang tak pasal - pasal
korang sampai mengigau apa semua sampai tak boleh tidur malam
nak tahu apa episod seterusnya. HAHAHA. Rara budget bagus.


By the way, tadi Syafi call Rara guess what

: Sayang, cuba teka apa, cuba teka, cuba teka.
: Apa dia Apa dia ni Kenapa
: Bb dah cakap dekat Mak pasal nak kahwinnnn September 2010
: Are you serious, sayang So camana Camana
: Betul. Sumpah, yang. Tadi dalam kereta.. ( bla bla bla )
: Lepas tu Lepas tu
: Mak kata okayyy. Mak kata bagus, bagus.
: Abah Efa
: Abah pun okayyy. Efa pun kata bagus, bagus lah tu.
: Serious ( Dah senyum sampai New York dah )




Okay. Thankyou sayang You made my day sooo wonderful.
Bb buat Ayang rasa sangat - sangat dihargai. Walaupun lambat
lagi, tapi Ayang happy sebab Bb berani bersuara booking
tarikh tu untuk kita No words can I say other than I love you.
Memang best ah. Syafi jarang buat kejutan berciri bahagia.
Sekali dah ada kejutan, boleh gugur jantung apa semua lah.

Please please please, doakan kebahagiaan Rara
Doakan semua yang baik - baik untuk kami. Insya Allah.
Tak lupa, Mak Abah, thankyou sebab mengizinkan.
Mengakhiri perhubungan Rara Syafi dengan perkahwinan
sangat - sangat membahagiakan nanti. Okay, akan malu lah kalau
Mak Abah baca blog ni. Sebab Mak Abah tahu kewujudan
blog ni ( salahkan inTrend mana boleh T____T ) HAHAHAHA


( Parents Syafi yang always loving. Sumpah, loving. )

15 bulan dari sekarang Tik tok tik tok. Countdown.
Eh memang lambat lagi Tapi tak salah kan kalau happy
Ini adalah impian. Impian selama 21 tahun ( Ceh. Mentipu anda )
Sekarang tunggu hari bahagia Efa dulu. Selepas itu baru boleh fikir
secara serious. Ya. Serious.

Tik tok tik tok. HEHEHEHE. Babai

49 comments:

adoraBELLE said...

aww!
semoga berbahagiaa :)

Rara said...

yasmine // thankyou syggg :P

saffa said...

Wah! kakak Saffa pun kenal pakwe dia kat myspace. harap2 kakak saffa akan ada kesudahan yang baik macam rara. InsyaAllah! :D

Rara said...

saffa // oh ye ? dah berapa lama ? rara doakan kebahagiaan kakak saffa tu dan saffa juga tau . insyaAllah . semua ni ketentuan Allah :)

myzatulHanim said...

wah rara!
u dh nk kawen.
eee!
bestnye.
tahniah2!
hope smua angn2 u all akn jd realiti n kekal hgga akhr hayat ye :)

**jeles T____T

Rara said...

hanim // ala lambat lagi kan T_____T thankyou sayang , thankyou sangat :) syggg u hee . jangan lh jeles . nnt u dh hbs study ajak lh bf u kahwin

:D

Addeena Dzakwan said...

so lovely. wah, next year lah kan?
aww, taching nehh. happy becoming marriage day rara! sob sob T_T

Ynn. said...

alaaa i wishh nk jd first commentar =.=

xpe xpe hhahahahaha i sygggg u and syf, er buat apa syf kot?hahahahahhahaha i sygg u dgn fwz gila byk.

tahniahh tauu hihi, lepasni dh ada syf depan mata hihi jeles la i sbb i lmbt lg nk kawin wuuhh =.=

CikYana(",) said...

wah so sweet

hope rara n syafi bahagia okeh

lau nk kawen 6t..jgn lpe jmpt

ngeh2 :)

ღ~n0n0i~ღ said...

Congratz. Nanti akak comment lebih2 tengah bizi ni.

Lebiu.
Moga berbahagia.

Rara said...

deena // thankyou syggg :) thankyou for your wishes . hee

Rara said...

ynn // u dh jd org pertama ucapkan tahniah utk i, serius , u are the first . hee :P thankyou sygg . i sygg u jugak tau . sygg byk2 sgt !

u nanti dh hbs master ke apa tah , u kahwin okay ? masa tu insyaAllah i akan eksaited utk u pulak hik

Rara said...

cikyana // insyaAllah jemput kalau mampu nak buat besar besaran . hik . bergantung kpd syafi lh :)

Rara said...

kaknoi // thankyou kak . hee . ok ok buat kerja kang kena pulas telinga dgn boss :P

sickchild said...

hihi
smoge kawen cepat.
pindah kl k.
aku nak makan nasik minyak kat kl
hahahahahaha.

Rara said...

eny // thanks eny . aku tahu kau tak berapa setuju , tapi apa nak buat , kalau jodoh , kan ? :) aku duduk kl nanti . tapi akan selalu balik jb pulak hahahaha . nak bawak mak aku sekali lh =.=

kalau kat kl , dekat blah syafi ah . kat hulu langat , kau boleh ke dtg ? ahahahaha

DuRiAn rUnTuH said...

waah,bahagie nye cik rara bile syafi ckap cam tuh..
waah,semoga betul2 jadi tau!!~~
nak tgk gambar tunang+kawin rara..kihkih

Rara said...

naz // bahagia sangat . rasanya bagi setiap perempuan apalah yang lebih membahagiakan melainkan dapat lelaki yang betul2 serius dan menyayangi dia . kan ? :) thankyou naz

Ynn. said...

sygggg masa i kawin nnt agaknya lg 8 thn kot mst u dh ada anak 8 org kot hahahahahahahhaa ;p

nnt renjis pelamin pn kene kendong anak kot KAH KAH KAH

nnt nak merenjis2 dipilis u tauu, chop nama i hihi

alaaa sweetnyee syf busyuk tu cium tgn u hihik, very sweet lah syg.

Rara said...

yiyin // hoiii. takkan ah anak i setahun sorang ? kahahhahakahakah :P gila ah .

jangan ah cam tu . nanti berderet anak camana nak tolong ganti tmpt u jd pengantin nanti? hahahahaha

u janji u dtg ey ey ?

syafi memang tengah busuk time tu . dia baru nak pergi mandi tu . hik :P nmpk kn ada towel ? lpstu dia sibuk kacau i tgh online dkt hall . masa tu dh ah abang dia ada .

gadess niza said...

ehehe beshh2 da
set date wedding.
eytt nnti if u tunang
dlu ke jgn lupa uplode
pic taw i nk tgk.
;]]

julietANNA said...

weee sweet gila tau kak rara.selamat pengantin baru in advance!HAHA.jgn lupa jemput bloggers2 nnt :)

anna pun knal boyfie anna kt internet.Alhamdulillah dah 1year and 5months :D hope laa ending dia mcm kak rara ni nanti.

Rara said...

niza // aik ? apakah ? hahahahaha :P i kahwin lh september 2010 :)

Rara said...

anna // insyaAllah kalau ada rezeki banyak , kakrara akan jemput semua lh .

oh ye ? sama ey ? dh 1yr 5mths ey ? good . hee . semoga kekal tauuu

Mieya said...

Ala , mieya lambat wish ke ni =.=

Kak Rara , congrats tau !
Smoga Kak Rara n Syf bahagia sampai ke anak cucu & sampai ke akhir hayat.
Mieya suka tgk Kak Rara bahagia and happy mcm ni.

Jgn lupa jemput.
InsyaAllah mieya dtg.
Sbb da bukan budak sekolah lagi da.
Haha.

*Excited gila niii nk tgk Kak Rara naik pelamin :)

ღ~n0n0i~ღ said...

Yeah.. boleh comment dah. HAHAHA

1st.
Akak lapar =(
bila dorang nak ajak gi lunch ni? Tlg lah cakap kat dorang kat ofis ni, ajak lah lunch.

2nd.
Akak lak tak sabar nak tengok HK Theme Wedding (Rara nak wat camtu ke). HAHAHA. Pink putih, comelnya. Pastu nanti leh masuk majalah PENGANTIN lak. Wahhhhh! =D

3rd.
Best gak kan kalau kaum keluarga baca blog. Ayah ibu akak pun baca blog gak. Silent reader. Tu lah cara nak dekat ngan anak, sebab anak jauh T__T

4th.
Kim salam kat Syafi. Dia memang sweet. =) Lagi sweet kalau masuk meminang cepat. Jangan tunggu lama-lama since both of the family dah bagi greenlite kan. Kalau lama-lama nanti, Kak Noi nak rampas Rara. HAHAHA

Rara said...

Mieya // wish lambat pun tak apa , dear . sebab nanti kena wish lagi tau ! ahahaha :P

yes yes . nanti datang tau . heret zul sekali okay . kot nak naik sama sama nanti . cewah .

kalau mieya eksaited , kakrara ni lagi ah eksaited tak tercakap !

Rara said...

kaknoi // ehem ehem meh sini rara reply balik meh . hahaha

1. rara dah suruh dah dorang ajak akak lunch , diorang kata akak tak ganti puasa lagi so diorang saje taknak ajak . hahaha

2. rara pun ingat nak buat theme putih pink . tapi pasal hk theme tu kena fikir banyak. mungkin akan bagi gift utk kwn2 terdekat lh especially blogger friend :)

3. mmg best . sbb smuanya jujur . tak ada nak tipu ke apa hehehe . ni dah sampai bakal mertua pun dh tau blog ni . takut jugak kot kot diorg bukak ke :P

4. ok rara akan sampaikan slm . eh eh masuk mminang awal ? tk blhhhh. sbb kakak dia nk kahwin december ni, mana blh kacauuuu hahahaha :P

sygg akk sgt sgt mwah =*

Mieya said...

Heret Zul sekali?
Okay!
Nanti mieya heret Zul kite naik pelamin sama sama eh.
Haha
:Pp

syfi syg shira said...

ayg , bb janji syg ... ap yg ayg harap kan bb akan tunai kan ... 2 janji bb ...
bb nak ayg jd isteri bb yg sah ... i luv u so much syg ...

mwahhhh
mwahhhh
mwahhhh

Rara said...

mieya // hahahahah heret zul naik pelamin macam kawin paksa kot ? wkakak :P

Rara said...

muhammad syafi // ehehehe :P thankyou sygg . i love you so muchhh . love u banyak sangat . banyakkkkk sangatttt ! *malu* :">

mwahh =*

Mieya said...

Tu bukan kahwin paksa.
Tu namanya nk ambik berkat dari Kak Rara n Syf.
Biar kitorang ikut jejak korang.
Haha.

Rara said...

mieya // ahahaha comel . eh eh mieya ni . study dulu lh. wkaka

Mieya said...

Eh eh , lupe plak mieya blm lepas spm.
otak ni asek fikir kawen je.
Haha :Pp

Rara said...

mieya // ikut jejak sapa gatal2 ni ? kakrara takkkkk . hahahahahha :P

Mieya said...

Ala mieya ikut tunang syf tuuu.
Ape tah name die.
Wkaka. :Pp

*Dah main comment comment kat sini pulak dah ;)

Rara said...

mieya // kalau tunang syafi mana ada lain dah . kakrara je lh . hee :P ey ey, nakal betul mieya neh :D

Mieya said...

Ha yela.
Mieya ikut perangai Cik Rara tu lah :P

-N e Y r A- said...

tercapai juga hasrat di hati ya. kawen lepas raya lah ini? mood berbahagia mengisi ruang hati rara. HAHAHA. sabar ye yang. tnggu kakak syafi tu kawen dlu. hik3.

Rara said...

eyra // tgh fikir jugak ni . thn depan puasa and raya bulan brp ey ? =.=

DJ Farahani said...

Wah.Romantiknya akak dengan abang Syafi!Hihi.:DDah nak kahwin September 2010 ni?lol.:PHarapnya kakrara n abang syafi bahagia sentiasa.Okey?;)

-N e Y r A- said...

puasa bulan 8. raya bulan 9 yang oit. aritu i ckp kat kwn baek i. dea slalu jd silent reader blog u. i ckp kat dea eh rara nak kawen sept 2010. dea balas; "eh bkn sep ni raya ker?" weyh i trus check calender, raya 20 sept! ape kejadahnya u nak kawen bln ramadhan ni?

-N e Y r A- said...

eh ta boleh la. 10 sept 2010, 1st day raya!

Rara said...

eyra // ehehe comelnya u tolong tengokkan tarikh utk i hahaha . ok ok nnt kena buat discussion lah masa berkampung nanti :) 18sept nikah,19sept kenduri. hey, 2010 lah :)

-N e Y r A- said...

haha ada ke amek tarikh 1st date korang lak. nak amek tarikh anniversary korg pon ta ley gak kan. 06 sept. hahaha. kawen 4 april lah. beday syafi! eh eh i plak sibuk pening pk. mcm i lak nak kawen. hahaha

Rara said...

eyra // tu lh psl . hik . eh eh i tknk lh awl sgt . kakak dia kawen december , kitorg kalau april, mmg kesian ah mama dia penat ah =.= i dh tny dia 101010 tu camana . syafi taknak . dia kata mcm lambat sgt . hee

Alissa Syakilla said...

Moge berbahgie kays.Heee

Rara said...

lisa // thnx lisaaaa :)