Wednesday, June 17, 2009

Bubbles


June 12th, Jumaat. Pulang ke kampung halaman, Pahang.
Since berpindah ke Johor, susah sangat nak melawat relatives
dekat Pahang. Apatah lagi nak jenguk kubur arwah abah.
Rindu dah tak tahu nak bagitahu macamana dah T______T
Alhamdulillah, Nenek masih sihat lagi. Budak - budak dekat kampung
pun dah besar sikit. Last time balik Pahang, still baby lagi
Syukurlah semuanya dalam keadaan yang baik.

Rasa sebak sangat bila tengok kubur arwah Abah
Teringat masa kali terakhir kucup dahi arwah. Sejuk.
Alhamdulillah, kubur arwah Abah dijaga dengan baik bersih.
Al-fatihah.


Balik dari kubur arwah Abah, singgah rumah Mak Ngah
Ingatkan dapat jumpa my cuzzy, Nora. Tapi dia pergi Kuantan.
Entah bila agaknya boleh jumpa. By the way, rumah baru Mak Ngah
still in progress tu. Belum siap lagi. Tak sabar nak datang lagi
tengok rumah Mak Ngah dah siap.


Kalau balik Pahang, mana boleh tak singgah Temerloh.
Mestilah nak singgah Perniagaan Buih ( Bubbles Trading )
Tak tahu nak beli apa sebab macam tak ada yang berkenan pun.
Lagipun masa tu macam rushing sangat. Takut Abg Khairull
tunggu lama ke apa nanti. Hee. Rara just grab Hello Kitty charger je.
Hello Kitty handphone Rara kan ada two batteries. So senang jugak
ada charger macamni. Cantik tau. Masa charging, ada lampu colorful.
Haaa masa nak bayar dekat counter kan, ada chinese girl ni tegur,
" You Rara, kan " Then dapatlah berborak sekejap, dia kata dia
baca blog Rara since dia googling Bubbles Trading name

So lepas ni, if travel mana - mana, senang ah, ada spare battery.
Takyah nak worry apa dah. Tapi biasanya battery Hello Kitty
handphone ni tahan almost 2 days. Mana tahu nanti nak
jungle tracking err.. &%#@#^ ( I hate jungle tracking so much )
Kalau betul nak jungle tracking pun, ada ke hutan yang ada
network coverage KAH KAH KAH

17 comments:

Ynn. said...

alfatihah.

sygg, syf ikut u balik pahang? bersih lagi, i pn dh lame x ziarah kubur arwah atuk n nenek i =.=

uhhh, syggg famous nye uu, hahah amoi tu pn knl raracandyfloss fuhh ;p

Rara said...

ynn // syafi tak ikut , tak muat kereta :( bersih lagi sebab saudara mara dekat sana selalu jenguk & bersihkan .

haha masa tu i terkejut sangat sebab dia boleh tahu nama i . hee . mana ada famous , kebetulan lah sayang :P hee

Ynn. said...

ohh hik2 ;p bgs la ade org tlg jaga. mcm kubur arwah atuk, i tatau la org tu jaga elok ke tak, kat mane eh, damansara kot

*ehhh dh beli chargerr, ada org tu kan hahahahaha die x de bat tauu lepastu kan die ckp kan ynnnn nk tumpang charger hp hik2 ;p

*sedih sbb x smpat nk main dgn hp kitty wekk

Rara said...

ynn // damansara ? oh , insyaAllah dijaga dengan elok , nanti u try lah pergi lawat sana . bersihkan ke apa ke .

shhhh . malu ah . pergi rumah orang cas hp apa semua . ceh . Rara , kau asal tak reti malu neh ? *sorok muka*

eh kenapa u tak main dengan hp kitty ? kan dah nak balik tu dah boleh bukak dah hp tu . hee . next time lah wekkk

-N e Y r A- said...

oh kg kat phg? nape ta singgah sini. lawat2 eyra di kuantan. hahaha mcm ada banyak jek masa rara.

sangat la femes kamu. amoi pon leh knal. bkn setakat amoi. kwn2 i kat kolej pon tau blog u. pelik2. HAHHA

Rara said...

eyra // kat pahang tapi cuma dekat temerloh and jengka je . kalau kuantan tu dah jauh sangat . haa tau pun u , i memang tak banyak masa langsung :(

erk . kawan2 dekat college ? mengumpat ey ?

Mieya said...

Ni asal jadi makin femes ni?
Haha

Rara said...

mieya // haha . sejak bila pandai bercemburuan dengan kak rara ni ?

syaza. said...

rara, jom jom share hobby mengumpul HK stuff. tadi syaza gi nana world. besy best. aunty tuh kate stock baru sampai tmrw. huhu.

Rara said...

syaza // oh yeke ? haha nanti Rara nak tengok apa Syaza borong okek ? =D

syaza. said...

aiyooo, kalau lah betull boleh borong kan bestt. tapi tahap kewangan menghalang untuk borong secara sakan. haha. sikit2 jer boleh. gerams

-N e Y r A- said...

mengumpat ape. diorg peminat rara. ahahha. nama rara ngan ujie tu cm dah biasa pula. maybe diorg slalu jenguk korang dr blog i. i kan link korang. hahaha

Rara said...

syaza // haha nana world mahal sangat lah , macam tak berbaloi nak shopping sana ( bagi orang yang tak mampu macam i , memang tak layak lah ) banyak benda lagi kita boleh beli drp shopping dekat NW

Rara said...

eyra // oh yeke . vujie pun sama ey ? hee . comelnya kawan - kawan u tu sygg . nak jumpa diaorangggg =.=

manje said...

takziah to u n family rara

eh eh..mmg suke sgt dgn hello kitty ek u nih.
hehhe..yela.so cute.

Rara said...

manje // thanks babe .

yup . i love hello kitty veryyyy muchhie . hee cute kan ? :P

-N e Y r A- said...

hahaha. kalau lah diorg baca u ckp cumell. habis lah. perasan 40 hari 40 malam.