Thursday, June 18, 2009

Bunuh Diri


June 14th, Ahad. Balik Johor balik Nyampah.
Bila nak balik Johor je mesti macam nak bunuh diri.
KAH KAH KAH memang menyampah Tahapapatah.
Bertolak dari Petaling Jaya lebih kurang pukul 12pm kot.


Baru nak bertolak Semangat dah takda apa dah.
Rasa macam nak buat - buat sakit perut ke pengsan ke.
Biar takyah balik, tangguh ke apa dulu. Tapi sebab Pak Itam
dah mengamuk suruh kitaorang balik, kuatkan hati je lah.
Dia bukan faham pun kalau jem ke apa Nasib baik selamat.
Kalau tak, memang Pak Itam menyesal lah forever. Malas ah layan.


Lepas tol Sungai Besi, kitaorang singgah Shell isi minyak.
Bagi kereta kenyang dulu. Kang kalau tak, tersadai tepi jalan.
Highway dekat Seremban langsung tak jem. Tapi bawak takleh
laju jugak sebab sebenarnya kereta ada masalah sikit
Masa hantar service hari tu, diaorang pasang timer ketat sangat.
So ada bunyi yang buat enjin rasa macam tak menseronokkan.
Bila Killvearn Eny cakap Rara bawak kereta apasal slow
Itulah jawapan sebenarnya. Kereta tu takleh jauh masa tu,
takut kang paksa - paksa tekan minyak, benda lain jadi pulak.


Masa ni dah sampai R&R Ayer Keroh, Melaka
Dalam 45 minit rehat kejap lepas tu sambung drive lagi.
Dah nak dekat masuk daerah Johor, mula ah jem.
Kereta Singapore je yang banyak. Accident pun banyak
Masa ni memang rasa nak marah sangat dengan Pak Itam tu.
Ikut hati mati, ikut rasa binasa. Kang bersuara kang, memang
dia makan hati pulak. Penat tau drive masa jem. Dah ah manual.
Nasib baik ada Syafi Thanks sayang, sebab teman balik JB.

Kejap lagi nak update lagi. Pasal cute item pulak. Babai

28 comments:

-N e Y r A- said...

bestnye syafi teman..

Rara said...

eyra // hehe aah dia teman je , tp i drive sorg . dia tak ada car license lagi :P *bersyukur ada bakal suami yg baik mcm dia hehe

syaza. said...

rara, phone HK tuh rara beli bape eh? mcm cute jer. hehe.

sweetnyer boyf teman. ehehe.

Rara said...

syaza // jangan cakap 'macam' ! memang cute . hihi :P rara beli SG$250 ( belum termasuk harga postage ) nak rara tolong ?

sweet kan ? syafi memang sweet ! hee

Ynn. said...

syggg u mmg cntik tauuu, i jeles tau lg2 both of u and syf, sepadan sgt romantik sgt. eeeee kalau la fwz mcm tu hiks

err, kali ni entry pnjg sbb ada picca u and syf hihi

eh ehh nnt bg la i pnjam sebulan phone kitty tu ;p

DuRiAn rUnTuH said...

sapekah Pak Itam??aiyoh,memg penat bawak kete kalo jaln jauh+jem..walopon tak penah bawak kete,tpi tau la,sebab selalu pegi holiday jauh2..

Rara said...

ynn // eh apa niii ? mana ada i cantikkkkk :( u perli ey ? nanges ah camniiiii . ey ey fwz romantik apa . i nampak dia pegang tangan u hari tuuuu . comelll sangat u dgn fwz :D

pic kitaorang je kan ? pic adik n mama tak ada kah kah kah . err pinjam sebulan ? sewa ah . RM60 sehari :P

Rara said...

durian // hihi . pak itam tu pak cik Rara :( dia yang kena jaga nenek dekat rumah Rara ni masa Rara dekat KL . then kitaorang nak balik hari isnin sebab tak jem . then dia marah and suruh kitaorang balik hari Ahad jugak . dah lah i sorang je drive . jem pulak . dia ingat i ni apatah jee :(

syaza. said...

nak nak jugaaak.
ooopsss, bukan macam tapi memang cuteee. huhu. kalau tukar duit kita bape eh?
eeiiii, best nyer. nak sgt.

Rara said...

syaza // nak jugak ? i boleh tolong u belikan . sebab cousin i yang berurusan dengan seller tu . seller tu singaporean . dia order dekat china . kalau duit kita dalam RM600 lah . singapore $ dah makin naik harga dia tau . baik beli cepat .

syaza. said...

owhh,kk. camne nak contact you nie?
i boleh pass the money kat u.
huhu.
excited dah niee.

Rara said...

syaza // u rasa u nak bila ? boleh i tanya dekat cousin i tu . contact i ? email i ur phone number okay ? queenshira@gmail.com

Mieya said...

Heish my sis ni.
Suka sangat buat muka comel.
=p

syaza. said...

i dah email youu.

Rara said...

mieya // mana ada buat . wek :P

Rara said...

syaza // i baruuu dapat reply email u . hihi . nice to know you babe !

chokilala said...

entah. sape pak itam? kenapa xletak pic dia sekali? kikiki

banyaknya hello kitty goyang-goyang atas dashboard kete u. nanti bawak kete pun kepala ikut goyang-goyang. hehe

Rara said...

chokilala // malas letak pic dia sebab kang hitam habis blog i . kah kah kah . dia tu abang kepada mama =.=

hikhik . kalau i bawak laju kan , kepala dia macam nak tercabut . haha . kalau jem ke apa , i suka main2 dengan hello kitty tu semua :P

syafi love rara said...

bb suke ayg pakai baju kuning nie , hehhe ...
bertambah cute ayg ..
ayg ayg , bile lagi nak g pj , rindu la at ekal ... ngeee

Rara said...

syafi // sygg , bertambah cute ey ? wek :P cantik kan baju ni ? pergi belikan lagi lah !

bb pergilah PJ jumpa haikal . mesti dia suka . hehe

syafiNshira said...

aah cantik sgt3 yang , nty kite beli same2 taw ...

ye syg nty bb pegy PJ n jumpa aikal taw , siap belikan brg mainan utk dye

Rara said...

syafiiiii // hehe thankyou yang ! :"> wek wek ayang gurau je . eh perasan tak , kita tak pergi timesquareeee ? huwaaaa rinduuuuuu ! sobs

okay sygg , sebelum tu call lah kakak dulu , takut dia tak ada dekat rumah ke apa :)

syafiNshira said...

aah , TS n BB ...
ngeeee ...
klcc pun xjejak pun hahah ,

ala xsuprise la syg kalau kol .. ngeeee :P oke oke nty bb kol taw yang

tazz said...

OMG. yg u gantung kat leher tu hp ke? sangat rare. hehe. cute jugak :DD

Rara said...

syafi bucukkk // hahahaha hari tu kita banyak spent time dengan family kan ? :D best sangat ! hope relation ni ada happy ending okay ?

Rara said...

tazz // haha . i gantung ikut keadaan . kalau tempat selamat , i gantung lah . kalau tempat tak selamat , i simpan dalam handbag :)

-N e Y r A- said...

bestnye...me? tgh hati merudum kecewa.

Rara said...

eyra // hoi kenapakah merudum kecewa neh ? =.="