Friday, June 26, 2009

Danga Bay


Sejak dua hari lepas, adalah hari kesibukan buat Rara. Membawa
Mama ke sana ke sini. Sekejap pergi wisma, sekejap kang pergi Mahkamah
Syariah Memang penat. Lagi - lagi sepanjang hidup dekat Johor,
mana lah pernah driving sampai ke sana. Bukan tak berani, tapi tak ada hati.
Eleh, Johor neh bukannya ada apa sangat. Setakat Danga Bay yang entah
apa - apa. Asyik buat renovation, mensakitkan pandangan mata je.
Bila tourist datang nak tengok Danga Bay, mesti ah menyesal sebab
tengah renovate ^#!@$* Memalukan. Nanti bila tourist balik negara
masing - masing keluarga mintak cerita pasal Malaysia, habis terkantoi
pasal Malaysia ni suka buat renovation padahal Danga Bay yang sebelum
ni masih berkeadaan baik. Takyah membazir duit rakyat


Mama pergi Mahkamah Syariah untuk hantar surat paraid.
Bukan main susah heh nak tuntut CPF dekat Singapore. Siap
nak mintak surat paraid. Bukan main lagi permintaan negara
jiran tersebut. Amboi amboi. Mentang - mentang ah nak tuntut hak kita.
Cuba kalau dia mintak duit kita, lambat sikit bayar, habis ah kena
saman %#(*!#& Macam ni nak cakap dunia sekarang dah maju
Cewah. Eh kau neh apasal asyik nak marah - marah Err. Kesian
Mama T_______T Mama, I love you and always beside you lah


Petang semalam pergi PetShop Kami adik beradik merengek
nak beli hamster. Dulu pernah bela, tapi mati semua. Tak ingat ah
pasal apa. Tapi masa tu tak heran dia nak mati sebab dah banyak
sangat. Asyik beranak. Sekejap kang beranak, lepas tu beranak
lagi. Menyampah ah nak beli cage dia. Beli dua cage yang besar pun
macam ikan sardin kena sumbat dalam tin dah. Tapi hamster yang
dulu tu hamster biasa. Makin lama makin besar


Ini hamster adik. Nama dia Gemol Gemol neh kecik sikit.
Dia suka tidur dekat dalam buaian tempat dia test lumba lari.
HAHAHAHA. Sebenarnya macam ni, kalau beli cage dekat atas tu,
percuma satu ekor hamster. So Mama tambah lagi satu ah. Bagi
sepasang, tapi bukan ah jantan betina. Tak sanggup dah
Kali ni biar betina betina. Hamster neh jenis tak akan membesar.


Hamster yang neh comel macam tuan dia Nama dia Gebu.
Dia neh pendiam, tak banyak bunyi. Bulu dia pun gebu sangat.
Comel sekali Kuat makan. Kejap kang makan, lepas tu makan
lagi. Entah berapa pek kuaci entah kena beli setiap bulan

Okay, nak sambung main Restaurant City Babai

22 comments:

adoraBELLE said...

ah i pun xsuka pegi jb.
dah laaaaaaama gila xpergi jb.
ape je yg ade?
stkt shopping mall besepah2 baik tapayah..
i lg ske pegi melaka tp melaka tade topshop&F21. T____T
pegi kl pun 3-4 bulan sekali..tu pun kalau ade benda penting2 je..

eh eh.
lawa ah umah hamster tu.
i rase nak duduk dlm tu.
kah kah :D

dAyah said...

OMG! Hamster!! kawaii!
geramnya tengok.
woh! macam nak duduk je dalam cage tu. kawaii nye...jeles2.

dari dulu pun saya teringin nak bela tapi mak tak kasik... T_T

takpe2. lepas ni nak mogok lapar. takde hamster tak nak makan. ngehehehe.

Rara said...

yasmine // dear, shopping mall apa je ada dekat JB ? eleh , orang JB nak banggakan jusco tebrau dengan city square ? cit podahh ! =P tak best langsung . city square tu ? ya Allahhhhhhh ! tak best ! eh dear , u duduk mana ey ? i think u duduk dekat Johor jugak , kan ? but Ynn & Eny cakap u duduk KL , how come ? =D

lawa kan ? =P hee i suka combination color dia !

syaza. said...

eeeh, cute nyeeer hamster :))
dulu ade gakk bela, mmg banyak beranak arr hamster nie.
huhu. bunyi die pun cutee jer.
nnt boleh lar u beli cage yg blh sambung2 tuh.
mesti mcm playland

Rara said...

dayah // hehe comel , kan ? cage dia mahal sikit , sebab tu percuma satu hamster ! =D tapi puas hati sangat , sebab dapat baby blue & baby pink cage ! comel kan ?

eeiii comelnya nak mogok lapar . nanti diri sendiri rugi tau sebab lapar !

Rara said...

syaza // oh nooooo . cukup lah cage macam ni je . tak nak dah banyak2 . mintak dijauhkan lah ! penat nanti nak bersihkan cage dia ! hee =D tapi baka jenis hamster i ni , dia diam je =P

myzatulHanim said...

eee.
mcm BOBO i je.
hamster sgt cute!
tp jeles ngan cage u.
pink gitu.
smp tanda harga cege tu pun ada lg.
uhuuh :)

Rara said...

hanim // hehe BOBO tu apa ? hamster jugak heh ? =D yeay , i nak beli lagi satu cage , nak asingkan Gemol & Gebu ! =P sebab dah macam berebut dengan adik ! hee . tanda harga tu tak nampak , kan ? =D

adoraBELLE said...

i duduk kt kluang lah sayang..kalau nk g jb dlm 1 jam cmtu lah..
ceh sape kate i duduk kl?
tipuuuu.i duduk kampung saje.
hahaha :D

eh i pun TAK pernah shopping dkt jb.
so i tatau sgt camana rupa bentuk shopping mall die. lalu je penah la..

Rara said...

yasmine // haaa kan ? u duduk kluang then u study dekat segamat , kan ? ynn & eny tak percaya cakap i ! kalau hari tu bet dengan diaorang kan i dah menang ! haishhh rugi ! =P

hehe tak pernah ey ? i pernah , terpaksa lah . nak tunggu naik KL baru nak shopping susah sikit . dekat KL fikir nak meet up je ! =D

_Vu-JiE_ said...

dulu kitorang bela hamster kat rumah kan, mula2 semua excited nak jaga. lama2 semua org pon busy kerja, last2 takda orang jaga hamster tersebut. kesian. sekarang dah takda apa2 jenis ternakan dah kat rumah sebab takut takda orang jaga dengan penuh kasih sayang. :D

Rara said...

vujie // aah . biasa lah tu . perangai manusia . masa mula2 dapat , sayang bukan main . dah lama - lama , err =.="

ღ~n0n0i~ღ said...

Hamster cage kita sama le, cuma Ciko punya kaler biru. and now Ciko dah takde T__T.
Nak beli hamster baru, ingat nak gi petshop arini, tapi takde geng. I dont know kat mana petshop yang best kat shah alam ni.

Rara said...

kaknoi // sama ey ? aah dekat kedai ada lagi satu cage macam ni , warna biru . and mama nak beli cage biru tu . asingkan gebu dengan gemol . hee =P

syafiNshira said...

ayg , comel nye hmster nie ...
lagi comel peeko bb ,hehehe ...

wek wek ,, eh eh sblm 2 ..
ayg dah mamam ??

Rara said...

syafiiiiii // oh ! i miss you yang =D

comel lagi Gebuuuu . Peeko comel sikit je ! Bluwek =P

dah dah ! baruuuuuu lepas

-N e Y r A- said...

wahhhh cumel lah gebu. pandai posing! haha. hawt! sexy! hahaha.

.Cik Nana. said...

comelnye hamster!hehe.geletek jap bole x? :P

Lisa said...

comelnya cage hemmy tu...Hemmy gemol dan gebu comell, kawaii!

Rara said...

Lisaaaa // hihi Gemol & Gebu say thankyouuuu =P

Ynn. said...

eyyyy bila u beli ni, xbgtau i pn tau hihi ;)

comelnyeeee gemol and gebuuu. tp x bole lawan chibi. er jom jumpakan doekor,nnt mst salah sekor msuk dlm mlut chibi hahahaha

Rara said...

ynn // hahahahaha . kan i cakap i tengah jaga anak i hari tu ? ingat takkkkk ? :P

aik kalau masuk dalam mulut chibi , i mintak chibi dekat u . sumbat chibi yang gemok tu duduk dalam sangkar hamster . hahahahahhahaha