Tuesday, June 30, 2009

Gula Pasir Kasar


Pada hari ini Rara sangat sibuk menguruskan hal - hal yang
important. Important adalah penting ya adik adik. Pergi salin
dalam buku grammar. HAHA budak sekarang kan lebih bijak
berbanding budak zaman dulu dalam pelajaran. Eh sometimes
kita ni kena puji jugak budak - budak zaman sekarang. Bagi diaorang
ni rasa happy sikit. Lepastu kita boleh buli diaorang sikit
Contoh buli adalah seperti berikut :

  1. Adik, pergi belikan top up celcom RM10.
  2. Adik, tolong ambilkan air HL, setengah gelas.
  3. Adik, tolong cabutkan bulu ketiak. ( Ini fakta berdasarkan pengalaman )
  4. Adik, bukakkan lampu *_____*
Okay, berbalik kepada tujuan entri pada hari ini adalah Rara pergi
supermarket bersama Mama. Ia menterujakan sehingga semua
pun mahu dibeli. Mari kita tengok sedikit apa yang dibeli.


Gula pasir kasar, minyak buruh, maggi kari, mee sedap pelbagai.
Sememangnya membeli barang makanan adalah sesuatu yang
kebiasaan sejak kecil. Apa saja nak, ambil letak dalam troli.
Itupun kalau agak - agak harga berpatutan. Kalau harga cekik darah
jangan harap dapat beli. Nanti masa dekat kaunter bayaran,
Mama suruh letak balik makanan tersebut, tak ke malu disitu
Tapi, Mama you all lah Mama Rara tidak begitu ya.


Muka teruja dari seorang ibu kerana akhirnya dapat pergi ke
supermarket untuk membeli barang dapur. Belakang Mama banyak
sayur tapi kami tak beli sedikit pun sayur Memang keluarga
anti sayur nak buat macamana. Mama tanya nak beli apa lagi,
semua pun tunjuk. Semua pun nak like no tomorrow. Haha


Terjumpa pulak toothbrush Hello Kitty tersebut. Memang teruja.
But for kids only. Kalau ada anak perempuan mungkin boleh
beli Harap - harap beberapa tahun akan datang toothbrush
tersebut masih ada. Harga cuma RM6.90. How cute it is


Ini pekerja baru supermarket tersebut Baru satu jam bekerja.
Hahaha. Eleh comel betul dia. Kalau owner blog ni lelaki
mesti nak mengorat dia. Tapi dia cakap dia dah berpunya.
Apa nama tunang dia ni Muhammad Syafi. Yes, betullah tu.


Mama still dalam mood teruja memilih barang Mencari beras
barang - barang lain juga Rara pulak tengah sibuk tunggu
chicken roasted black pepper. Sampai dapat sos cili lebih.
Kakak tu cakap "Ni untuk adik heh.. Lainkali tak ada macamni tau"
Tak tahu kenapa. Mungkin sebab dia tengok comel sangat
budak yang mintak chicken roaster tersebut. Hahaha gelaklah


Fokus pada baju. Ya, I got it. Mama belikan.
Kalau tahu lah cantik macamni bila dah pakai, confirm dah
mintak lagi dua tiga helai. Kecewa

Goodnight

23 comments:

ayong said...

comel je la rara ni :)

Rara said...

ayong // haha malu lah i :"> padahal tak comel macam you !

Ynn. said...

hahahahah syg knp bwk bakul dgn troli skali? ;p

ehh bia betul ni apasal tah cantik sangat nak tambah stok gula neh? hihi

yesss cik puan rara mmg mcm neh, comel dan kebudakkann ;p

*lariiiikkk er naik beca jap

-N e Y r A- said...

alahai cutenya...bukan u tp baju tuh. hahaa

nurulbalqis said...

Gambar kali ni paling comel kot!
Lebih2 lagi yang last tu!
Adored gilaa laa :D

Rara said...

ynn // mula - mula i bawak bakul lepastu nampak troli , tukar kepada troli haha . kelakar betul .

wek wek . cik puan rara konon :P hee syg , nak ikut jugak naik becaaaaa !

Rara said...

eyra // haha , baju i cakap terima kasih dekat you !

Rara said...

balqis // hihi . thankyou yang . eee balqis yang sweet niiiii ! =D

ღ~n0n0i~ღ said...

Hihihi tak comel lah dak baju pink tu (sebenarnya jeles).
Tak comel! Tak comel!!

didi said...

satu keluarga anti sayur? nasib baik makan lauk.
huhu. kawan didi tu, tak makan lauk. lauk dia sayur je. makan sayur macam kita makan lauk.

ish. lapar pulak ;p

Rara said...

kaknoi // eeiii nakalnya kaknoi kita niiiii . amboi amboiiii

Pjan said...

Perghh habis satu supermarket dia borong...cam best je lain kali nak ikut rara la leh la beli je pape pun sebab mama rara kan sporting hahaha

Rara said...

didi // haha berbelit belit baca comment didi ! ahahaha comel betul ! =P

itulah , nasib baik makan lauk . terutamanya ayam ! =D

didi said...

hik!~ a'ah la kan. belit belit ayat. macam tak pernah belajar bahasa malaysia kat sekolah ;pp
eh betol. dia tak makan lauk. kalau order tomyam, salu mintak sayur je. lauk tanak.
kita kita yang tak makan sayur ni, boleh la bagi dia ;DD

_Vu-JiE_ said...

i slalu nak beli toothbrush tu tau.
tapi mcm takut..
nanti bawa balik rumah, habis budak2 pegi amik. haha.

Rara said...

didi // oh kiranya dia tu vegetarian lah heh ? *____* tak bestnya orang macam tu , tak menikmati ayam yang sedap ! hahahaha

Rara said...

vujie // haha kalau guna untuk berus gigi blythe you boleh lah ! kalau untuk you , errr =.=" sila malu sikit . kah kah kah

tazz said...

comel sgt baju tu suruh mama rara belikan ah lagi satu :D eh. rara dah bertunang eh?

Rara said...

tazz // dear, i taknak lagi satu ! i nak lagi tiga ! :P

tazz said...

bukan lagi satu utk u la. utk i :p

Rara said...

tazz // hahahaha =D wek wek . mana bolehhhh

-N e Y r A- said...

ckp kat baju u, sama2 kasih sygg

ayong said...

comel je la rara ni :)