Saturday, June 20, 2009

My Koishii


Selamat hari Sabtu Boring ah Sabtu ni.
Tak ada ke ladies yang nak ajak pergi Jusco Bukit Indah
Okay, Rara sangat in love dengan Jusco tersebut sekarang.
Sangat in love T____T Kalau dapat pergi setengah jam pun
jadi lah. Tapi masalahnya tak ada teman. Drive seorang diri
adalah sangat takut tak akan dibenarkan oleh Syafi tersayang.
Untuk hilangkan boring, meh nak cerita masa Syafi ada dekat JB.


Syafi kena buli. Err. Kesian tak Tapi ikhlas kan sayang
Syafi kan, very the comel bila dia offer diri nak cat bilik nenek.
Daripada asyik tengok dia online myspace layan Mafia War game,
lebih baik dia tolong Rara cat bilik nenek yang dah lama tangguh.
CEH. Rara tak boleh blah. Belum jadi suami, dah buli Syafi.
HAHAHAHA that's a small matter lah kan sayang kan

( Maaf. Gambar tak clear sebab camera phone . Digicam low battery )

Hari ketiga Syafi dekat JB Pagi - pagi lagi Mama mintak
tolong Rara hantarkan Mak Long balik rumah dia dekat Danga.
Syafi pun teman sekali. Lepas tu, kitaorang balik rumah balik.
Bila adik dah balik dari sekolah, Mama ajak pergi kampung lama
sebab nak bagi Syafi rasa suasana kampung sebab Syafi bising
dekat rumah Rara tak ada rasa suasana kampung. CEH.
Syafi sekejap sangat dekat JB. Kalau tak, boleh Rara ajak dia
pergi Jusco. KAH KAH KAH


Kampung lama dekat Selat Tebrau Seberang yang nampak
bukit tu kawasan Singapore. Kampung ni dah tak wujud dah.
Sebab government dah beli tanah tersebut nak buat projek
Wilayah Pembangunan Iskandar. Lagi best, lagi besar daripada
Putrajaya. Tak percaya meh datang sini. Percutian percuma
dekat bawah pokok kekabu, dekat dengan Selat Tebrau. Atau
percutian dekat tempat parking kereta Jusco Bukit Indah HEHE

On the way nak keluar dari kawasan kampung, Mama
suruh Rara hantar Syafi terus ke Terminal Bas Larkin.
Tak lah jauh sangat. First time drive ke Terminal Larkin tu.
Syafi naik bas pukul 5pm. Masa bas tu dah jalan, nasib baik
ada Mama, kalau tak, mesti dah banjir sekejap dekat terminal

Psstt I love you, Muhammad Syafi thanks for the song
Cuma Kamu by Kangen Band.

Bila nanti ada yang mencintaiku,
tak akan pernah aku menerimanya,
Dan bila nanti datang bidadari,
tak akan pernah hatiku kan ku beri.

Have a nice weekend semua Tata

34 comments:

myzatulHanim said...

wah~
sggh bhgia cik kitty.
mmg dh boleh kawen sgt dh ni.
:)

tazz said...

so sweet. happy ever after ye korg :DD

Rara said...

hanim // hahahahaha :P jom ah kahwin sama - sama .

Rara said...

tazz // hee thanks babe :) i harap u pun happy ever after dengan ur boyfie ;)

DuRiAn rUnTuH said...

eh,gambar kedue syafi tu nampk cam tembam sikit..hihikk..ke efek gambar..wawah,cantik nye kaw laut tuh..

Rara said...

durian // syafi memang dah tembam sekarang sebab Rara tak suka tengok dia kurus mcm hari tu :( ni badan dia naik balik sebab dia dah stop smoking . hihihi :P Rara yang suruh dia makan banyak2 !

Ynn. said...

hahahha syf tembam jgk. jgn jd mcm fwz tauuu ;p hiks.

sygggg i igt hujan ka apatah dkt terminal larkin sbb u ckp banjir, bila i baca balik kan, eh bru i pahm kah kah kah ;p

DuRiAn rUnTuH said...

wah,suda berenti smoking??bgus2!!~~baik tuk kesihatan badan die,famly & ofcoz rara..kite pon tak suke org merokok nih..nanti organ2 dlman rosak..uish..

Rara said...

ynn // kata nak kutuk ? hahahahahahahaha mana mana ? wek :P syafi tembam kan ? lagi2 duduk sini mama asyik paksa dia makan , kalau tak , mama asyik risauuu and i tukang membebel . hahahahah :D

laa serious ? ishk u nii . cubit kang ! ahahahaha

Rara said...

durian // ahaaa thats true ! and sekarang , syafi pantang kalau ada orang merokok dekat dengan dia sebab dia macam dah BENCI bau rokok . hee :P

-N e Y r A- said...

rara sygg;

saya mahu percutian percuma di bawah pokok kekabu. HAHAHA. syafi looks chubby la. sangat bagus lah dia sudah berhenti smoking. :)

p/s: mahu katak ijau comel? mari lah bercuti di kuantan. haha

Rara said...

eyra // hekhek u nak duduk bawah kekabu kah ? oww , i tahu , u nak ambik kekabu buat bantal ey ? chubby ey ? hee sebab tu suka peluk dia . eh apapasal pulak ? kah kah kah =.=

ala jauhnya kuantan . nanti lah bila dah kahwin baru boleh travel sana sini kot :P

Ynn. said...

ohh lupa, i nk kutuk die neh.

*padan muka syf, tu la tinggi sgt, kan dh kene cat rumah bilik hahaha ;p

eh lagi kan emm

**syf dh tembam cm i hahaha

er, tdkn byk idea lepastu kurang, next next

Rara said...

ynn // ahahaha tu lah tadi dah pesan kata nak kutuk tapi tak ada pulak wek :P

ahahahaha padan muka dia . kena tunjuk rajin gila depan mama . haha . tapi dekat rumah dia pun , dia memang rajin :D

syafi dah tembammmmm . i yang suruhhhh . sebab i suka nak cubit pipi dia , peluk dia . hahahahahhaha *gatal gila !

-N e Y r A- said...

rara dear; hahahaha. i mmg tgh plok bantak kekabu now. mana tau? haha. walaupon u bg bantal ade bulu2 ayam itik ke, ape ke, kekabu tetap di hati. hahaha

er...td pegi blog abg angkat a.k.a bestfren kat kolej. gk entry diek ngah keje jual laptop acer kat 3rd floor jusco buki indah. i nak tkr la pakej percutian percuma td. taknak kekabu. nak car park jusco. hahaha.


jalan2 lah di kuantan. sangat indah pantainya. ecehhh pomote lak. haha. padahal pantai depan umah ni lama tak jejak dah

Rara said...

eyra // hahahaha kekabu best tapi kalau bocor habis ah semua terkeluar . kah kah

aik ? nak car park pulak ? boleh tapi syarat dia u kena teman i shopping dekat jusco dulu hahahhaha :P

eh teluk cempedak ke maksud u ? wekkk tak best , i dah banyak kali pergi sanaaaaa

-N e Y r A- said...

rara cayang;

mmg la. then main2 ngan kekabu kan best. hahaha

shopping? wajib lah boleh. ahhaha

sorry sket. bukan TC. i duduk kat beserah. otw to cherating. mari2 dtg. hahaha. blakang umah ade jeram..ade air terjunnn... *pon lama ta pegi..hahaha*

Rara said...

eyra // ahahahaha main dengan kekabu ? habislah asyik bersin nanti hahahaha

beserah ? ohh . dekat TC tu sumpah tak best , kan ? nyampah . wekk :P kalau dekat cherating nak nak nakkk . nanti ah . tunggu honeymoon !

-N e Y r A- said...

rara sygg;

main ngan kekabu ade nikmat tersendiri. hak2

hahaha. meh kite gi cherating. lama i tak gi. kalau nak honeymoon umah i pon bley. hahha

Rara said...

eyra // haha kalau honeymoon dekat rumah u , baik i honeymoon dekat rumah i sendiri . wekkkk :D eh eh , hari tu masa dekat PD kan , family syafi ada cakap nak holiday dekat cherating tauu tp tk tahu bila

-N e Y r A- said...

yeh? best nyew.. hahahah. cherating tu 40 minit dr umah i. hahaha. bkn dekat sgt tp boleh ah dikatakan dekat. hahaha

Rara said...

eyra // oh yeke . hee . 40 minit kira dekat apa . bestnya !

QueenMIA said...

wowww wooww sys , sweet gilee ahh sys niee ;) i lykeeee u .

Rara said...

mia // aik aik ? siapa yang sweet nii ? mia sweet tau sebab comment macam tu . hugs meh . hee

-N e Y r A- said...

jum lah sygg. kite gi honeymoon dlu kat cherating. ta payah bwk syafi dlu. tnggal. haha

Rara said...

eyra // hahahhahahha mana boleh . i mana boleh pergi mana - mana without him . nak kena panggang atas api ? hahahahaha

sickchild said...

amboi.
hahahahaha tak saba saba la pulak aku nak makan nasik minyak.
awwwwww cepat la bulan sembilan tahun depan aminnnnn!

Rara said...

eny // thanks eny sebab doakan untuk aku & syafi

( ^-^ )v

syafiNshira said...

hehhee , ayg bb dah blik taw ...

tembam nyew org yg tga cat 2 ...
sape 2 yang ..
meh nak cubit2 pp dye ... hehhe :P

ayg pergi jusco elok2 taw ..
bb syg ayg sgt3

Rara said...

syafiii my future husband // hahahahhahahah sakit perut gelak . boleh ke jadi husband ni nanti ? ok ok , mak kata boleh ! :P ahahahahaha

meh cubit cubit pipi dia . sepak sekali boleh ? wek :P

ayg pun dah balikkkkkk !

-N e Y r A- said...

rara syg, leh gak tgk u kna panggang. mesti sedap. haaha

Rara said...

eyra // hahaha kalau berisi mcm adibah noor sedap lah . kalau macam i ni ? =.=

-N e Y r A- said...

hahahah. sedap jugak. tp bukan di panggang. buat sup tulang oke tak?

-N e Y r A- said...

hahahah. sedap jugak. tp bukan di panggang. buat sup tulang oke tak?