Friday, July 10, 2009

Binatang Berbulu



Heh, semua orang mesti ingat nak update pasal hamster lagi.
Ataupun nak update pasal handmade card yang di pos kepada
Syafi beberapa hari lalu. Syafi dah capture gambar card tersebut,
tapi tak berapa clear untuk diletak dekat dalam blog. Jadi kita perlu
batalkan niat nak tayang handmade card yang diperbuat oleh budak
darjah satu yang tak tahu apa. Hahaha. Tak nak mengaku diri sendiri
buat sebab card tersebut memang very the childish. Gebu berkeadaan
baik. Jadi tidak perlu kita bercerita tentang dia sekarang. Mama dah
suruh I update pasal lain atas permintaan Kakak Cujinana.



Masa pergi pasar malam hari Selasa baru-baru ini, Mama terdengar
suara anak kucing di balik pokok. Memang kesian tengok dia, sebab
cuaca sekarang selalu hujan lebat. Bulu anak kucing itupun basah
kelihatan menggigil. Sebagai seorang manusia yang selalu
menyayangi kucing apa adanya, Mama mengambil anak kucing
tersebut bawak balik. Mungkin dia tersesat atau dibuang.



Balik dari pasar malam, Mama terus ajak pergi beli susu untuk anak
kucing tu. Bila dah sampai rumah, Mama peluk anak kucing tersebut.
Memang comel sangat, lebih-lebih lagi dia adalah anak kucing.
Aktif, selalu melompat, tak reti duduk diam, selalu ajak we all main.
Kadang-kadang takut nak letak kaki dekat bawah masa duduk atas
sofa sebab Kiki akan terkam
Hehe. Sayang Kiki selalu tau.



Walau macamana pun sayang dekat Kiki, tak akan pernah lupa untuk
sayang Syafi. Semalam, seharian kitaorang berwebcam walaupun
connection slow asyik disconnected. Geram betul. Dah malas dah
asyik nak call Celcom centre tanya apa masalah broadband diaorang ni.
Connection dekat Malaysia ni semua sama. Semua Rara dah cuba,
semua memang sama. Tengoklah dah kahwin nanti, nak cuba pakai
P1 pulak. Hehe. Semalam banyak kali jugak lah mood bergoyang hanya
sebab connection. Nasib baik Syafi selalu menyabarkan hati ni. Hikhik.
I love you so much, Sayang

Esok weekend kan Happy weekend everyone

9 comments:

syg sgt kat syg said...

alolol , comel nye meow 2 ...
bg bb la syg ...

heheh sejibik cam debab ...

eh eh , lagi comel org yg pakai snowcap 2 ...
heheh ...ayg , bb syg ayg sgt3 taw ..
xkira ap2 terjadi bb ttp bersama syg ,,,mwahhhh3 at pp syg

Rara said...

syafi bucuk • hehe panjangnya nama ! =P

eh eh boleh . bb amik kiki, tabby bg ayg eyh ? lepastu cakap dekat mak , tabby hilang pergi berlakon ! wekkk =P

alaa , orang yang pakai snowcap tu comel sebab ayg . tak ada ayg , dia tak comellll !

Ynn. said...

wahhhh ada koneko baru lah :P hihi comel okay lagi comel dari, er bukan chibi lagi comel wekkk :P

er yg bwh tu lagi lahhhhh ta comel mcm chibi and kiki HAHAHA

Rara said...

ynn • ahaa betul ! chibi lagi comel ! sayang chibi ! =*

err yang bawah tu lagi comel dekat dalam hati i . wek wek

Cujie said...

weh... tak comel la anak meow ko ni...
comey lagi akak ko ni...

Rara said...

cujinana • tak comel sudah . nanti aku yakin alesha geram nak kejar dia. haha. nanti aku suruh kiki gigit alesha !

n0noi said...

Siapa yang pakai cap tu?? TAK COMEL! HAHAHAHAHAHA...

Teringat plak kat Mia yang dikutip kat tepi jalan. Sekarang dia dah pindah randah gi kampung housemate akak plak. Sengsara kat rumah ni, takde siapa leh tolong jaga. Akak lak keja. Ekekeke.

So, kat rumah ada hamster and cat.
Woah..leh trauma hamster tu nanti...

Rara said...

kaknoi • dia yang memakai cap adalah bakal suami . ehem . insya Allah .

oh kesiannya Mia . hihi . tak apa asalkan dia diberi makan & minum yang cukup . kan ? :)

hihi . kucing ni tak heran pun bila Rara tunjuk hamster ! =D

✿nkara✿ said...

wahh..
nama kucin kite sama la rara...
hehe