Saturday, July 11, 2009

Bukan Murahan


Entri baru lagi sebelum bermula minggu yang baru Hehe.
Entri ini adalah entri permintaan my sweetheart, Syafi. Comel kan
sebab entri ini terhasil kerana request dari buah hati sendiri
Amboi. Syafi sekarang dah pandai membagi idea untuk Rara update.
Lately ni, dia rajin ambil gambar semata-mata suruh Rara update.
Alhamdulillah. Hobi memblog ini disokong sepenuhnya oleh Syafi tak
pernah mengeluh langsung walaupun kadang-kadang dia ada rasa cemburu.
Since dia dah sedar yang I ni bukan jenis perempuan murah yang suka
melayan lelaki, menggedik sana sini tegur lelaki, dia mula trust me 100%.
Untuk pengetahuan readers tercinta, Rara Syafi dah bertahan selama
1year 10months, walaupun banyak cabaran dugaan antara kami.


Ini adalah sesi berwebcam di MSN Yes, setakat ini MSN
adalah tempat berjumpa di masa kejauhan. Eceh. Mengadanya.
Tapi tak apa, kadang-kadang selalu sangat jumpa pun susah jugak.
Nanti terbosan-bosan sampai tak tahu apa motif tiapkali jumpa
Tapi alhamdulillah kalau ada couple yang selalu jumpa tapi bertambah
kasih sayang, Rara happy untuk you all. Syafi mesti terkejut tengok
Rara print screen photo di atas sebab dia tak tahu langsung. Hahaha.


Awal pagi tadi, Syafi balik rumah parents dia dekat Hulu Langat.
Katanya urgent. Memandangkan parents dia dah beberapa hari tidur
di rumah siblings dia dekat Bandar Tun Razak, jadi tak ada siapa nak
tengok-tengokkan Tabby Peeko ( Peeko adalah hamster tersebut ).
Syafi kan memang seorang yang sangat cintakan haiwan. Jadi dia bagitahu
Rara "Bb urgent nak balik Langat. Nak bagi Tabby Peeko makan" Hehe
Memang sweet sangat dapat future husband (InsyaAllah) macam ni. Kalau
nak tahu (kalau taknak tahu, shut up you) Syafi pernah ambil bawak
balik kucing yang mati dekat tepi jalan tolong tanam kucing tersebut



Gambar ini pulak, Rara capture untuk Syafi readers tersayang.
Mama masak bubur pulut hitam. Sedap. Sampai berdarab-darab
makan ( Konon tak nak guna berkali-kali lah ). Hehe. Lapar tak Wekk



Sengaja nak tunjuk laptop Dell Inspiron 1420 yang dah genap
satu tahun pada 2nd July 2009. Berseri-seri dia bila dah tambah usia.
Jangan nakal-nakal tau. Beroperasi macam biasa baik-baik selalu tau.

Akhir kata, sayangilah buah hati laptop. Hehe. Babai

23 comments:

Mieya said...

Alala,
comel nye kak rara and syf :)

Rara said...

mieya • hihi . thankyou yang :">

myzatulHanim said...

i happy tgk couple yg bhgia.
evrytime i jmp couple yg sweet mst dlm hati i bdoa moga dieorang bahagia hingga akhir hayat.
u pun i doakn mcm tu.
smg u n syafi bhgia hingga akhir hayat k.
=D

nnt kawen jgn lupa ajak i ye :)

Rara said...

hanim • setiap kali i tengok couple pun , i mesti berdoa dalam hati "semoga pasangan ni kekal bahagia" & i jugak doakan untuk you . thankyou dear , sebab mendoakan untuk kitaorang . u memang nice sangat tau . semoga u menjadi kawan yang sentiasa comel untuk i :) hihi

i tak akan lupa untuk jemput semua yang selalu support i ! =D

Mieya said...

Ala watpe nk say thank you.
Tak payah nak say thanks you semua.
Yg penting kak rara and syf kekal hingga ke anak cucu cicit yg comel² and kekal hingga akhir hayat.
*Amin cepaattt!

Btw,iloveyouu sister.
:D

Rara said...

mieya • aminnnnnnnnn ! =P ya Allah .. rasa nak menangis sebab hidup kakrara dikelilingi orang-orang yang baik sangat tau ! hugssss mieya ! (^-^)

i love you too yang ! <3

Addeena Dzakwan said...

sweet:DD
loving-loving selalu yeah:D

Rara said...

deena • thankyouuuuuu :"> hihi . u pun , loving-loving selalu tau =D

myzatulHanim said...

tQ so much Rara :)
u know, i n my bf mmg dh lama rncg utk kawen.
nak halalkan apa yg haram.
tp bnyk sgt bnd yg menghalang skrg.
hope 1 hari nnt i akn ikut jejak langkah u n syafi :)

Ynn. said...

hee okay smua pun doakan u dgn syf. please jgn ada lg prob eyy? +_____+ u pn kene slalu fhm die ok sygg?

btw i happy tgk u senyumm wek. eh syggg, syf pn bela hamster eyy? hihi okay psgn secocok jeles i tauuu :P

Rara said...

hanim • u study lagi . i rasa mcm tak elok sambil study and kahwin . hihi . tapiiiii kalau u memang genius , go on je yanggg :P

semoga tercapai hasrat kita masing2 tau !

Rara said...

ynn • uuuuu , u memang kawan terbaik i tau . semalam u pun sama risau pasal kitaorang . thanks sangat . and sorry sebab i tak boleh control langsung kemarahan i semalam :S

syafi dah lama bela peeko tu . hehe =P okay nanti u dengan fwz bela lah katak ke ikan ke apatah sama-sama hikk

taz said...

sweet nya korg. heee. semoga rara n syafi bahagia sampai ke anak cucu cicit sume. amin.

eh eh. yg print screen tu saje je kan tanak gitau syafi. rara sorg je senyum nmpk comel tp syafi tak sedia apa. nakal ni. syafi cubit rara sekarang. ahaha

Rara said...

taz • ni lagi sorang budak yang baik selalu doakan hubungan kitaorang . niceeeee sangat !

aah, saje tanak kasi syf buat muka comel dia kang semua terpikat hbs susah nanti =P

zelo55 said...

hadus laptop dell ko lekat smpai jd buku stiker da...
seb baik ak lelaki x mint bnde2 cmtu...
hahahahah...

klau x dsktop ak ni berkilat n warna warni da...wakakaka...

ღ~n0n0i~ღ said...

jaga hubungan tu baik-baik ek~ Kena banyakkan sabar.... =D
Haihhh.. rindunya ngan sume orang. T___T
Baca entry Rara and kawan-kawan yang lain wat akak terasa cam, nak balik ke pangkuan keluarga cepat-cepat.

Rara said...

kaknoi • terima kasih kaknoi. rara akan cuba banyakkan sabar ni. kadang2 perasaan marah ni buat kita hilang akal kan ? T_________T

hihi . kesian akak tau ;( balik lah and kerja dekat sana . bf akak dekat sana kan ?

shima said...

bf caring.tabby & peeko cute.bubur cedap.dell cool.

Rara said...

shima • cool gila u comment ! =P

gyle2 syg kan rarakuwh said...

sweet nye time kite BERmsn , sgt3 indah time nie ..
comel2 jek kite ..

mase bb nak capt pix tabby N peeko , tabby sempat lagi tampar c peeko , coz tabby jeles , sbb bb lebih syg dari peeko ...heheh ...


bubur pulut hitam act bb xsuka sbenanye , tp 2 fav syg , bb suke la ..hhehe


yg lappy nie , mmg sesuai utk ayg , mmg kena dgn pelekat2 nie , lantak p la org nak ckp ap , janji lawa kan syg kan ??

akhir kata .. i love u somuch syg , jgn marah2 nty cpt tua ... bb syg ayg sgt3 yang

Rara said...

syafi • tak cukup indah pun . lagi indah kalau orang tu datang jb .

b memang . orang suruh duduk langat , nak jugak stay dekat BTR. now , tabby pun dah simpan dendam . serve you right .

i love you too :)

eyka said...

weyhh. ko sweet gilak! aku trase gatal nk follow ko n nk komen post yg ini :) smoge korg bahagia slalu.. sweet dowhh..x tipu punye.!

cik eykameow :) said...

:) sweet