Monday, July 13, 2009

Report


Report pertama. Hari ini saya keluar dengan Mama saya. Saya pergi
ke Citibank Building untuk meminta surat dari Pesuruhjaya Sumpah.
Saya Mama keluar rumah lebih kurang pada pukul 11.15am, mungkin.
Saya bersiap agak lama, saya tak ingat kenapa terlalu lama. Mungkin
sebab saya sibuk mencuci muka dengan produk terbaik Izumi Hehe.

IMG_0437 by you.

Report kedua. Gambar di atas adalah saya. Saya sudah siap untuk keluar.
Pada hari ini saya memakai Hello Kitty Yellow Ribbon brooch.
Saya juga mengenakan teddy bear necklace. Saya tidak memakai
makeup dengan terlalu obses. Ala kadar sahaja sudah cukup.
Apabila balik dari Citibank tersebut...

IMG_0446 by you.

Report ketiga. Saya Mama pergi Jusco sebab tiba-tiba masa dekat
highway saya ternampak signboard ke Bukit Indah. Itu peluang terbaik.
Saya tahu Mama nak jimat duit sekarang, jadi saya tak minta apa-apa.
Betul. Saya tak minta apa-apa pun. Baikkan saya Eee kenapa
ayat saya begitu skema Hahahahahaha. Macam seronok pulak

IMG_0457 by you.

Eh. Janganlah marah. You all semua kena tipu. Sebenarnya I tak
tahan bila tengok kedai yang menjual brooch dengan harga murah.
Bila lalu depan kedai tersebut, I mula rasa nak terbeli-beli. Hehe.
Lagi-lagi bila Mama pulak yang tolong pilihkan Sumpah. Tak ada
niat nak mintak Mama belikan pun, tapi tiba-tiba Mama excited
tolong pilih mana comel. Apalagi, benda free jangan tolak.

IMG_0458 by you.

Amboi. Sebenarnya I sedih sebab Ynn dah beli brooch Hello Kitty
tu dekat I masa meet up dekat One Utama hari tu. Ini semua
gara-gara Faweez yang suka Hello Kitty. Haha. Gurau je.
Cartoon brooch white color tu comel kan, bila tengok dia senyum
rasanya macam tengok diri sendiri tersenyum. Hehe.

IMG_0459 by you.

Ini Mama yang pilih Mushroom tu tidur. Sama macam Mama.
Asyik asyik tidur. Minnie mouse brooch tu pulak, Amoi dekat shop
tu cakap sesuai dengan I Mama setuju. Kenapa sesuai Bagi sebab.

IMG_0455 by you.

Hehe. Hari tu dah beli Giraffe brooch ni tapi warna merah.
Yang tu dah bagi dekat kakak Cujinana. Gingerman (betul ke?) warna merah
tu dah ada tiga. Lagi dua tu warna biru putih. Ingat tak Hehe.
Eh. I suka betul collect cute brooch macam ni Tempat lain jual
mahal sangat. Sampai RM2-RM3 sebiji. Ishk. Tak sanggup nak beli.
Okay I admit sekarang. Brooch ini semua ditaja oleh Mama.
Kos semua brooch di atas I beli dengan harga cuma RM7.20.

Okay penatnya driving lepastu bercerita dekat sini. Babai

34 comments:

Ynn. said...

okayyy bole lah i mintak muka senyum tu sbyk satu biji, er teddy bear satu biji

ehhh i ada brooch sebelah teddy bear HAHA

ohh no i nak pegi tmpt u skrg bole? nk borong +_________+

ehh ni smua sbb fwz la kn. HAHA jht tauu fwz ni TSKK +_______+

eh uu, lain kali nk tnggl dgn mama u la hihi

Rara said...

ynn • wah muka senyum tu ? nanti i cuba pergi dekat jusco lagi & tengok untuk u . sebab start next month kan , tauke dia nak naikkan harga tau . tapi oleh sebab i ni special customer ( dia cakap ) ehem ehem :P

marilah sini . lepastu nanti bulan 12 i hantar u balik kl balik =D hikhik. eleh fwz pulak jahat . u jugak yang konker brooch tu . wek . eh u ada eh yang rabbit sebelah teddy bear eh ? i tak perasan =P

nak tinggal dengan mama i ? cium kentut i duluuuuuuu ! hehe

syg ayg sgt3 said...

alolol , cantik nye ayg ..
all white ,, so sweet, nak tangkap gamb same2 yang , i love u syg ...

eh mak mentua kuwh , yg peramah , baek hati , suke sgt bagi bb mkn , igt lagi , time bb at uma ayg , mak sggp bg bb mkn drpd ayg ... hehhe :P i love u syg


lawa2 brooch ayg beli , nak satu syg , nak he.kitty blh ?

heheh syg syg ... bb syg ayg sgt3 taw ...

nurulbalqis said...

kak rara tunjuk ni semuaa buat nafsu meronta2 nak owh..
hahaha..
oke2, akan bank in duit secepat mungkinn!!
semuaanyaa comel comel!!
geram laa tengok :D
tak tahan nii..
+_+ :P

shima said...

memang comey.hee.kalu saye x smpai se ari ntah ke mane-mane je benda2 kecik cmtuh.memang hampeh saye nie.hahahh.

Rara said...

bakal suami • ehem ehem :">

ala , tak best langsung . kalau bb ada dekat rumah ayg , mama mesti masak untuk bb tapi tak ada untuk ayg . dia kata "masak sendiri" :(

nak hello kitty ? mana boleh . bayar RM10 satu . wek

Rara said...

balqis • balqis lambat sangat lah . kakrara tak ada masa tau . sekarang dah busy .

Rara said...

shima • amboi . tak pandai jaga barang eh ? kang suami kang macamana ? ecewah =P okay okay cuba lah beli mini rack ke jewelry box ke , simpan satu tempat !

=D

ღ~n0n0i~ღ said...

Comelnya.. tapi akak tak reti nak gayakan cane.. hiihihihi =D.
Tapi murah le tu......
syok lagi sebab mama banje.
Kalau akak, confirm kena beli sendiri.. T___T
Sakit jiwa raga.

Rara said...

kaknoi • hihi . akak pakai tudung , lagi comel kalau pakai . murah lah sekarang ni . next month dia nak naikkan harga . harap2 lah kalau dia naikkan harga , still ada disc utk rara sebab semua pekerja dia & boss dia sekali dah kenal rara =D

Cujie said...

Weh kalau jadi hujung minggu ni kot angah ajak balik... nanti kita beli brooch million² eh... tak pun kita beli je lah kedai tu terus...

tak sabar nak balik jb... minta² biarlah thiz weekend...

Rara said...

cujinana • aik ? angah cakap dengan ma, balik minggu depan ? T______T okay nanti aku bawak pergi jusco tau . kita beli banyak2 sebab takut nanti harga naik dah tak boleh borong :S

yes , aku pun harap2 macam tu lah ! tak sabar nak peluk haikal & tengok alesha berjalan !

Mieya said...

Nak jugaakkkkk.
Post la kat mieya
:P

Rara said...

mieya • hihi pos kat mieya ? amboi . bak duit =D ahaha

cikyuyu said...

rara nak jugak!
boleh kew beli utuk uu??

nak nak seyes comey !!!

Rara said...

yuyu • bukan tak boleh . tapi sekarang dah busy lah .

Mieya said...

Mieya topupkan boleh?
Haha.
:P

Miss N. said...

murah jugak u beli :D i beli mahal taw!


i pernah ade brooch zirafah tu :D

Ynn. said...

ehem3 yg penting i pn nakkkk HAHA. borong kan skali yeyy

*smbil letak pisau dkt dada u HAHAHAHHA

Rara said...

mieya • ehem , dah reply di message tadi . hehe

Rara said...

miss n • aah selalunya mahal kan ? i pernah tengok sampai RM3.50 sebiji , cekik darah betul . ishk .

eh pernah ada ? mana dia sekarang ?

Rara said...

ynn • i tak ada duit lah nak borong kan dulu untuk u . sekarang ni kena jimat , duit semua nak guna beli barang kahwin untuk buat gift box undangan nanti =P

princessdHani said...

itu gingerbread man :)

Rara said...

princessdHani • oh yes . thankyou dear ! =D hikhik . lupa betul .

writetomira said...

rara, nk tnye. kt mne eaa nk cr layout cm gini lg. n disble klik knn. ;)
br nk blaja laa

Rara said...

writeomira • hihi layout ni biasa je sebenarnya . minima layout , tapi dah diubah suai oleh diri sendiri :)

disable right click boleh google and choose dynamic drive tutorial :)

Rara said...

whiteomira • and codes layout ni kawan i yang bagi :)

syaza. said...

rara babe, cantik nyeee ur brooch sume. i pun baru start collect all these brooch.a de lar sikit2. but still belum jumpa hello kitty punye. ahahaha. tapi minnie mouse i ade. hoho. best kan. nanti raya boleh lar pin kat bj kurung if kain die jenis yang kosong. baru nampak cantik kan kan? :)) ehhhe.

ee,, teringin lar nak jumpe you. huhu.

Rara said...

syaza • haha brooch i semua say thankyou syaza ! =P

haha u pun collect jugak ? baguslah . baju raya yang plain lah maksud u ? ee i tak suka baju plain , harapnya tahun ni tak nak ada baju plain ! =D

i pun nak meet u ! =D but u stay mana eh dear ?

writetomira said...

owh yeke. simple but sweet looo..
ok tq

syaza. said...

hehe, i plak suke yg plain or just yg ade bunga2 simple jer. hoho. i borong brooch that day sampai 40. haha. murah murah. :))

i kat kl lah dear. u xdtg cnie ke?
i kat ares2 bangsar cantu.

Rara said...

writeomira • hihi thankyou dear :) u cuba buat and kalau ada apa-apa masalah, insyaAllah i tolong :P

Rara said...

syaza • oh ye ? i suka yang ada labuci ke bunga2 ke manik2 ke , or something like that la . kalau plain sangat , i kurang minat :) oh , u beli brooch dengan harga berapa ?

bangsar ? wow . dekat lah . i stay kl december ni . i ada plan dengan blogger lain jugak nak pergi picnic , kalau u tak keberatan , jom lah =D

Rara said...

syaza • oh ye ? i suka yang ada labuci ke bunga2 ke manik2 ke , or something like that la . kalau plain sangat , i kurang minat :) oh , u beli brooch dengan harga berapa ?

bangsar ? wow . dekat lah . i stay kl december ni . i ada plan dengan blogger lain jugak nak pergi picnic , kalau u tak keberatan , jom lah =D