Wednesday, July 22, 2009

Selat Tebrau



Hari Ahad, awal pagi lagi Angah dah kejut suruh bawa Mama
Kak Cujinana pergi pasar tani dekat Nusa Perintis. Dah bangun, terus
kejutkan Syafi, sebab dia dah cakap awal-awal, dia nak ikut.
Masa dekat pasar tani, Syafi asyik membagi soalan tentang nama
ikan-ikan yang ada
. Kononnya nak menguji lah tu, tapi kira ok apa,
ada satu dua je yang failed, yang lain semua lulus. Hehe.


( Sebelum pergi pasar tani. Budget dah mandi je padahal belum )

Lepas pergi pasar tani, Mama ajak pergi rumah Pak Itam. Dekat
Kampung Sungai Melayu. Sebenarnya tak jauh tapi sebab kena
ikut estate, so macam jauh sikitlah perjalanan. Syafi paling seronok
sebab nak tengok laut. Hehe. Masa dah nampak laut, dia lah orang
paling laju bila berjalan. Sampai lupakan orang tersayang yang
jalan terkedek-kedek dekat belakang




Sampai dekat jeti, terus duduk bukan main lagi nak ambil aura
Sebagai pasangan yang comel, I memang memahami. Cewah.
Syafi comel sangatttttt. Asyik puji Syafi je, bila Syafi nak puji I ni



Mama seronok tunjuk dekat Syafi apatah tu. Seberang sana
tu Singapore. Dekat jeti seberang pulak ( tak nampak ) tempat
Pak Itam ambil kupang. Ingatkan nak naik boat, tapi Pak Itam
dah pergi dulu, so kitaorang terlambat



Ni apasal comel sangat ni Hehe. Masa ni panas sangat tau.
Nak bukak mata tengok Syafi pun susah. Takut terlepas pandang
kang tiba-tiba Syafi dah ada dalam laut berenang jumpa ikan
duyung. Mana boleh, sedih nanti



Ini kupang. Siapa tak pernah tengok Siapa tak pernah makan
Syafi tak pernah makan tau, sekali dah makan, dia macam
tak cukup dah. I pulak cuma makan kalau direbus, kalau dah
dimasak, tak nak makan. Hehe. Kupang lagi sedap dari Lala



Gambar ni sebelum balik rumah. Syafi ni memang terlampau
comel sampaikan hari tu ada orang dekat shoutbox mengaku
Syafi I tu, dia punya. Amboi amboi amboi. Tak malu tau
Okay tak apa, I maafkan sebab I faham, Syafi memang comel.

Okay nanti sambung lagi tau. Babai

13 comments:

sickchild said...

sporting nye mak kauuu.
jeles tul aku.
hee.
syafi berenang jumpa duyung ; abis la rara.
hahahaha.
tak tak tak.
syafi setia an. setakat duyung tak herannya dia.

wehhhh. sweet couple doh.
;D

Rara said...

sickchild72 • mak aku memang sporting . kan aku dah cakap :P tapi kalau dia marah , boleh buat sakit jantung aku sekejap . hihi

okay okay , harap-harap syafi setia sampai akhir hayat aku . nanti aku dah tak ada , baru dia boleh cari orang lain :P

thankyou enyyyyyyy

PinQib said...

heh...best nye kupang..

ngedate ngan shafi dipandtai..

suwiirt nyr

Mieya said...

Ape ni letak gambar sweet sweet niiiiii?
Haha.

Happy and sweet forever tau :)

-N e Y r A- said...

syafi kelihatan cumel duduk sebelah u mcm tuh. ahaha

sickchild72 said...

wuakakakakaka kau takda aku ada.
hahahahaha.

weh mak aku pun sporting tapi tgk orang gak ar.
hahahaha.
tapi bab bab kua malam ke hape memang tak leh.
=)

Rara said...

pinqib • hihi . best kan ? :P eh eh tu bukan pantai lah , tapi laut tau .

Rara said...

mieya • ala apa ni tak baik jealous macam tu . hik . okay thankyou . hope mieya & zul sweet forever jugak tau .

Rara said...

neyra • haa kan ? syafi kalau capture pic mesti buat muka comel je semua :D

Rara said...

eny • hihi . mak aku pun kalau bab keluar malam dia tak bagi sebenarnya . tapi anak dia ni degil tak dengar cakap so slumber je lah :P hikhik

Ynn. said...

hee i tak suka makan kupang sbb die mcm ade rase x berape best sket HAHA i suka LALALLALALA lagi wek :P

hoi syf apasal nk buat muka comel2 ni? HAHAH

Rara said...

ynn • kupang kalau baru rebus, sedap gila ynn . serious ! :P tapi kalau masak tak sedap T__________________T

dAyah said...

wah mesti fresh kupang tu!
jeles jeles.
hehe.
=P