Friday, July 24, 2009

Statement Syafi



Dulu masa sekolah, kalau dah habis exam, student boleh
bawa mainan masing-masing. Pengawas pun join, cikgu pun
kadang-kadang seronok nak join
. Tak kena rampas, seronok kan.
Masa I darjah 4, permainan Saidina makin tip top. Cakap je Saidina
semua nak main sampai berebut-rebut, sampai bergaduh sebab
ada kawan-kawan yang tak boleh join sama Sebab terhad kepada
tujuh orang je yang boleh main; 6 pemain seorang banker. Kan
Motif cerita pasal Saidina Siapa yang follow twitter I, mesti tahu.


( Nampak tak meow Kiki tu tidur atas sofa ? )

Muhammad Syafi, pemain tegar Saidina Tak nak kalah. Duit
belambak. Tak kasi orang lain chance nak menang. Menyampah.
Siap simpan duit dalam poket, tiba-tiba keluarkan 5 ribu. Tak aci.
Semua tapak nak buat rumah empat biji, lepastu hotel sebiji. Isk.



Lepas tu time makan Eh, sebelum makan, pergi beli lauk dulu.
Hehe. Biasalah, malas masak. Sifat yang dari dulu tak boleh blah.
Macamana nak buang sifat pemalas yang teruk ni



Nampak tu statement tu Ayyokk Syafi dah warning
perempuan yang mengaku Syafi milik dia. Amboi. Susah payah you
mengaku tau Kalau nak, sendiri tanya Syafi la, sure dia tak layan.
Nanti malu sendiri, siapa susah Baik takyah malukan keluarga.
Eh, kitaorang dekat mana ni Tiba-tiba lepas makan dah keluar.
Hehe. Kitaorang pergi buat passport adik pulak.



Sementara nak tunggu dua jam passport siap, kitaorang pergi
makan. Eh biar betul, asyik makan. Perut dah bukan main berjoget lagu
Ala Canggung. Haha. Makanan sekejap je siap. Order 5 minit dah sampai.
Sedap tau. Serius tak tipu.



Mama tengah pilih beras berkualiti Haa. Syafi tolong
pilih sama. Biar beras murah asalkan kualiti bagus. Kan Sayang
Eh, apa pulak, bukan panggil you all Sayang lah, panggil Syafi



Eh lupa nak cakap Kitaorang pergi Perling Mall lah. Beli barang.
Lepas tu ada lah satu dua item comel yang dibeli. Mana
Ahh. Nanti dulu. Simpan. Entri bersama Syafi semua kena
habiskan update dulu. Jangan muntah baca tau. Sedih nanti.

Okay babai everyone

10 comments:

Ynn. said...

i tak suka main saidina

HAHAHA comel je lahhh u ni. bukan syf dh tentu syf x comel pun. suka hati panggil pakwe i fuad. panggil syafawati baru tahu (nama adik i HAHAHA)

ohh. statement sgt mentakutkan tapi saya selaku adik comel er sbb muda stahun dri u haha akan slalu doakan kebahagian kamu berduaa. eceh :P

Mieya said...

Kak rara , sangat suka tgk gambar last :)

taz said...

ynn, takbaik la panggil syafawati. panggil syafarina. kawan i.haha

Rara said...

ynn • hihi . kenapa tak suka ? sebab u selalu kalah ke ? wek .

i comel ? eceh . malunya i :"> ikhlas ke tak ni ? kah kah kah . jangan ah panggil macamtu , tak baik oh :(( *nanges

thankyou yangggg :D

Rara said...

mieya • amboi . budak mieya ni asyik puji je tauuuu :">

Rara said...

taz • kawan u ? hihi . ada blogger pun nama syafarina tau . u kenal tak ?

Myraa said...

nice blog ;)
shumel~

syfi rindu rara said...

ala , sekali sekala pgl pakwe u fuad , mukan selalu , heheheh ...

syf n rara mmg sentiase comel :P
hahha perasan owh ...

arghhh rindu same isteri ak , mcm setahun xmesej n dga suara :(

syfi syg shira said...

syg bb dah dapat lagu jangan nakal , hehehe :P

nty bb bagi syg taw .... ngeee

Lisa said...

Rara..
bestnya tengok rara dating. comel lah..
Rara, rara.. Lisa baru je beli Saidina main ngan hubby.. tersama plak kan... hehe