Saturday, July 4, 2009

Tips Kecantikan Izumi


Mari mari sini. Hari ini I nak kongsi tips kecantikan I tak cantik
tapi kira okay lah kan muka ni dah clear than before ni. Tapi tak ada
tips tradisional turun temurun. Ini tips moden yang menggunakan
beberapa produk buatan manusia. Ia adalah formula khas untuk
kulit muka khasnya yang bermasalah. Bukan setakat menghilangkan
bintik hitam malah bekas jerawat juga boleh dihapuskan dengan
notis 24 jam selepas penggunaan. Hahahaha.


Produk Izumi ini adalah produk keluaran PHHP Corporation.
Ia adalah produk berformula Japan. Set produk adalah berharga
lebih kurang RM640. Cleansing solution oil tersebut adalah bahan
utama yang perlu disapu pada muka. Spring toner gently swipe
evenly over the entire face neck area. Follow with Izumi Water
Gel or Izumi Ocean Serum. Tiga produk di atas perlu disapu setiap hari
pada waktu pagi selepas mandi dengan kulit muka yang kering.


Tiga produk ini pula adalah khas untuk malam. Masih menggunakan
Cleansing Solution Spring Toner tetapi Water Gel digantikan
dengan Ocean Serum. Set malam juga dipakai setiap hari.

Ocean Serum
An advanced formula of 3 or more active ingredients sealed in
every capsule of Izumi Ocean Serum. Seaweed capsules can
retain freshness and reduce the level of oxidation caused by UV
rays and air. The revitalizing action of this serum helps to tone the
skin and reduce the wrinkles. It contains anti-inflammatory
properties and whitening ingredients, carries out restoration process
while you are sleeping !


Revive Gel Izumi ini diguna hanya dua kali seminggu. Ia adalah
produk yang menghapuskan segala bintik hitam di muka
memberikan kesan yang sangat memuaskan. Kulit menjadi lembut,
rata licin. Ia juga menghapus sel kulit mati dengan baik. The
result is a remarkably soft, smooth texture youthful appearance

Untuk mendapatkan set produk ini, anda boleh email Rara
untuk sebarang butiran mengenai PHHP Corporation Sdn Bhd.

Kulit pipi I selembut bayi, you all pula bagaimana

15 comments:

adoraBELLE said...

i tak mampu pakai mahal-mahal cmgini..
=.=

Rara said...

yasmine • ala kalau beli SK2 pun sama . wekk :P

chipsmore said...

perghh mahalnyeee...
i pk 8x dulu nk beli ke x...hakk :D

Rara said...

chipsmore • oh kenapa banyak kali kena fikir ? hihi ok ok i faham , i pun tamampu =.="

didi said...

aiyayaaa. kopak poket i beli yang ni rara. habis gaji. huhuu.

Rara said...

didi • encik abang u kan ada ? :P

Ynn. said...

fuyooo mahalnyee +______+ baik i beli gps KAH KAH KAH.

i guna clean n clear and alaisyah jee, wekkk :P

didi said...

hahha. botak cik abg nti. ;p
asyik mintak belanja je. nanti kawin lah mintak. bluek ;p

Rara said...

ynn • hee kalau itu yang terbaik untuk kulit u , why not kan ? macam i ni dah guna macam2 tapi still tak memuaskan hati . yang ni baru ok :P

Rara said...

didi • ceh , kenapa botak pulak ? guna duit bukan guna rambut dia . hahahaha .

Cujie said...

weh aku nak la set ni... tapi enggak ada fulusnya...

belikan boleh... ko kan lebih hartawan dari kakakmu yang comey ini...

Rara said...

cujinana • hahaha kau baru pakai dua kali muka dah licin kan ? :P

ahh aku sekarang dah kedekut . bluwek !

Munirah Abd said...

saya pakai safi jeee..
kulit murah..
pakai mahal kulit agak kerosakkan katanya..hehehhe

Rara said...

munirah abd • hihi . pakai mahal kulit rosak ? aik aik ? peliknya ? hihihi :P

didi said...

mesti botak. asal mintak duit je, garu kepala. kang habis rambut tuu.

ahahahhaaa ;DD