Thursday, July 30, 2009

Tukaran Wang



Holla, Miss Hello Kitty Mr. Dear Daniel,
kita berjumpa lagi dalam program kanak-kanak "Hello Candyfloss"
Pada hari ini kita akan bermula dengan item yang dibeli di Singapore
baru-baru ini. Candyfloss sangat berbesar hati kerana akhirnya boleh
meng-update tentang item yang dibeli, yang tidaklah sebanyak mana.
Watak utama pada entri kali ini wajiblah diberikan kepada Hello Kitty.
Watak Dear Daniel terpaksa dihentikan secara automatic sebab tak ada
sebarang pembelian Dear Daniel berlaku semasa proses shopping.



Mempersembahkan Hello Kitty Marshmallow yang dibeli sebanyak
dua paket. Err. Dua guni Dua apa heh Whatever-lah : Ayat
orang malas nak explore ayat yang sebetulnya
. Eh pandai je. Bukan
ayat orang malas, tapi ayat orang kurang sihat. Maklumlah, penangan
orang bershopping meredah winter. Hehehehehe.

Hoi. Dua paket tu dah okay lah tu. Heh.

Satu paket $2.90 only. Means 7.09564 MYR lah gitu. Haa dah siap
convertkan dah. Yang penting, ada logo HALAL dekat marshmallow ni.
InsyaAllah nanti kalau ada sesiapa nak minta tolong belikan ke apa,
boleh lah sediakan duit sebanyak 7.09564 MYR Hehehehehe
Warna marshmallow yang ada pink, putih, kuning biru . Semua
color soft. Dah kata pun marshmallow ya para hadirin sekalian.



Beg ni just $1.50 so MACAM murah sebab tu beli Kalau bawak
pergi shopping dekat counter bayaran, tak payah kasi barang
masuk dalam plastic. Just masuk dalam beg ni. Kononnya macam
nak jimat plastic lah
Eceh. Tapi okay apa. Dengan cara macamtu
dah membantu proses recycle kan Oh lupa. Kalau $1.50 tu
kalau convert akan menjadi 3.66543 MYR. Hehe. Ada tiga size.
Kecil, sederhana besar. Macam beg Rara ni, size sederhana.



Candyfloss sekalian, dimaklumkan bahawasanya;
Bahagian belakang beg tersebut ada 'Hello Kitty' Tak sabar nanti
nak pergi shopping letak barang dalam beg ni. Mesti dekat counter
bayaran tu orang pelik sebab terus kasi masuk beg. Tapi, kalau plastic
beg tu cantik or berbentuk paperbag, jangan jadi bodoh. Yang itu
mesti ambil okay KAH KAH KAH KAH KAH

Setakat ini dahulu program kita kerana penaip migrain. Babai

21 comments:

eykameow said...

hee i suke tgk beg tuu. ahaha nnty leh bwk u teman i shopping jugak. (niat sbb nk tumpang letak brg kt rara , then biar rara yg bwk brg eyka..) hohoho "gelak jaat" :P

Mieya said...

Weh weh , mieya mcm suka gila dekat beg HK tu.
Boleh bwk pegi kelas , pegi tusyen and date dgn zul.

Nak beg tuuuuuu :)
*memberontak :P

Rara said...

eykameow • dear , bag tu murah jugak lah sebab comel . hihi . and and , dia agak jarang :P kalau letak barang , nampak sey . habis kalau u nak tumpang barang , jangan tumpang spender busuk pulak :D kang orang nampak haha

Rara said...

mieyameow • eh comel pulak tambah meow dekat belakang nama =P nyummy !

eceh pergi semua tempat bawak bag yang sama , tak bosan ke ? tukar-tukar lah sikit . wek . eh nak kakrara belikan ? hee

syaza. said...

babeee. aihhh cantik ur bagg. naaak naaak! nak gi singapore now gak. hehe. best nyeee u dpt gie. i nak giee but takde orang nak teman. aihhh. huhu

Rara said...

syazameow • ayyokk nama u pun dah ada meow :P ahaa . i loikeeee ! dear , u nak ke bag tu ? kalau nak , i boleh tolong belikan . dia comel eh tapi nanti dulu , u tengok dulu semua barang i lepas-lepas ni heh =D

&& jom lah kita pergi singapore berdua , nak tak ? =P

syaza. said...

hehee. meow meow. huhu. tu lah, tak sabar nak tengok brg2 u. cepaaat upload babe. ttak lena i tidur nanti. hehe.

jom jom, i on jer. hehe. :))

Rara said...

syazameow • i kepenatan . masa dekat singapore i berjalan sampai lupa kesihatan . bila dah balik rumah , macam nak putus semua urat ;( hehe

eh u serious ? u nak pergi bilaaaaa ? i pun on je tau . dekat dengan rumah =D

syaza. said...

huhu. kk, i will wait. huhu.

tu lar i memang nak gie. ingat that day masa my bday nak suruh my mom belanja gie sana but busy lak. huhu. nie next week i start exam lak. maybe after that kot. if i jadi gie, jom jom gie sekali. huhu. u jadi ke gie singapore again?

Rara said...

syaza • esok i update banyak-banyak ! =D

eh dear , u nak pergi singapore with your mom ke ? hihi . i kalau pergi sana macam untung lah sebab saudara mara ramai dekat sana . takpayah susah booking hotel . hikhik . i tak sure jadi ke tak but my mom kata jadi =)

farhah said...

salam adik rara , kalu nak tolong pesan brg2 hk kat awak boleh kah?

Cujie said...

eleh berlagak tak ingatlah pompan hello kitty ni... mcm dia sorang je mampu beli... kekeke... itu ayat dalam hati...

diluar hati kata... weh cantiknya beg hello kitty tu... bagi akak je la oi... mesti dah habis dah marshmallow tu kan... adik punye kije...

Rara said...

farhah • hello hello =P ehhh boleh , apa salahnya :) nak pesan yang mana ?

Rara said...

cujinana • amboi amboi amboi . eh hello hello , i beli barang murah-murah aje tau . mana ada mahal bluek =P

aah kan lupa pulak nak belikan untuk akak satu , letak barang alesha ke apa . okay next time adik comel ni belikan untuk akak okay ? =D

Ynn. said...

hoi betul la nk minx u beli lahhhhh tp die mcm jarang nnt nmpk la bra i kah kah kah. hoi yg besar harga die mcm mane/ buruk ke?

Rara said...

yiyin ♥ aah dia jarang tau . seksi gitu . kalau u nak bawak pergi class better size macam i lah . nanti i share pic okay tak ? nak tengok size dia macamana . hihi . kalau besar tak lawa , gedabak sangat =( buruk lah nampak . harga pun $2.50 kot . dalam RM6 lah .

Mieya said...

Kakrara yg ku syg :p
Hoi sedap² je tambah meow kt blkg tu.
Kahkah.

Takdela setiap tempat pki beg yg sama.
Kena tukar² beg lah kan.
Nanti org tengok jemu pulak =.=

Nak belikan?
Eh eh , boleh jugaaakkkkkk :)

Mieya said...

Eh syg , ape kata update brg Hk secara longgok.
Kahkah.
Maksud mieya secara banyak :P

farhah said...

adik rara bila gie singapore? camne ek saya transfer duit dulu atau beli dulu .. bag yang belakangnyer ada tulis HK saiz sederhana .. ada emel tak? nanti saya boleh bagi details.. tq adik rara

Rara said...

mieya ♥ nak kakrara belikan kena bank in dulu . tanya cara bank in dekat mak atau ayah okek ? =D

update secara longgok mana boleh . kena tarik trafik dengan update banyak-banyak . harap bersabar . orang pakai nuffnang yang ada campaign kena ada taktik sendiri =P

Rara said...

farhah ♥ rara pergi singapore mungkin jumaat minggu depan =9 okay okay boleh email rara : queenshira@gmail.com

TQ ;D