Friday, August 28, 2009

Bazaar ramadhan



Pagi tadi sebenarnya I tak bersahur pun Mama tak kejut I
dengan alasan, I bukannya makan minum pun waktu sahur.
I kan sedang bercuti dari puasa jadi sebab itulah I cuma teman
Mama adik bersahur. Tapi pagi tadi Mama tak kejut, mungkin
tak sampai hati, mungkin
. I tak kisah Tapi I sedihlah sebab
hasrat I nak makan lauk sendiri yang I masak semalam tak
kesampaian (-_-") Hari ni sepanjang satu hari, Syafi busy sangat
sebab kemas rumah. Itulah dia, siapa suruh, kan lenguh satu badan

bazaar
Ini yang I lukis. Ya T____________T I tahu buruk.

Bayangkan perempuan berbaju merah jambu tersebut adalah I.
Hari ini I pergi bazaar berdua sahaja dengan adik Sumpah bosan.
Sebab Mama tak dapat lagi join kami ke bazaar bersama-sama.
Alhamdulillah Mama dah mula sihat sedikit. Harapnya besok
boleh sihat sepenuhnya
Okay berbalik kepada gambar diatas.
Berbaju merah jambu adalah I, bayangkan ya. Bayangkan muka
yang comel nak pergi beli nasi ayam sebab hari ini tiada masakan
dari I. I letih gara-gara sesungut. Eh bukan, senggugut Wuhh.
Penjual bertanya seperti dialog diatas. I tunjuk lagi satu nasi ayam.
Maknanya, dua bungkus nasi ayam. Fine, penjual tersebut kata RM8
( RM4 satu bungkus, macam mahal lah ) Baikkkkkkk, I sudah bayar

Selepas itu...

I cari lauk yang Mama pesan, ayam masak kari. Tapi tak ada
rezeki I tak jumpa lauk tersebut. Jadi, I call Mama. Mama kata
it's okay. Nasi ayam pun bolehlah. I pergi balik ke gerai tadi itu,
beli lagi satu nasi ayam. Sumpah malu sebab mesti penjual ingat
I ni teragak-agak macam budget duit ke apatah Dia mesti ingat
duit I tak cukup. Sumpah malu Besok tak nak ah beli lagi dah.
Tapi serius, nasi ayam dia sedap weh Lepas itu, I pergi beli kuih
muih, air lepas itu balik rumah, sekarang 'burrppp' kenyang :')

16 comments:

Ynn. said...

oh cuti ey? :P takpee nnti tunggu la masa i cuti pulak *gelak jahat* HAHAHAHHAHAHAHA

ehem kejap gadis berbaju pink itu u? jangan tipu i, tu mcm i dh tu. HAHAHAHAH

hoi makan banyak2 tau biar gemuk mcm i ni :( tak pun amik lemak i nak?

Rara said...

Ynn

Ahahahaha . Masa u cuti , i tak nak online ah . nanti lagi sakit sebab tengok u punya makanan nanti . fufufufhhh . aik ? bila masa u gemuk ? takyah tipu i T________________T hahahahahahaha i lukis perempuan tu bukan macam i je kan ? gila ah hipokrit punya pelukis . ei sapa lah yang lukis tu !

Ynn. said...

hahahaha campak je la gadis berbaju pink tersebut. kejap nk kasi komen dekat pelukis, sila rampingkan skit pinggang si gadis berbaju pink ya.

sbb owner candyfloss ramping okehh :P kah kah kah T______________T

Rara said...

Ynn

Hahahahahahaha jangan ah campak . kesian dia . dah ah tangan dia hitam sama dengan i . kah kah kah kah . err pelukis tak nak dengar komen . dia kata sebab dia rasa itu betul adalah owner candyfloss . sebab owner candyfloss memang kurus (tengok tangan) tapi pakai baju besar gila masa pergi bazaar . hekhek :P

Lisa said...

Eh,gambar yg u lukis tuh comel tau.

Tapi,macam tak suai lah ngn owner blog ni.

Tukar tukar !!

Rara said...

Lisa

Ahahahah , sesuai lahhhhhhh =P macam tu lah owner belog ni tauuu

Lisa said...

Mane ade ah !!

Laen seribu sejuta kali ganda lorr.

;D

Rara said...

Lisa

Haha bluek . Kira untung lah owner belog lukis sendiri . Bluekkkkk :P

.Cik Nana. said...

senggugut mmg seksa laa kak rara..sakit mcm nak guling2..haha..

Mieya said...

Hoi ape ni tipu² ni.
Sejak bila owner candyfloss mcm niii?
Tak baik tipu,kan bulan puasa ni :P

Rara said...

Cik Nana

Aah betul tu . muka pun pucat je kan :)

Rara said...

Mieya

HAHAHAHAHAH sekali sekala nak berlakon gemuk tak apa lah kan ? Hihi

Mieya said...

Ala , saje je nak perli mieya sebenarnye kan.
Merajuk ah :P

Rara said...

Mieya

Mana ada perli . mieya tu gemuk ? ee perasan je !

B E L L A said...

cumilnye lukisan wlaupun gune paint je kan? If me lukis, gune org lidi jelah jwbnye. =.="

Rara said...

BELLA

hihi . aah i guna paint . eh orang lidi lah tu kan i lukis ? cuma tambah baju je hikhik :P