Thursday, August 27, 2009

Masak masak



Mood hari ni alhamdulillah baik sahaja Harap akan selalu
baik macam biasa. Candyfloss semua tolong doakan yang baik-
baik untuk Mama Semoga Mama cepat sembuh dari segala
penyakit penderitaan yang Mama tanggung. Amin.
Hari ini I diberi tugas macam semalam. Mama mempertanggung-
jawabkan I untuk memasak
I masih diberi kepercayaan setelah
apa yang berlaku semalam. Eceh. Itu bukan salah I, salahkan
induction cooker tersebut Ngehngeh (-_-)"

memasak1

I kisar bawang besar, bawang putih, halia cili bersama.
Serai itu tak akan lah nak kisar kan.. letak serai masa dah mendidih
lah. Ini bukan belog resipi kot nak kasitau bahan satu per satu, deii.
Semuanya I potong-potong dahulu sampai berair mata memotong
bawang. Maklumlah, baru pertama kali memasak makanan
berciri berat sedikit, so I jadi excited Eceh.

memasak2

Bila masakan I sudah siap, I terus ambil sudu merasa sedikit.
I ingatkan masin rupanya tak Alhamdulillah, pertama kali
cuba memasak, tetapi hasil memuaskan very sedap tau. Hekhek.
Phew. Tak sabar nak makan sahur nanti sebab lauk masakan
sendiri; Ayam masak lemak Haha. Gila kantoi sebab rasa makanan.
Okay okay T___________T I cutiiiiiiiiii.

hello kitty hairband

This is a Hello Kitty hairband yang dibeli beberapa minggu lepas.
Harga tak mahal pun tau Beli dekat area rumah ni, ala kedai
yang I selalu cerita tu, ala yang banyak Hello Kitty tu lepastu
yang nyonya tu dah kenal keluarga I dah, yang bila I masuk
kedai dia tu, dia akan cakap "Hallooo. Mau Hello Kitty lagi "
Ha. Kedai itulah. Yang menjadi favourite, juga kedai terpilih
keluarga I Hahahahahahahaha.

hello kitty haircomb

Ini pula haircomb yang beli masa pergi Singapore. Masa tu
I sibuk sangat tolong shopping untuk kawan-kawan sampai
tak ada masa nak grab untuk diri sendiri. Tawar menawar
semua pun susah dapat, dapat pun sikit je Itupun abang saudara
yang tolong bargain. I manalah tahu cara bargain dekat sana,
siap berbisik-bisik apa entah. Susah tau nak dapat bargain.
Rindu ah nak shopping dekat sana lagi.

Jom exchange kad raya jom Teehihi :')

Later darlings. Taa

22 comments:

Fatehah A. said...

jom tukar kad raya jom.ngeeeee

Lisa said...

Macam delicious je tuh ??
Send sini cepat !!

Hiks.Jom xchange kad jom !! Apa Address yer ??

Rara said...

Fatehah A.

jom . tukar alamat dekat email jom ? queenshira[at]gmail[dot]com

Rara said...

Lisa

Hihi . Sedap tau . Lepas ni nak belajar macam-macam lagi masakan =P Jom lah , exchange adress dekat email tau ?

Lisa said...

OK OK.
teehii..

nanti Lisa send email ok !!

nurull_mrs21 said...

mcm sodap je u masak..

Rara said...

Lisa

Alright dear !

Rara said...

Nurul

Bukan macam . memang sedap . eceh . malu i sebab puji diri sendiri . tapi betul , sedap . nanti u datang rumah i , i masak :P hikhik

Ynn. said...

ayam masak lemak cili padi. sangat sedap :DD

i tgk pekat die sudah tahu mest sedap. eceh :P

hoi nak juga xchange :D

Rara said...

Ynn

Hekhek . tersipu-sipu i :"> kah kah kah kah . haha jom lah exchange . i dah ada alamat u . wek :P

MeZ said...

Nak exchange kad raya juga. ;p. Hehehe.. Kak Rara download kad mana emoticons yg ada &, gambar perempuan, icon laptop, icon camera semua tu? :p

Rara said...

Mez

Haha . Marilah exchange address dekat email dulu . Icon tu semua ambil dekat nyokiope . But then , dah ambil yang basic , kakrara edit guna photoshop tambah something like blink blink , stars , hearts and others :)

Mieya said...

Err ape ni ape ni tunjuk ayam masak lemak.
*Sabar eh perut.Nanti buka kita makan banyak². HAHA.

Okay jum exchange kad raya. Mieya pos sekali dgn barang tau :P

Rara said...

Mieya

Hahahaha . kakrara kejap lagi nak makan ah *suruh perut mieya menangis . hoi berdosa i T_T wakakakaka .

haa . mieya nak sent bila ? okay meh kasi adress mieya dekat SMS sekarang :P epp barang apa ni ? gaya cakap barang macam dadah je kah kah kah =.="

Mieya said...

Taktau lagi yangg.
Maybe next week,tak pun next week nye lagi.HAHA.
Hee adelaa.Yg penting bukan dadah.
Alang² exchange kad raya exchange hadiah sekali lah jom.
*wink wink sambil buat muka comel
:P

Rara said...

Mieya

Ok ok , dah dapat address mieya thru SMS . thankyouuuuuuuu :-*

Lisa said...

Kak Rara,

Ish ish.
Napa tak boleh sent through email ni?
I penat try email u pakai kontactr taw
Isk Isk.
Cam mane neh?

Ur previous email dah takde ni.

Rara said...

Lisa

LOL . kan ada email i dekat atas tu ? queenshira[at]gmail[dot]com

:)

Lisa said...

Hiks.Takperasan lor..

Thank you

Rara said...

Lisa

Welcome yang :')

Lisa said...

OK OK.
Dah send email..

Mieya said...

Isk dah berapa kali dah cakap tk payah say thank you.
Cubit karanggg.

Nanti dah post mieya bgtau okayy :*