Tuesday, August 25, 2009

Memori terindah



Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara ku pasti
Suatu hari nanti cinta kita bersemi
Kembali menerangi mekar di taman hati
Walaupun jauh pandangan mata
Ku yakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah untukmu..

Untukmu - Feminin

Actually, this is my favourite song Setiap kali I dengar I akan
teringat semua kenangan dengan kawan-kawan I masa dekat
sekolah I pernah menyanyikan lagu ni dengan kawan I yang
duduk sebelah meja I; Aminatul Zaharah Norhaslinda.
Sumpah rindu sangat dengan diaorang Sekarang ni still keep in
touch dengan Aminatul, tapi dah lost contact dengan Linda.
Linda menghilang since tahun 2008. Last time jumpa pun masa
I dengan Mama pergi beli belah dekat Giant, Setiawangsa.
That time, sempat berbual dengan Linda and suddenly dia tukar
phone number, dah tak dapat contact Kalau dia google nama
sendiri ke apa, ada satu ayat yang I nak bagi dekat dia;

Norhaslinda binti Abdul Kader, sumpah I rindu dekat you,
rindu nak paksa you pakai baju kurung lagi, rindu nak kacau you
tidur dalam kelas, rindu nak tengok you study hard for Sejarah,
rindu nak dengar you cerita masalah you dekat I, rindu nak picit
kepala you masa you demam. You memang kawan I yang paling
terbaik Selalu ada disisi I, selalu faham I, tak pernah sakitkan hati I,
kalaulah you ada depan I sekarang, I menangis minta you peluk I
sebab I banyak sangat benda yang terpendam dekat hati :'( Tapi I dah
tak macam dulu; cengeng. Hihi. I sekarang dah bahagia tau, I nak
kongsi kebahagiaan I dengan you. I perlukan doa you.



I harap satu hari nanti I akan dapat dipertemukan dengan Aminatul
Linda. I juga berharap dapat berbual mesra dengan mereka.
I harap sangat agar kami dipertemukan. Ini harapan I
Aminatul (Amie) walaupun kita masih keep in touch, but since
you pindah Kedah, I rasa kehilangan you. Masa you pindah I tak
sempat pergi melawat you Masa itu I pulang ke kampung.
Kali terakhir kita berjumpa masa hari persandingan abang you.
You ajak I, I sebagai kawan baik, mestilah hadir untuk you. Masa tu
you busy, tapi I faham I duduk makan dengan dua lagi kawan baik
I ; Nur Shamira Norsham Hajira. Amie, that time, you lawa
sangat sebab dapat kakak ipar. I bahagia tengok you

SMK Taman Setiawangsa 2001-2005, memori yang paling indah,
terindah dalam hidup I Tak akan pernah I lupakan sepanjang
hayat. Rindu sangat

4 comments:

Lisa said...

So sad lah entry nie.
;(

Nak nanges Nak Nanges !
teringat kawan tadika plus sekolah rendah !!

Lisa said...

Kak Raraa!

Mane shoutbox ni ?
Mane?Mane?

somewhereibelong said...

rindu kat myfriend gakk.. hmm lama nyer tak hangout ngan diorang sesama..

somewhereibelong said...

rindu kat myfriend gakk.. hmm lama nyer tak hangout ngan diorang sesama..