Monday, August 24, 2009

Sweet parcel



Hari ini menjadi perempuan tersibuk sedikit. Awal pagi
( tak seberapa awal sebenarnya, tapi oleh sebab baru bangun
tidur masa itu, dikira awal ) telah diajak oleh Mama untuk ke
CIMB bank. Sistem bank pula bermasalah Tiada nombor giliran,
kena beratur panjang ( sebenarnya tak adalah panjang sangat, tapi
sebab belum mandi masa pergi tadi ). Bukan itu sahaja, Mama nak
keluarkan duit dari machine pun satu masalah Ada empat buah
machine ATM tapi hanya dua buah machine sahaja yang boleh
digunakan. Apa punya banyak masalah bank tersebut Trouble betul.

Ishk. Kenapa flickr tak boleh upload image ni Macam mana nak
letak gambar ni Kalau nak upload guna blogger ni, nanti gambar jadi
kecil, kalau nak guna photobucket, nanti size image macam besar
. Ggr.

Tadi I berbuka ikan pari bakar. Fuh. Sedap. Gila heaven sebab
dah lama kot tak makan dia. Hari itu masa di Underwaterworld
Singapore cuma dapat bagi makan, itupun bukan I yang bagi,
malahan adik dengan Mama, eh juga pemandu pelancong kami
Eh, bukannnnnn. Abang saudara lah. Eh. Mana ni, flickr ni lambat lah.
( Sempat lagi ni kalau nak call Syafi berbual tentang masa depan )

Tak lama lagi dah nak raya. Eceh. Padahal baru tiga hari puasa.
Beberapa hari lagi, rumah I akan mula proses cat. Eh, tak larat lah
kalau you all ingat I dengan Mama yang mengecat. Mama upah orang.
Mama membagi tanggungjawab kepada I untuk memilih warna cat.
warna yang terpilih adalah... err. Nak tahu datang lah beraya

Dissapointed sekejap dengan flickr sebab tak boleh upload image.

happy parcel

Baru bercakap tentang dissapointed, suddenly flickr suruh add
description Eceh. Tahu pun dia kalau I kecewa, I tak akan mahu
percaya lagi dah dengan dia Sekarang I dah percaya balik lah.
Pagi tadi lepas balik dari bank, I pergi buat spotcheck dekat peti
ais Eh apa pulak. I puasa lah, tahu kan I pergi check dekat
peti surat sebenarnya. Ada sampul pos ekspress, nasib baik
uncle posmen tak tinggalkan notis suruh pergi ambil dekat post
office
. Uncle posmen pun faham, I penat berdriving waktu puasa.
I puasa lah tahu tak ni I memang puasa. Mana boleh tak puasa.
Dosa tahu Ayyokk mati seksa, nanti masuk api neraka. Ayyokk.

Siapa bagi parcel sebenarnya ni cik puan Rara Daripada tadi asyik
warning tentang puasa tak sudah-sudah. Terima kasih cik puan
Nurull yang bermulia hati di bulan Ramadhan memberi parcel
kepada I. I suka semuanya Ada stickers, ada handphone strap
ada Betty Boops small bag. Thankyou so much babe :')

Selamat bersahur untuk besok selamat berpuasa untuk besok
juga. Selamat berbuka untuk besok. Semua pun untuk besok.
Hari lain nanti kena wish lain entri. Selamat hari raya untuk bulan
depan. Eh. Baik babai cepat

12 comments:

A b c d e fatyhah. said...

best la rara ni. asyek dpt mende comel je :)

Rara said...

Teah (",)

Alhamdulillah , semua ni rezeki . rara happy dikelilingi kawan-kawan yang baikkkkkkkkkkkkk sangat ! =D termasuk teah tau !

nurull said...

malu lah..*tutup muka*

bese2 je i bg u cik rara syg..

Lisa said...

Wow sticker yg sgt comel lah..
Hikhikhik..

Rara said...

Nurull (",)

Eh kenapa malu ? im proud to have a friend like you !

Rara said...

Lisa (",)

Comel tau . Dah nak simpan dalam album sticker dah =P

Lisa said...

Haha,nak wt pe simpan?
Post kat sni jelah ;P

Rara said...

Lisa (",)

Buat apa post dekat sana ? membazir =9

cik eykameow :) said...

untung la dpt kwn2 yg x mencemburui ape yg kwn sndiri ader.or x berdendam.. :) i pown hppy biler tgk kwn2 i hppy :)

Mieya said...

Bestnyee dpt parcel.
Mieya tak penah dpt parcel tau.
Isk :(

Lisa said...

Hikhikhik.
Tak bazir lah..
Free je taw.Hikikhik

-N e Y r A- said...

visit here: http://einscuteypins.blogspot.com/