Wednesday, September 2, 2009

Alhamdulillah




Semalam adalah hari penuh bermakna bagi keluarga I
Penantian kami sekeluarga selama lapan bulan adalah menjadi
tidak sia-sia dengan penemuan Oliey pada awal pagi semalam
.
Alhamdulillah, Allah SWT telah temukan kami semula selepas kami
kehilangan Oliey Oliey dipercayai telah di ambil di kurung oleh
jiran terdekat Tapi tak apa, di bulan puasa yang mulia ini, I sudah
maafkan jiran tersebut :') Terima kasih kerana memberi makan
minum untuk Oliey.





Setelah beberapa bulan gambar Oliey tidak ada dalam entri belog,
akhirnya pada hari ini I meletak gambar Oliey kesayangan. Rindu
kami sekeluarga masih belum terubat sebenarnya. Bayangkanlah
betapa rindunya hati kami kepada Oliey



Allah SWT Maha Adil Akhirnya Oliey kembali semula ke pangkuan
keluarga kami. Syukur, alhamdulillah. Rasa tak percaya sangat bila
Adik kejutkan Rara awal pagi memberitahu "Oliey dah balik" sambil
menangis. Seriously I ingat dia main-main. Bergurau senda pagi-pagi buta
seawal 7 pagi memanglah menempah carutan hebat. Hekhek.
Bila dah tengok Oliey, rasa macam tak percaya What the fish
Biar betul. Muka pun lain; putih sikit. Mama kata sebab Oliey dah lama
tak kena cahaya matahari. Hidup Oliey selama lapan bulan terkurung. Ggr





Siapa sangka, Oliey kembali kepada keluarga kami semula
Apapun, tahniah untuk Nurull kerana berjaya meneka siapa yang
kembali; yang follow I dekat twitter facebook mesti tahu, kan

You all take care okay, sayangilah binatang peliharaan anda.
Hekhek. Babai mwah

27 comments:

nurull said...

haa...kan betol i ckp :)

welkem back home oliey..

Haneem said...

waaah.
best nye.
untung u dpt Oliey blk.
adek i bnyk kuceng2 dia kene culik dgn jiran i.
xtau apa nsb kuceng2 tu. :(

Cujie said...

tak sabar nak balik nak jumpa oliey... mesti oliey rindu kat akak... tgk gambar oliey rasa terharu sesangat.

oliey bukan lagi sebagai pet kesayangan tapi dah mcm keluarga tau...

Rara said...

Nurull

teehihi :') u bocor rahsia ah semalam . ehee thankyou nurull !

Rara said...

Haneem

penculik kucing sangat tak berhati perut . tak fikir perasaan tuan dan pet tersebut yang terseksa :| lain lah kalau oliey tak terurus ke apa masa tu , kurap ke apa , boleh lah dia nak ambil sebab penjaga tak menjaga kebajikan oliey :( ini tak , culik oliey masa comel - comel :(

semoga adik u akan mendapat balik kucing dia tau .

Rara said...

Cujinana

sebak bila tengok oliey . macam tak sangka . terjaga dari tidur terus tengok oliey ada ke tak , rasa macam mimpi sangat . oliey kan adik lelaki kita =P

nurull said...

tu lah..i da pelik sbb u kte lme x jmpe chenta hatilah..xdga khaba lah..

xkan lah syafi kot kn?!

ni msti oliey neh..sbb berbulan2 kn?

sep baek betul..hikhik..

seronok lah family u oliey da balek dlm keadaan baek..

i pny bambam x balek lagik =(

Rara said...

Nurull

Haha . i thought u ingat i ada orang lain tauuu , sebab u kata pelik . ceh . i tak akan tinggalkan syafi , itu dah menjadi hidup i dah :P aah seronok sangat but kiki sekarang marah sangat . kiki jeles and dia tak nak kitaorang pegang dia langsung :S who's bambam ? T________________T cat jugak ey ?

sickchild said...

weh kucing kene kurung pun boleh putih ke?
huiys mushkil aku.

alhamdulillah la wey dye alek alek.
kalau tak mau nangis.
gila lama weh 8 bulan.
tapi so far dye ingat gak kat tuan sebenarnye kan even da berbulan2 kat uma org lain.
kebesaran yang MAHA ESA.

Rara said...

sickchild

maksud aku bukan ah camtu . tapi sebab dia tak main dekat luar so tak ada lah bulu-bulu dia kekuningan tuuu :P hihi

tu ah pasal . dah ah aku anggap oliey cam adik aku je , boleh pulak orang ambil dia . nasib baik dia still hidup lagi . rindu tau dekat dia . betul . kebesaran Allah SWT . subhanallah ..

nurulbalqis said...

Jahatnyaa jiran Kak Rara amik..
Cam mane pula Kak Rara boleh confirm diaa yang amik?
Btw, kalau kucing kesayangan hilang and dah anggap macam ahli keluarga sendiri boleh gilaa jadinyaa..
Balqis pun takut Nikkie hilang..
But insyaallah takde pape..
Oliey mesti muka diaa macam sedih je kan?
Kesian diaa.. Macam mane laa rasa kena kurung berbulan-bulan..
Diaa just kurung je kan? Tak de seksa ke ape ke..

Rara said...

Balqis

dia tak jahat lah kot sebab dia pun mestilah cat lover for sure sampai sanggup ambil kucing orang . tapi cara dia menyeksa keluarga kakrara betul lah . ada sebab yang buat kitorang confirm sangat tapi malas nak cerita dekat sini , tak perlulah aib kan orang kot . aah oliey macam trauma , dia diam je tau . asyik tidur je . mesti masa kena kurung tu dia tak selesa langsung T__________________T

MrRoll said...

comel giler??!!

Ynn. said...

yey oliey dh balik. i takut gila tgk gambar ke dua heh. die nmpk kurus sgt :( mesti x ckup tido.

oh die la yg u kata 8bulan x jumpa? pdhn la i kira2 lst u jmpe syf bru bulan julai x slap eh :P

Rara said...

Ynn

aah dia kurus lah sikit :S i pun tengah cari tempat sesuai untuk dia , nak bawak dia pergi veterinar . i rasa mesti dia sedih gila sepanjang kena kurung T_____T even family i sendiri tak pernah kurung dia pun .

aah i kata oliey lah HAHA saja je nak kasi orang lain fikir bukan-bukan :P

Ery Farieha said...

shomelsss! i syg kucen juge!
ngeeee~~

ღ~n0n0i~ღ said...

Alhamdulillah.. sebab dah jumpa Oliey balik..

Rara, elok gak bawa dia gi buat check up.. ye la.. mana lah tau kan..
Sian dia kurus gitu T__T Cam tak cukup makan je akak tengok.

Lepas ni leh beli treat untuk Oliey, bagi dia makanan fav dia.. let him feel like at HOME! Hihi..mesti dia seronok dapat pulang ke rumah =D

Cayang Oliey!!! :*

sickchild said...

wakakaak aku pun ingat mase kau tweet kau tak jumpa syafi. pdahal baru je jumpa an.

hahaha =D

Rara said...

Ery Farieha

siapa tak sayang kucing ? i rasa semua orang sayang kucing , cuma yang takut dengan kucing tu , sebab takut but i tahu , dia sayang kucing :P

Rara said...

Kakak Nonoiiii

Rara dah agak akak mesti comment entri ni sebab pasal olieyyyyy . sayang oliey kan kan kan ? hihi . oliey manja sangat tau , rara dengan mama dah kasi dia makan makanan fav dia . since dia dah tua pun , still makan makanan kitten , if bagi yang adult punya , dia tak nakkkkk . hehe . yes nanti nak bawak dia check up , risau mana tahu ada apa-apa . sebab telinga dia luka . rara rasa luka tu sebab dia berusaha nak keluar dari kandang tu T_________________T

Rara said...

sickchild

aah ramai orang ingat pasal syafi padahal aku baru jumpa syafi , and ada orang ingat aku ni ada orang lain . what the fish ? aku tak akan lah menduakan syafi KAH KAH KAH . so sekarang semua dah tahuuuu YEY

ABCDE, said...

kte suke kucing tp tatot la. xtau nape. fobia ;(

Rara said...

ADCDE, Fatihah :P

aah kawan-kawan rara pun ada yang fobia dengan kucing tapi bukan salah diaorang kan :) asalkan perasaan menyayangi kucing tu ada lah . hihi .

Lilianna Mardiana said...

laa, gile jahat jiran u amek kucing u? i xde kucing, but i ade arnab, if ade org amek, huhhu, mungkin mak i la yg menangis teruk skali, sebab dia syg btol arnab tu. hehe.. anyway, congrats dear!

i link u tau, sis!
btw, blog u comel giler! :)

leafareesya said...

rara. soree lmbt rep shout. unwell. hurm thanks rara. insyaAllah lea jae diri. u take care too. another 3 days is your big day. hope u'll be hapy forever dear =) forever..

Rara said...

Lilianna Mardiana

hey this is real name u ke ? +_____+ comelnyaaaaa . sweet macam you tau . arnab ? dulu i pernah bela arnab , mula-mula dua ekor lepastu beranak banyak-banyak terus i rasa sesak nafas dah . lepastu semua mati sebab apa entah tak tahu :(

eleh . belog je comel , tuan dia tak comel langsung :S tapiiii you comel gila !

Rara said...

lea

teeheee :') thankyou yang . goodluck for yr study and study baik-baik tauuu . thankyou sangat sebab wish , malu i tau . i pun harapkan macam itu jugak untuk u tau , yang :-*