Friday, September 4, 2009

Size 5 dah sold out



Semalam I demam. I pergi shopping dengan Mama, Adik my aunty,
called her 'Busu Lehan'. Shopping kali ini I tak menjumpa sebarang Hello
Kitty item Perkara ini tidak melemahkan semangat I sebab I berjaya
memiliki beberapa helai baju, sehelai seluar sepasang wedges. Yes.
Semua favourite, walaupun I sangat benci masuk ke kedai kasut. Susah
nak cari kasut size I apatah lagi kalau I nak beli sandle atau wedges
Susah sangat sebab size kaki I ini cuma size 5. Size 5 tahu tak size kaki I
Kalau menjumpa yang I suka, mesti promoter akan cakap "Size 5 dah sold out"
Fine. I kadang-kadang jadi fobia nak pergi masuk kedai kasut. Sebelum ini
I cuma berharap dekat Vincci sahaja Tapi selalu hampa juga. This year I
tak berpeluang lah shopping di Kuala Lumpur, tempat kelahiran I walaupun
sepatutnya I berada disana semasa I menjalani kehidupan sebagai sweet 21
pada 10 September ini. I tak boleh balik Kuala Lumpur sebab tak boleh.
Sekarang ini I sangat risau tentang sesuatu perkara.



Inilah masalah I Berat badan I cuma 34kg manakala ketinggian I
adalah 156cm. I calculate BMI dekat Facebook. The result is like
the above mention; Severely Underweight Bedebah betul bila
I rasa diri I terlalu ringan. I benci. I jadi takut. Nanti nak tempah
baju pengantin pun mesti susah, kan Kalau senang pun, mesti menjadi
tidak terlalu cantik mengenakan pakaian pengantin. I benci
Ramai akan cakap, I kurang makan but you all tahu tak, I ni pantang
nampak makanan
I taktahu kenapa dan bagaimana I terlalu ringan.
I minum susu, I makan makanan berkhasiat, berprotein, tapi berat badan
I susah nak naik. Berat yang paling tinggi I pernah capai sepanjang hidup
adalah 39.6kg. I teringin mencapai berat sehingga 40kg Help me please



I ada lagi satu masalah. Masalah ini I perlu settlekan secepat yang
mungkin. Beberapa hari lagi (sila refer sidebar section Fiance untuk
keterangan lanjut) I akan mensambut 2 years anniversary dengan
Muhammad Syafi tersayang. Ahaa. I tengah sakit kepala sebab fikir
nak kasi hadiah apa dekat dia ni. Kalau lelaki ni, susah betul I nak fikir.
Kalau perempuan tu senang je, kasi benda comel-comel pun boleh, kan

Tolong eh suggest untuk I Thankyou darling

42 comments:

dAyah said...

wah. same problem here. dayah pun under weight jugak T_T tinggi 168cm berat 45kg je. teringin nak capai berat 50kg lebih!!! ergghh!

dayah pun pantang nampak makanan. tapi tak naik jugak. haih.

kalau nak naikkan berat badan, try minum susu ENSURE. complete dgn semua zat2. ada jual kat farmasi. kalau sebulan minum insyallah naik. tapi dayah tak suka. tak suka minum susu tepung. weekkk!

hurm..kalau pasal hadiah tu...perfume? hehe

ya allah. dah macam karangan dah. haha. =p

Rara said...

Dayah

dear, thankyou sangat sebab sudi share prob . hihi . kita mengalami masalah yang sama tapi dayah kira beruntung . berat badan 45kg dah kira ok as a teenagers :) susu ENSURE tu berapa ey ? kakrara suka minum susu tapi kan dia macam mana ? lepas minum rasa nak makan ke apa eh ? kalau boleh kakrara tak nak lah yang jenis macam tu , cari makanan 24 hrs .

eceh . kalau perfume dah pernah bagi , kalau boleh nak hadiah lain lah T________________T

Ynn. said...

mslh i plk i obese T______________T sumpah pelik pdhal makan x byk, diet la aerobik la, snm la and skrg i kene naik everyday tingkat empat smpai rasa kaki nk tecabut pn still gemuk

i mkn nsi smnggu skali heh T______________T

hoi bg syf kasih syg ckup la HAHAHA

Rara said...

Ynn

aih . u jangan lah berdiet yang . masa i jumpa u tu , i tengok u okay je . tak perlu lah berdiet and itu bukan obese pun tau . serius i cakap , i anggap itu obese sebab dapat badan macam u serius best je . heh ? makan nasi seminggu sekali ? u biar betul . wuhh =.=" kalau i sure meronta tau perut . jangan seksa perut , tak baik T___________T

kalau bagi kasih sayang tu tiap hari dah bagi . hikhik :D

taz said...

i sama macam ynn la badan senang je naik. sbb tu makan nak kena control. haih. susah tau jadi macam kami ni rara. nak makan lebih tak boleh kena makan sikit2 je.

nasib baik i jenis cepat kenyang kalau tak memang tak sedar dah sejam mengadap makanan. hahaha

u dah kawen nanti kot baru badan u naik sikit. pandai2 la syafi tolong hihihi

Rara said...

Taz

ala tak kira . i nak jugak badan macam u all . nak jugak nak jugakkkkk :( i penat tau mengunyah . makan banyak . semua aunties suruh makan banyak . tapi sama je tak ada effect . kalau berat naik pun tapi badan tak nampak gemuk pun . benci :/

dah kahwin nanti ? ala itu lain cerita lah . i nak gemuk sebelum kahwin . i nak gambar kahwin nanti lawa bila ada pipi gebu sikit and badan sedap sikit :S

taz said...

eh pasal hadiah tu, i just bagi pandangan la. u bagi tali leher kat syafi. heeehe

i bg kat bf i dulu sampai sekarang dia tak pakai tie yg lain2. hihihihi. nasib baik la i tak bg seluar dalam kahkahkah. eh melampau pulak i. ok tu je rara. take care :)

Rara said...

taz

dear , idea u serius macam okay je tau . sebab pekerjaan syafi pun pakai neck tie . tapiii i tak reti lah nak pilih warna ke apa . kang i pilih warna ikut kesukaan i kang HEKHEK . okayyy kalau kasi seluar dalam habis lah tak tukar-tukar . erk . okay melampau sikit tapi tetap comel . terima kasih tazzzzzz :P

Lisa said...

hikhikhik.

I normal kot.
Berat 43kg Tinggi 157cm..
Teehii..

Takpelah.Takyah lah paksa badan ok.
Nanti dh kahwin dengan Syafi mesti naik ah tuh berat badan.

Apa kata kan u buat suprise party for him.
Tapi takyah lah ajak ramai.Just u all je..
Pergi makan dekat 1 restoran.
Dan tempah kek dan bagi dekat waiter.
Then,bila u all dah duduk,suruh waiter tuh bawakkan siap tersedia lilin.

Ok tak?

Rara said...

Lisa

wow . bestnya normal . tapi u nampak matured tau . baru 16 kan ? bagus , i suka . macam elyana dulu . baru 16 tapi dah matured :)

surprise heh ? i dah pernah buat surprise untuk dia masa birthday dia bulan 4 . kalau u belum tengok , pergi tengok lah HEHE . tapi sekarang ni susah nak buat surprise . sebab bulan puasa :') takkan lah orang lain pergi tarawih kami nak buat dinner romantika de amour ? eceh .

Ynn. said...

eh i rasa kalau seluam dlam tu syf guna ke wkakakkakakakaka T_____________T

er, sygg hoi bia betul i dh tahap kegemukan terlampau u masih kata okay cium u tahu la hihi.

eh betol nnt dh kawin confirm u berisi, hihi. or nk senang u mkn la champs vitamin c tu. i mkn tu la sbb tu i besa :D

taz said...

i pergi carik dulu dekat jusco kot. i pilih warne hitam tapi kalau tengok betul2 ade maroon2 gelap sikit. tapi bukan macam tie yg biasa. tie bisa kan selalu macam lebar je tp yg i beli tu die kurus sikit. kahkahkah ape ntah i nak cakap ni. harap2 u paham la. tapi mahal jugak dalam rm90/- bukan selalu pun kan nak bagi hadiah dekat bf. heeehe

Rara said...

Ynn

Haha kalau kasi seluar dalam warna pink boleh takkkk ? lepastu ada ribbon-ribbon ? okay tak boleh . melampau ini tapi tetap idea comel :(

u tipuuuu hari tu jumpa i tengok u biasa je . u tipuu ey . tak baik tauuu . hoiii serius ke ni ? serius ke champs vitamin c boleh naikkan badan ni ? betul ? serius ni ? serius takkkk ?

Rara said...

taz

okay i rasa i faham . u maksudkan tie tersebut berwarna hitam maroon gitu dan dia berbadan ramping macam i ke ? uhh benci badan :/ wow . rm90/- serius harga pun affordable . i mula rasa nak pergi jusco bukit indah esok jugak sebab ada hari member card esok jugak so i nak tengok neck tie esok jugak mana tahu murah sebab hari member card jusco adalah esok jugak . okay u faham tak ni ?

Lisa said...

Erm..Oh ok ok.

Betul jugak kan.
Hmmm,bia I pikir dulu ah idea tuh.
Hee.
Tapikan,u lebih kenal Syafi kan?
Sure dia pernah cerita apa yang dia suka kan?
Ataupun dia selalu cerita pasal sesuatu perkara.

Hee.Cuba u fikir kan..

I bingung jugak pikir sal ni.
Maklumlah takpernah ada BF.Huu.

Lisa said...

Erm..Oh ok ok.

Betul jugak kan.
Hmmm,bia I pikir dulu ah idea tuh.
Hee.
Tapikan,u lebih kenal Syafi kan?
Sure dia pernah cerita apa yang dia suka kan?
Ataupun dia selalu cerita pasal sesuatu perkara.

Hee.Cuba u fikir kan..

I bingung jugak pikir sal ni.
Maklumlah takpernah ada BF.Huu.

taz said...

haha ok i faham. u beli tie tau jangan bagi hadiah lain. kehkehkeh

i seronok pulak dapat bagi idea bernas. tak sangka betul buah fikiran i ni boleh pakai jugak hihihihi

Rara said...

Lisa

syafi kesayangan i itu sebenarnya chelsea lover . i sebenarnya ingat nak belikan dia chelsea item tapi i rasa macam tak tahu nak dapatkan dekat mana dekat jb ni . kalau dekat kl tu i dah tahu ada kedai chelsea tu so i tahu lah . tapi ini dekat jb macamana eh ? T__________________T

Rara said...

taz

tapii kalau besok tiba-tiba dekat jusco i tak nampak neck tie tapi i nampak benda lain macamana ? isk . i dah risau ni . i tengah dilemma . i ingat nak belikan dia barang chelsea tapi i tak tahu apa . neck tie chelsea ada ? T____________T untuk simpanan takyah pakai HAHAHA

Lisa said...

Hiks.Chelsea?

u try lah tanya readers.Pasti ada yang tahu lah.
Bagus bagus !!

Mesti Syafi suka suka suka.Hee

Ynn. said...

u beli suar dlm chelseaaaa !!!!!! aggagaga

tp kn yunk, x rmai laki pkai suar dlm la HAHHAHAHAHAHA T____________T

ehem, u tgk laaa bdn i besaaa tu sbb champs la. i x suka champs :((

taz said...

haaaa! kalau macam tu kan, u beli la jersey chelsea. tapi u jahit nama syafi kat belakang. tak pun hantar kedai je senang. kalau nak lagi best, u buat untuk u jugak. amacam? ^_^

Rara said...

Lisa

i dah cuba google tapi tak ada hasil :/

Rara said...

Ynn

kalau ada seluar dalam chelsea , serius i nak belikan . oopss . i rasa syafi pakai kot . betul ke ada lelaki tak pakai ? setahu i kalau tak pakai , bahaya kot bagi lelaki . takut tersepit ? okay lucah sekejap T____T champs berapa ? dekat farmasi ada kan ? nakkkkkkkkkkkkkkk :(

Rara said...

taz

masa dah suntukkkkkkk :( mana sempat kotttttt . kalau i beli towel lepastu jahit nama kitaorang comel tak ? tapi takut masa tak ada . tinggal lagi dua hari je tauuuuu .

taz said...

aah memang tak sempat. u rembat je la ape u jumpe esok. hihihi.


tergelak besar i bace td. ape ntah yg tersepit tu rara? pemikiran kanak2 i tak dapat tangkap la. kahkahkah

Rara said...

taz

aah besok apa i jumpa i rembat lah insyaAllah . tapi tu lahhh , dia pun belum beli lagi tau present i . dia kata nanti dia datang dia nak suruh i je pilih . hahahaha dia kan tak pernah couple so dia lambat sikit lah hal macam ni :P tapi dia kata apa je i mintak insyaAllah dia kasi . eceh .

i taktahu apa tersepitttt . aiyokkk . lucahhhh . cepat pergi basuh otak pakai clorox kejappp :P

nurull_mrs21 said...

tergelak lah i bce komen2 korg neh..tersepit ape cik rara??

mmboiii..mentang2 da nk msok 21 :P

psl adiah..no idea darl!

i bg mr21 MP3 je..tp u record lah madah2 cinta u tuh..hurmmm..

tu je i mampu pk

♥miszluna™ said...

bli jam kt syafi..

err..
tp ape2 pn up to u lah..
klu huda..
huda bli jam kot..


huhu...
huda rs huda mcm gemok..
tp check ari tu..
die ckp underweight..

berat 51..
tinggi 161..


huhu..
br huda perasaan sumthing..
name ke-sygn kite dua2 ade syafi..

tp bf i nme die shafirul azmie

Rara said...

Nurull

hikhik . tu lah .tiba-tiba je diaorang ni fikir 18sx masa tengah malam , ehem . bukan i . eceh tak mengaku pulak ;P ala tersepit apa entah tu i taktahu nama dia ayyokkkk KAH KAH KAH KAH KAH KAH

MP3 ? fuyyooo dekat jb ni barang macam tu mahal gila kot padahal dekat kl boleh dapat murah sikit :/ tapiii ehem record madah cinta tu macam best pulak ey ?

Rara said...

Huda

My darling I LOVE YOU AND I MISS YOU ! eeee rindunya nak dengar suara huda ! suara huda sumpah comel gila tahu ? eeee sayang huda ! seriously rara memang nak bagi jam , tapi jam yang syafi nak tu ada dekat KL . rara cari dekat sini tak adaaaaaaaaaaaaa :( sedihnyaaaaa . rasa nak balik KL sekejap sekarang jugak =___________="

♥miszluna™ said...

huhu...

I LOVE YOU TOO AND I MISS YOU TOO SAYANGNESS...!

huda pon reeennduuu nak dengar suara rara!
suara rara lg comel lah!
huhu..


rara nak kasi jam ape kat die?
xpe..
cari la slow2 k kt johor tu..
insyaAllah ade lah tuh!

eh..
syg, i need 2 tido lah..
jap lg azmie dtg cni..
kne pick up die kul 1230 nnt..
hee...
:p
*buat muka gatal neh*

hohoho..
take care taw syg!

Fatihah Ory said...

Eyt..
Saya yg darjah 6 nie berat 36
Tinggi pulak 154..

Hurmm...

Ada sesuatu yang tak kena la kak rara

Rara said...

Fatihah

Dear , adik kakrara darjah empat tau ! berat dia 39kg . badan dia lagi besar dari kakrara tau . hihi

dAyah said...

susu ENSURE tu mahal la sikit. cuba tanya kat staff farmasi. eh mana ada lepas minum nak cari makanan 24 jam. =p

susu tu lain dari susu lain sebab dia complete dgn semua yg badan kita perlukan. mcm makanan tambahan la tapi tak payah melantak berpinggan-pinggan.

macam promoter ENSURE pulak. haha.
oh oh. ada perisa vanilla, coklat, strawberi. =p

wanihani said...

kak rara
npe tak post wedges.mau request tgok wedges kak rara lah.
hihi.bnyk segan mau kate.tinggi 158cm and berat 43kg.haha.manyak gemoks lah :(
suggest kak rara belikan syafi jersey chelsea or jam.
tp lg bgus if blikan brang yang dia slalu pakai kan ? :)

MK said...

*terkejut*

First time jumpa orang yang lagi ringan daripada saya, huhu. Saya ni problem sama gak, 153cm/38.9kg, umur kita sama.

Hari tu pergi gim tanya fitness trainer tu, macam mana nak tambah berat. Dia kata kena banyak exercise, supaya metabolisma naik, baru la cepat lapar. Rara kuat makan tak? Saya ni sangat la makan sangat la sikit, jadi saya cuba makan banyak2 kali.

Hm, btw, boleh je bagi lelaki benda2 comel. Haha.

Side note: Lelaki dah tak pakai underwear sangat kot, dorang pakai boxer.

MeZ said...

Wah.. Berat Kak Rara dengan MeZ sama la. Huhu.. Tinggi je tak sama.. MeZ 159cm. Hihi.

Miss Yaya and Miss Cherry..! said...

rara ..ur birthday sme with..ringan nya u pnya brt bdn..huisshh..bdk djh 2 kat sklh sya tu dh tau..hik<3..bkn nk ngumpat k!

Rara said...

MK :)

Ahaa betul . lelaki sekarang jarang pakai underwear . ok baru ingat . syafi pakai boxer . aik ? haha . macamana rara tahu ni ? T_______________T kakak dia bagitahu sebab rara kan pernah duduk rumah dia . hihi dia pun pernah duduk rumah rara . okay nanti rara sambung reply komen tauuu . kepenatan ni . baru balik YEY . sayang semua orang !

Mieya said...

Saiz 5?
Sama dengan mieya lah yangg.
Jodoh plak kite ni kan.
Wekk :P

cik noey said...

rara,

masalah berat badan kite sangat2 la same.hoh, memang agak tekanan jugak dengan berat skang nie.berat 38 tinggi 158.dulu penah jugak amik vitamin kat klinik tanpa pengetahuan family.tp last2 dorang tau dorang marah tak bagi makan lagi.makan la banyak mane pon berat same je.huhuhu..sedih..sedih..hehe..