Tuesday, September 1, 2009

Windows 7 Ultimate



Sekarang ini semua orang pun sibuk memperkatakan tentang
Windows 7. Apa Windows 7 ini Hebat sangatkah Eceh I pun
tak tahu sebenarnya. I baru berjinak-jinak menggunakannya.
Sekarang ini lagi sekali, kita fikir dari sudut positif lah kot;
Kalau ia tak hebat, orang tak akan sibuk sana sini cari Win 7.
Anggap jelah Window 7 ini hebat Kenapa I kata dia hebat
Okay mari I tunjuk dengan lebih hebat lagi.



Tengok desktop sahaja sudah tahu ianya hebat Tengoklah
taskbar. Transparent; Aero theme. Sumpah teruja. Before ini
I cuma pakai Windows Vista Home Basic; cikai betul. Lambat satu
hal, lagi satu hal semua orang tahu; Vista entah apa-apa.
Sudah tiba masanya beralih arah dengan bijak. Tak ada menyesal punya.
Sebab Vista memang not good Bermasalah, walaupun I pakai
original Vista.







Tengoklah juga start menu. Mengancam, bukan
I dah rasa fall in love gila masa pertama kali tengok Win7 Ultimate
berfungsi. Memang the best lah kan



Walaupun RAM tidaklah sehebat mana, tapi I rasa dah cukup
laju dah Win7 Ultimate ni. Sebab I dah cuba main The Sims 3,
lagi best Tak stuck macam masa I pakai Vista. Apa kata survey
Mengancam. Win7 hotties gila. Jakun I dibuatnya (-___-")
Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Win7, you all boleh ke sini.



I sudah tukar, anda bila lagi

22 comments:

Azam said...

sudah lame gunekan..since dari beta, ke Rc hinggalah ke RTM...hehe

wah lame gile tak ngomel kat sini

here is mine http://damhamaza.com/2009/08/29/aktifkan-window-7-anda/

ZARA 札拉 said...

hehehe~

daku skang guna system Mac campur dengan Windows XP~

malas mau tukar Vista aritu cz banyak tak compatible dengan software~

tapi WIndows 7 memang dalam pemerhatian~ hahaha~

Ynn. said...

heh buat entry jgk :)

btw mcm otai2 win7 ckp, welcome to the club :))

Rara said...

Azam ♥ Pia

sounds good . win7 memang terbaik ah . btw , thanks for the link . nanti bolehlah diorang yang belum tahu pergi link tu .

Rara said...

Zara

fuhh nama u ni buat i rasa nak pergi shopping sekarang dekat Zara . I love Zara boutique v much . masih dalam pemerhatian ? ocopot . pergi tukar cepat !

Rara said...

Ynn

heh tak salah kot buat entri . dah ramai pun yang buat . eceh . i bukan otai pun nak cakap macam tu , BELUM LAYAK :)

sickchild said...

hihi aku nak format lappy aku pastu aku nak install w7.

cam best je weh.
T___T

Anarm said...

welcome to da club

Rara said...

Sickchild

Hihi setakat ni aku tak format lah laptop aku , aku just upgrade je . memang best kot :)

taz said...

ni lagi sorang. jelesnye i!!!!!!

Rara said...

Taz

-______________________- jangah ah jeles . tukarlah jommmmmmmm =P

taz said...

hihi. nanti i tunggu abg i balik suruh dia installkan :) tu pun kalau dia baik hati hihi

Rara said...

taz

hoi . install lah sendiri . senang tau :P

B E L L A said...

windows 7!!! arghhh nak juga tuka! best2. jeles dah pakai windows ni! xD

Rara said...

BELLA

ihekhok :P tukarlah okek ? best tau . no regret for sure !

Lisa said...

Best ke ?
Best ke ?

Isk isk.
Terujaaa !!

T___T

lizz said...

pergh!! mantap seh.hmm, malas btul nak tukar2 windows ni. dulu, vista pun xtukar pun. tapi, vista memang ayam lah :P

Rara said...

Lisa

Macam dah bagitahu ; Kalau tak hebat , orang tak sibuk sana sini cari win7 :P

Rara said...

Lizz

kenapa malas ? best tau . eh , vista memang ayam ? ayam ? ayam ? fuhh ayam pun sodapppp :)

sickchild said...

weh asl ko tak format selalu?
betul ke leh rosak?

Rara said...

sickchild

entah . aku tak suka sebab lepas format , mesti tak semua benda original macam baru beli . setakat ni laptop aku tak pernah kena format lah , haritu cuma abang sedara aku tolong bersihkan je . make sure no virus lah dalam lappy , so tak ada reason kena format :)

Rara said...

sickchild

entah . aku tak suka sebab lepas format , mesti tak semua benda original macam baru beli . setakat ni laptop aku tak pernah kena format lah , haritu cuma abang sedara aku tolong bersihkan je . make sure no virus lah dalam lappy , so tak ada reason kena format :)