Tuesday, September 8, 2009

Benci memandu



I suka bulan September Bila bulan September, I rasa adalah
bulan yang bahagia. Eceh. Sebenarnya setiap bulan pun bulan bahagia,
tapi September paling istimewa. Ada dua perkara yang membahagiakan.
Pertama adalah ulangtahun dengan Syafi, kedua adalah hari lahir I.
I selalu sentap bila orang wish birthday pada 9 October sedangkan birthday
I adalah 10 September
. HAHA. Sebulan selepas birthday masih ada yang
wish, apa pulak tak sentap Sometimes best, sometimes sedih. Hekk.
Pada hari ini, pagi-pagi lagi I dah pergi Majlis Perbandaran Johor Bahru
Tengah, Skudai untuk membayar saman parking. Sentap lagi sekali sebab
I kena saman masa membeli belah dekat Plaza Tasek tempoh hari
Bukan salah I, salah Plaza Tasek tersebut sebab tak sediakan parking
berciri belambak. Selepas itu I pergi ke rumah Mak Long dekat Danga.



Sepanjang hari ini, I mengalami migrain. Fikir puasa tak jadi telan
ubat ke apa. Tapi kentalkan semangat untuk driving ke sana sini.
Padahal sumpah tak tahan, yang mana kena migrain mesti tahu
macamana rasanya. Nak buat macamana, kalau cakap sakit lah
apa lah dekat Mama, confirm dia akan cakap I sengaja sebab malas
berdriving Actually, I memang malas sejak akhir-akhir ini. Sumpah
driving adalah perkara paling membosankan, plus memenatkan



Petang semalam Syafi sampai JB dalam pukul 5.30pm. Katanya
datang sebab nak celebrate our anniversary my birthday
Tapi tak tahu lah kan Who knows..





Sekarang I cepat penat Bila berdriving, I selalu merungut penat.
Mungkin disebabkan bulan puasa mungkin juga sebab I dah
terbosan-bosan berdriving. Seriously dah bosan sebenarnya.
Lebih-lebih lagi cuaca panas terik, migrain. Ggr. Sekarang ini pun
I rasa penat sangat. Esok Syafi ajak pergi City Square, tapi I rasa
tak larat sangat. Tengoklah macamana esok.

I perlukan vitamin Vitamin apa yang bagus Babai

25 comments:

eyra said...

nak jugak wish even masih 9hb
na wish awal2 ;)
hepy burfday rara !
smoge pnjg umo n murah rezki
last long foreve with syafi ye
;)

eyra said...

nak jugak wish even masih 9hb
na wish awal2 ;)
hepy burfday rara !
smoge pnjg umo n murah rezki
last long foreve with syafi ye
;)

.Anna. said...

happy bufday rara chomel! =)

Cujie said...

panjang gile rambut ko... tk pasan pon sepanjang itu. hehehe...

oliey sihat... jgn bagi dia kuar kang tak reti nak balik.

Rara said...

Eyra

kenapa wish awal sangat ? hari ini birthday kakak ipar saya so kena wish untuk dia lah . bukan saya . eceh :P

Rara said...

Anna

ala , awal sangat . wish besok eh ? mana tahu nak buat contest sapa wish paling best , nak kasi topup ke . kah kah kah kah kah

Rara said...

Cujie

hekhek . sebenarnya panjang lagi tapi hair stylist tu potong banyak gila . benci gila rambut kena potong :/ oliey sihat tapi dia tengah menggila nak keluar je tau .

Ynn. said...

i ckp mkn champs jee mkn champs je mkn champs je HHAHAHAHAHAHA

hoi driving ah funn, tp fun2 x abis agi my drivng lesson hmm T________________________________T

sickchild said...

weh.
ko lepas rambut bertambah cun woh.

haha aku xnk wish arini =D

Rara said...

Ynn

okay okay besok i mintak mama belikan champs belikan champs belikan champs . okayyyy :P

haha driving fun masa mula-mula . lama-lama for sure malas , bosan , muak , nak termuntah bila sebut 'driving' :/ tak apa . nanti cuti sambung driving lesson tahu ? nanti dapat savvy yay

Rara said...

Sickchild

haha . jangan wish hari ni . aku belum sweet 21 kah kah kah . weh wish elok sikit , umur aku baru nineteen wehhhh :) ala kau lagi cun +________________+

farah said...

happy birthday rara!

nanti beli vitamin ya?

tc, darl.

:)

izawa.riiko87 said...

eh dh 10 sept.
happy bufdayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!
:D
btw, u rmbut pjg nmpk cantik. ayu je. hik3. ;)

Rara said...

Farah

Thankyou so much dear :"> baiklahhhh . i akan beli champs , beli champs , beli champs . i janjiiiiiii :)

Rara said...

Riiko

Ala thankyou my sweety girl . terharu sangat tauuuu . eh eh , i dah twenty one , di ambang sesi pendewasaan yang hebat tahu ? eceh . i berlagak gila sebab i memang dah lama tunggu umur i dua puluh satu . orang kata umur dua puluh satu ni dasyat . kah kah kah kah kah . err . u puji i ke ? puji i ke u ? puji i ??? :P

Ynn. said...

syf ensem rmbut panjang, u lawa gila lepas rambut.

okay ni pujian ikhlas nk menggila dr i yang comel WKAKA :P

happy birthday gadis tua :D

Rara said...

Ynn

hekhek . syafi memang handsome . kah kah kah kah kah :D

baiklah baiklah , u memang comel . okay kita tunggu pulak this 29th . YEY

ahh mana ada tua . mana ada . mana adaaaaaaaaaaaa .

Mieya said...

Aww aww,bestnya syf ada kt JB,
dapat sambut anni dgn birthday.
Best gilaaaaaa.
Btw,happy birthday again , again & again.
i love youuuu kakak tuaaaa :P

Rara said...

Mieya

haha best lah kot tapi masing-masing asyik moody je . angin monsun betul . nasib baik ada depan mata T___________T ily too . nanti kakrara update pasal present dari mieya okek ;P

Mieya said...

Haa?
Alaaa segaaaannnnn.
Dahla hadiah mcm hape je :(

siggplus said...

singgah kejap..

bday aku 16hb oct..lebih kurang jugak la kan..hehe..

driving mula2 memang la seronok, lama2 jd mls..

ps: aku suka ayat dekat leave your comment tu..nak2 yg (●´∀`●)οΎ‰
hehe

chipsmore said...

happy belated befday rara...
may u be showerd with Allah blessed ;)

Eay-Hidayaah said...

Kak Rara Kak Rara!

= http://printable-paper-art.info-ebazaar.com/10-free-cute-hello-kitty-blogger-templates/

Rara said...

Mieya

nanti kakrara cerita kenapa dengan hadiah tu . hihi comel sangat sangat tau . i loikeeeeeee ;)

Rara said...

chepsmore

Thankyou sweety ! semoga u diberkati Allah SWT ! Thankyou soooooo much .