Sunday, September 13, 2009

Hari kedewasaan



Blog diabaikan. Blog diabaikan. Blog diabaikan. Blog diabaikan.
Okay cukup empat kali I ulang. Menjadi kebiasaan lah setiap kali
Syafi yang manis ada di samping I, I memang akan abaikan blog
Menjenguk setakat dua tiga minit lepas itu malas dah. Kesian (-__-")
Selepas Syafi pulang ke Kuala Lumpur semula, I akan mulakan sesi
membebel like aunty-aunty dekat sini sorang-sorang
Perkara yang sama
akan berlaku setiap kali I di samping Syafi InsyaAllah bila dah kahwin
nanti, akan ubah perangai menjadi blogger solehah Jeng jeng jeng.



Black forest yang menjadi kegilaan I Hey, I yang mintak
Syafi elakkan dari membeli Secret Recipe's cake sebab I muak.
Muak. Muak. Muak. Walaupun Syafi cuba pujuk I sebab dia nak
belikan Secret Recipe's cake, I tetap menolak keras pujukan itu.
Daripada City Square, I dengan Syafi decided pergi Jusco Bukit Indah.
yes, dekat situ ada kedai cake yang I suka tengok design dia.
Lepas itu, Syafi belikan KFC. Balik rumah, berbuka puasa, bila dah
nak dekat tengah malam, we all membuat party kecil macam biasa.
Thanks my sweetheart sebab sanggup datang JB semata-mata untuk
membahagiakan I
pada hari kedewasaan I :')



Ini birthday girl tiga hari yang lepas Sejak kebelakangan ini,
I selalu merajuk dengan Syafi, I cepat sentap emosional, tetapi
Syafi tetap memahami diri I I terharu. I terharu jugak sebab
semua rakan-rakan I tak putus wish our 2nd anniversary wish
my birthday Tak kira through Facebook, texting me, call, etc. ;
semua pun I rasa gembira sebab ada rakan-rakan macam you all.
Ehh. I dah sweet twenty one. Betul ke semasa usia dua puluh satu adalah
sangat fun dalam hidup



Kuih sarang semut yang dibuat oleh I dibantu oleh Syafi
adik kesayangan. Mereka pembantu terbaik, I admit. Ngehngeh.
Syafi tolong tabur color rice, adik tolong kuncupkan paper cup
yang terlalu kembang. Okay, nice huh.

Btw, welcome to aunties club, Ynn. Hekhek ;-)

See you later. Taa

29 comments:

Ynn. said...

HAHAHA bukan lah kedewasaan, tapi hari ketuaan u :P blahhaa.

hoi hoi dh lama x makan cake sedappp rinduu nk mkn cake sedapp T_________T

er kenape sarang semut u lebih mengancam, kenape sarang semut u lebih mengancam, kenape dan kenape? HAK HAK HAK

Rara said...

Ynn

amboiii bukan main lagi u ey . kedewasaan lah T_______T orang kata umur dua puluh satu ni baru mula remaja . kalau dah masuk tiga puluhan baru dikira tua kerepot ? ekekekekekeke ;P

cake sedap maksud u apaaaaaaa ? secret recipe ey ? secret recipe cepat muak lah :(( kalau beli yang slices tu boleh laaa , kalau sebijik tu macam tak besttttt .

eceh . lebih mengancam kan kan kan . haha . like pembuat , like kuih lah kononnnnn . whaha :P

cikyuyu said...

rara dear ,

uiks. dah besar yunk!
no noty-noty lahgik.

kedewasaan uu lambat lagik.
hahahhaha , :D
ape2 pun.

gila sengal , nk pergi curik sarang semut 2.
colourful wOo.

mabelesss :))

sickchild said...

ahha rara dah tua.
weh selamat hari jadi.
hhahahaha semoga panjang umur , ra.

• Alya • said...

Trgugat keimanan tgk kek blackforest tu xP

Rara said...

cikyuyu

hai sygg :) eh eh . masa dua puluh satu ini lah masa nakal . hek hek . okay okay bukan . tahun depan punya birthday mesti busy gila . fufufuhhh . insyaAllah .

eleh mana ada lambat lagi . this december je . bluek . pergi countdown cepat !

jangan curi , bulan puasa ini . hahaha . semut pon colorful tau =.="

Rara said...

sickchild

Thankyou eny . jeng jeng jenggg . tak lama lagi kau pulak YEY YEY YEY . hahahahahahahaha . nanti akmall mesti kasi hadiah best punyaaaa :D

Rara said...

Alya

okay kalau tergugat keimanan tak apa , kak rara ni dah tergugat keremajaan macamana niiiii ? T__________T

e l d y said...

pe maksud blogger solehah ?

Rara said...

Eldy

Haha . menjadi blogger tegar . tapi rasanya tak mungkin i menjadi yang demikian kerana i MESTI menjadi isteri solehah untuk bakal suami nanti . kah kah kah kah .

farah said...

kuih sarang semut?

nampak sedap je.

mintak sket boleh?

err.

:D

Rara said...

Farah

hihi memang sedap ;P bluek . tak boleh . pergi buat sendiri . eceh . i cari resipi dekat internet tauuu .

Haneem said...

wawawawa..
best nye dpt bt kuih raya dgn cinta hati.
nnt kawen blh teruskn amalan ni.
mst kuih raya tu akan jd lbh sdp sbb pnh dgn kasih syg.
ngeeee :)

sarang semut tu nmpk sdp sgt.
kalerpul lah :)

Mieya said...

Hoii muka happy gilaa.
Senyum sampai ke telinga :P

Btw,bila nak upload hadiah yg mieya bg?
:D

Rara said...

Haneem

Aah best tau . dia duduk diam je tau sambil tabur color rice tu sedangkan mulut i ni membebel gila like mak nenek HAHA nanti dah kahwin for sure malas nak buat kuih kan ? beli kuih tunjuk je . ngehngeh

sedap tau . meh datang JB beraya rumah i :')

Rara said...

Mieya

Haha happy gila lah . yang tersayang sanggup datang padahal dia ada kerja . and and ada lagi benda surprise tapi malas nak cerita . nak diam-diam dulu . eceh .

hadiah dari mieya , lepas sahur esok insyaAllah kakrara post ;)

Mieya said...

Esok?
Ala tak dpt nak tengok sbb mieya away balik sampai hari jumaat.
*sedih :(

Rara said...

Mieya

Hihi . Nak buat macamana , hari ni kakrara dah post entri dah . malas nak buat banyak-banyak entri dalam satu hari :/

Mieya said...

Hihi takpe.
Nanti bila mieya on boleh baca kan :P

Ehem bila lah kad raya dr Cik Candyfloss nk smpai niii ;)

Rara said...

Mieya

Haa tahu pun . nanti boleh baca . eh yang , card raya baru nak send besok . syafi ada hari tu so tak sempat nak tulis . and and , card raya kakrara tak la selawa card mieya siap ada blink blink tu and tulisan mieya cantik gilaaaaaaa T_________T

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

happy birthday cik candyfloss...smge pnjg um0r..tua slal0o..ngee~

Rara said...

Bukan sindarela ela ela ela eh eh eh

Thankyou sayang ! eceh . dia yang tua , dia yang tua . bluek ;P

Lisa Dearlova said...

oh... happy belated bday~

Rara said...

Lisa Dearlova

thankyou dear :">

ZARA 札拉 said...

happy belated birthday darling!!

wah~

best nya kuih itu!

Rara said...

Zara

Thankyou yang ;Pp hihi nak rasa tak , meh datang rumah meh .

Kill-Vearn said...

selamat ari tua utk rara.. moga ketuaan anda boleh mematangkan dan menyiapkan diri anda ke alam perkahwinan :D

Rara said...

Kill-Vearn

Thankyou v much . eh eh i dah matang kan ? cet . baiklah baiklah i akan menyiapkan diri mulai saat ini , i cuba lah ni T_________T

Rara said...

sickchild

Thankyou eny . jeng jeng jenggg . tak lama lagi kau pulak YEY YEY YEY . hahahahahahahaha . nanti akmall mesti kasi hadiah best punyaaaa :D