Sunday, September 6, 2009

Our 2nd anniversary



Terima kasih semua kawan-kawan yang wish anniversary
untuk Rara Syafi. Malam tadi sampai sekarang, ramai yang
message, call message dekat shoutbox wish our 2 years anniversary.
Ini baru 2 years kan, macam baru je lagi nak dibandingkan dengan
orang yang dah couple bertahun-tahun
Apapun, bukan semua orang
tahu dugaan sepanjang hubungan ni. So, dua tahun ini amat bermakna
bagi I, tak kira pahit atau manis, semua pun tetap bermakna



Mungkin tak semua orang tahu, I kenal dengan Syafi through
Myspace. Dah lama dia ada dalam friendlist tapi tak pernah tegur
sebab bila view profile dia, macam tak active je Comment pun sikit.
Rupanya bila dah kenal, Syafi ni jenis kaki game. Bila dah on myspace,
terus layan game. Masa tu dia kemaruk dengan Counter Strike
. Hihi.
Bila dia tegur I dekat comment tanya pasal duduk mana, college mana,
terus kena marah dengan I sebab semua yang dia tanya dah ada dekat
profile Myspace I Gila garang sebab masa itu I menghadapi sedikit
masalah peribadi. Ehem. Masa itu ada orang tengah request nak couple
dengan I. Request Hekhek. Tapi masa itu kan I dah suka gila dekat Syafi tahu
Masa itu juga I nak delete account Myspace atas sebab-sebab tertentu
masa itu jugalah Syafi request phone number I :') Request lagi
Hahahahahahha.


( Dekat Nando's, Jusco Taman Maluri, Cheras )

Lama juga kami berkawan through phone. Hihi. Mula-mula macam
main-main je. Lepas tu lama-lama makin serius tau. First time jumpa,
Syafi bawak kakak dia Serius malu gila sampai I menjadi manusia
pendiam padahal I bukan macam itu sebenarnya. Teehihi.
By the way, dah banyak sangat pengorbanan yang Syafi buat untuk I.
dah banyak sangat perubahan dia sepanjang dua tahun ni. Malam
tadi masa on the phone, Syafi ada tanya I, apa perubahan dia yang I
nampak since we know each other
. Jawapannya banyak Terlalu banyak.
I nampak kejujuran dia, malah lebih dari itu. Sekarang ini apa yang I
harapkan adalah menjadi seorang isteri untuk Syafi pada tahun hadapan.
Doakan kebahagiaan kami tau. Semoga semua impian menjadi kenyataan
semoga doa kami, juga doa kalian termakbul. Amin.

HAPPY 2ND ANNIVERSARY, SAYANG :-*

Muhammad Syafi, terima kasih sebab sudi menyayangi Ayang.
Terima kasih sebab sudi menjaga Ayang. Terima kasih sebab walaupun
susah untuk menghadapi semua dugaan, kita tetap bersama.
Ada orang kata kita tak sesuai, tapi ada orang kata paras rupa bukan
ukuran. Cinta di ukur mengikut hati dan perasaan. Betul, bukan ?
Sayang, tak kira apa pun yang jadi, tak kira apa pun yang orang cakap
tentang hubungan kita, Ayang tak akan berubah dan Ayang janji,
Ayang tak akan terpengaruh lagi dengan kata-kata orang. Allah SWT
tak pernah tidur, Dia pasti sentiasa dengar doa-doa kita selama ini.
Terima kasih untuk semua yang Bb dah buat untuk Ayang. Sayang Bb

61 comments:

Mieya said...

Sygggg,HAPPY 2ND ANNIVERSARYYYYYYY!
Stick forever tau yangg.
Jangan gaduh² :P
Yang penting,sentiasa happy.
Jangan peduli dah org nak cakap ape.
Tak sesuai ke,nak kutuk ke,ape ke.
Biarkan je.
Mulut org kita tak boleh tutup kan.
So masuk telinga kanan keluar telinga kiri sudah.
Takyah ambik port semua tuu.
Tak penting pun kan actually,yg penting org yg kita sayang ada dgn kita & kita happy dgn org yg kita syg tu.

Again,happy 2nd anniversary!
I love you & i'm always with u.

nurull_mrs21 said...

rara..so sweet..syafi bce neh misti nanges2 terharu...

Ynn. said...

hee sygg happy 2nd anniversary okayy. ni dh dua kali wish ni, cpt lah belanja i dgn fwz. haha :P ta lama lagi i dgn fwz pn 2 thn jgk. sbb tu i rse kite rpt gilaaaa hihi btw syfff kalau baca ni, please2 jaga rara baik2 tauu.

okay nxt yr ulangtahun ke 3 uols jd hubby n wife pulak. wahhh :P

Rara said...

Mieya

Thankyou yang . mieya comel gila send message dekat handphone tadi . sayang mieya tau tak ? and yes , kakrara dah tak kisah orang nak kata apa sebab kakrara tahu , kitaorang memang diciptakan untuk bersama , insyaAllah :)

I love you too , mieyaaaaaaa !

Rara said...

Nurull

Ehee dia tu kuat menangis , tapi tak tahu lah kalau dia baca tak menangis . lagipun tak ada apa yang sedih kot ? malam tadi pun dia wish pun sambil menangis , bukan main sebak dia bercakap :P

Rara said...

Ynn

Thankyou yang sebab dua kali wish . i'm glad to have a bestfriend like you . belanja tu tunggu dulu nanti masa jumpa insyaAllah i belanja makan murtabak megi hahahahahaha . eceh nxt yr still sambut macam ni cuma busy kot dengan persiapan kahwin . we oll kan plan 18 september , insyaAllah :) doakan kitorang tauuuu .

nurull_mrs21 said...

mmg lah xsedih rara..tp terharu sbb dpt tunang yg sweet..

yunk..cm mieya ckp..u tolak tepi je kalau ade yg kutuk2..ngate2..beselah manusia..lg2 yg ade phd xpayah berdaftar pnye..

oke..i nk wish u:
*semoga terus berkekalan cinta u all smpai ke syurga

*berkawen dan mendapat anak2 yg comel

*tabah menghadapi segala dugaan..

*jgn lupe jmpt i mse wedding nti

oke..cukup pnjg dah..sme gn entri
*

Rara said...

Nurull

hihi . harap-harap syafi terharu lah and faham yang dia beruntung ada perempuan yang bersifat penyabar macam i ini . yes dear , i janji akan ketepikan semua omongan orang yang bersifat negatif tersebut . phd . ya Allahhhhh , i bersyukur ada kawan-kawan yang comel mendoakan yang baik-baik untuk i. terima kasih Nurull. i juga mendoakan u jugak tauu .

Mieya said...

Haa?
Apa yg comel dekat message tu yangg?
Sayang mieya?
Mieya pun sayang kakrara jugak.
Kita saling sayang-menyayangi forever tau yangg :P
Kirim salam dekat syf eh.
Cakap dgn dia jaga kakrara baik².
Kalau tak,mieya belasah nanti.
HAHA.

Rara said...

Mieya

Ada ayat comel . haha kakrara baca semua sampai ulang-ulang . apa comel sangat mesej mieya kasi ? okay , forever tau . nanti mieya pulak nak sambut lima tahun , amboi lamanya . kahwin bila ? :P ehh malulah . takkanlah kak rara nak cakap dengan syafi sendiri . haha . okay nanti mesti dia baca semua comment dekat sini tau .

nurull_mrs21 said...

rara..i ternanges sbb hepi 4 u..

welkem rara..seorg kawan misti lah doakan yg terbaek utk kwn2 dia..sbb nti kebaikkn akn dtg pd dia balek..lgpon xrugi kn?!

tngu jgk neh komen dr syafi..ehhee

Rara said...

Nurull

TERnangis ? youuuuuu kenapa sampai TERnangis niiii ? thankyou v much sebab happy untuk i :') betul . tak rugi mendoakan yang baik-baik untuk kawan . aik ? tunggu comment dari syafi ? rasanya esok malam baru dia comment kot ? sebab dia tak online kot hari ni :)

Mieya said...

Okay,forever. :)
Ayat apa yg comel tu?
Entah apa sangatlah yg comelnya message tu kan :P
Ala lama lagi lah 5 tahun tu,tahun depan.
Tak sabar sangat nak tunggu :(
Kahwin?
Mieya bagi kakrara jalan dulu,
then baru mieya.
Bagi penghormatan dekat kakak dulu.
Nanti kang org cakap langkah bendul pulak.
HAHA.
Ehem bila lah nak jadi tunang org mcm kak rara ni eh.
Meh salam nak cium ambik berkat :Pp

CikYana(",) said...

happy 2nd anniversary rara n syafi
cikYana doakan hubungan korang berkekalan hingga ke akhir hayat

saling percaya..saling jujur..saling setia..memahami antara 1 sama lain adalah kunci utama sebuah perhubungan

cikYana doakan yang terbaik tuk korg
nk kawen nnt..jgn lupa jemput yer

:))
doakan kebahagiaan cikYana gk ye

Rara said...

Mieya

Kah kah kah kah kah . patutnya kakrara yang kena salam cium tangan mieya sebab mieya dah nak lima tahun , kena ambil berkat tu tau . bluek ;P eh sekejap . langkah bendul ? haha alasan yang diterima . okay fine lah . tapi nanti masa mieya kahwin , kakrara datang bawak baby camana nak tolong-tolong andam ? kah kah kah kah kah :D

Rara said...

Yana

Thankyou dear . betul . tiga aspek tu penting sangat . if salah satu tak ada , susah lah nak go on , kan ? insyaAllah mesti jemput punya tau . ehem . mestilah rara doakan untuk semua kawan-kawan juga tau . no worry dear , insyaAllah relationship u dengan izzat akan kekal :)

Cujie said...

erm baru dua tahun jagung... ahahah
saya kenal bekas tunang yang kini en. somi saya tu dah nak masuk 9 tahun... hahaha... (giler juga nak bitau tu)

semoga cecepat le korang kawin... pening kepala akak nengoknya... tak sanggup nak baca note paling bawah entry ni... loya tau loya...

grrr...

Rara said...

Cujie

kah kah kah kah . dua tahun jagung tahu ? eii dah sembilan tahun heh ? comel gila . teringat masa first time jumpa abang krull dekat central market lepas tu marah dia sebab macam sombong . haha dah jadi abang ipar dah kan ? :P nasib baik dia kasi kat aku anak buah yang comel-comel tauuu . eceh . note tu untuk syafi , takyah baca lah . bluek :P

Mieya said...

Ala takpe.
Baby tu kasi papa syf pegang.
Nanti bolehlah kak rara jadi andam and pengapit mieya.
Tu kalau baby baru sorang lah,
kalau berderet-deret tak tau lah nak buat mcm mane.
Hahahahaha *gelak jahat :P

Rara said...

Mieya

haha papa syafi ? comel gila . tapi tak nak ah panggil papa mama . nak suruh panggil mummy daddy . wkakaka . awal gila :P hoi kalau berderet-deret suruh mieya dengan zul lah pegang atas pelamin . hekhek .

Mieya said...

Okay nanti suruh daddy syf pegang.
Ah taknak la pegang atas pelamin.
Kang orang fikir lain pulak.
Eh takpe².
Suruh anak² kakrara jadi flower girl lah.
Hihi.

.Anna. said...

rara,

sorry lambat wish. ai tak berapa nak sihat nii. sobs T_T

anyway, congratulations to both of you. oh oh how sweet perenggan yang last tu. next year nak tengok rara ngn syafi atas pelamin plak. woot woot ;)

Rara said...

Mieya

haha suka hati je nak dera anak orang suruh jadi perempuan bunga . mana boleh . kena cas lebih sikit kah kah kah kah kah :P

Rara said...

Anna

get well soon , dear . thankyou v much sygg for yr wishes . woot woot ! next year jangan tak datang , kena datang untuk memeriahkan hari bahagia kami tauuu :D

eyra said...

hepy 2nd anniversary rara and syafi !!
hope both of u will last long forever !
cepat2 kawen ye ;)

Rara said...

Eyra

Thankyou eyra =9 aminnnnnn !

Lisa said...

HAPPY ANNIVERSARY FOR 2 YEARS !!

Moga Kak Rara & Syafi together gether sampai akhir hayat.
Dalam perhubungan pasti ada pasang surut kan?
InsyaAllah,Kak Rara & Syafi boleh hadapi ok.
Law ada probs,settle bebaik ok.
Teehii !!

HAPPY HAPPY
for both of you !!

Jelous coz takde BF langsung !!
Sob sob ;(

Sory again coz late wish !!

Rara said...

Lisa

Thankyou dear ! Yup , dalam perhubungan memang ada yang manis , yang pahit tapi kalau sayang , kena lah pandai-pandai jaga hubungan tu . insyaAllah tak akan lalui saat yang terlalu perit . ehh still sekolah kan . study dulu tau . nanti dah sampai dekat U ke apa , baru cari bf . haa . dekat U mestilah semua orang pandai and okay what jumpa lelaki yang seuniversiti ? ecewah . btw , tak lambat pun lisa wish . still on 6th september :)

Lisa said...

Yes !!

Betul betul.Sekarang kena fokus dulu kan.
Thank tau for the advise.

Sayangg Kak Raraa !!

Rara said...

Lisa

welcome dear . study dulu untuk family and yang penting untuk diri sendiri tau . nanti dah success in life , semua lelaki berebut nak dekat lisa . sekarang pun entah-entah ada yang suka lisa , cuma lisa je tak perasan , kan ? :D sygg lisa jugakk .

nurulezzah said...

happy for you lalink :)
btul3!!btw mmg org xkn puas klu tgk kte bhgia. hnya kawan yg btul3 kwn je yg akn doakan kbhgiaan kite. org yg mengata tu cume jeles je tgk kite ra.

btul lg klu ckp 2 thun byk dugaan. i pham u!!!same je kite ni. tp sbb syg n cinta kt bf n gf sndr tu yg wat kte ley stay lama tau. :)(:

u sgt bertuah tau nex year insyAllah u n syafi will be together forever kn. seronok je bile tau ad org sebaya cm i da nk kwen. mknenye i pn ley la..hilkhik..tp xpela..ktorg tggu lg 2 3 thun T____T (seksa kn u!!)huhu


HAPPY ANNIVERSARY TO RARA N SYAFI!!
MAY YOUR LOVE BE WITH U FOREVER!!


hugs&kisses
ezza

rara---sorry pnjg sgt!=p but just couldn't resist nk share happiness!!=p

farah said...

tahniah.

ulangtahun yang kedua ya.

semoga perhubungan kekal hingga ke jinjang pelamin.

:)

Rara said...

Ezza

Thankyou sayang . i tahu u salah seorang dari kawan terbaik i yang mendoakan kebahagiaan i dan u bukan salah seorang dari mereka yang cemburu itu . yey sygg u tau . i pun faham u , u pun faham i , kita sama-sama faham each other kan ? i paling suka bila kita dapat share happiness macam ni . sebab kita akan bertambah mesra lagi tau . thankyou sangat sebab sudi drop comment dekat sini and berkongsi kegembiraan i tau :) sumpah , i terharu sangat .

Rara said...

Farah

Thanks sayang . eeee comelnya sebab u pun wish dekat i jugakkkkkk :')) aminnnnnnn !

MeZ said...

Happy 2nd Anniversary Kak Rara..
MeZ doakan Kak Rara & Syafi kesayangan Kak Rara bahagia hingga ke akhir hayat... Amin..
Jempun kalau nak naik pelamin. ;p
(itupun kalau Kak Rara tak kisah & MeZ boleh datang) hihi.. Jgn Marah Kak Rara

Rara said...

Mez

Thankyou Mez ! Aminnnn . insyaAllah mez , kakrara tak akan lupa semua yang setia dekat candyfloss ni tau . kakrara mesti bagitahu dekat sini and bercerita dekat sini tauuu .

CikYana(",) said...

betul 2 rara
aspek2 tu penting sgt2

tenkiu rara cz doakan yana ngan izzat
yana pun doakan benda yg sama

berhrp relationship yana ngan izzat kekal sampai akhir hayat..insyaALLAH

Rara said...

Yana

aik ? ni anniversary siapa ni ? eceh . gurau jeeee . haha . btw , tiga aspek tu tak boleh satu pun crash , ingat tu ^_^

CikYana(",) said...

anniversary rara
tp sje nk nyibuk ckit

hehehehe
okey..yana akan ingat slalu tiga aspek 2 :)

Rara said...

Yana

Hihi . tak adalah , rara gurau je . rara pun nak yana dengan izzat happy always and boleh bahagia sampai bila-bila . jaga hubungan tu baik-baik , kalau boleh benda lama jangan diungkit dah sebab itu yang akan merenggangkan sebuah perhubungan :) just kongsi je . hihi

QueenMIA said...

kak rara, kak rara. alahaiii. sweetnyeee. mia pun akn menyambut 2nd anniversary tauuu. bulan sepoloh nt. huhu. semuga berpanjangan yee kak rara? amin amin.

Rara said...

Mia

eee serius ? bulan october eyyy ? congrate yang . countdown tau ! hee thankyou miaaaaa . amin ya rabbal alaminnnn !

cik eykameow :) said...

Rara , :) hppy alwiz k. sweet sgt lah! moge2 tercapai ape yg di impikan dear.. ty kawin buat kt mne? jmput la eyka :) teringin nk tgk 2 merpati smanis gula nihh dok ats pelamin smbil ter malu2 sipu. (ehh,malu ke tidak ntah ?) AHAHAHA :P btw..u mmg sweet ok. sumpah i terasa tym bce entry ni wlupun i bkn shafi. kikiki ^_^ k rara,sje drop by..

ABCDE, said...

appy anniversary syg :)
pe adiahnye :D

Rara said...

Eykameow

Thankyou yang . kahwin nanti mengikut plan , nikah dekat johor tapi buat kenduri dekat KL , sebab ramai kenalan dekat sana :) dekat JB ni cuma kenduri ala kadar je maybe . anything i mesti bagitahu dekat candyfloss , no worry yang . apapun thankyou v much !

Rara said...

Tyha

thankyouuuuu so much . tyha , hadiah belum tahu lagi :') kita tunggu esok lah . hikhik

CikYana(",) said...

insyaALLAH rara
setakat ni yana ngan izzat baik2 je

he's too caring n loving
dat's makes me loves him more

huhuhu
amin..mdh-mdhn jodoh kami kekal

♥miszluna™ said...

hepi anniversary yg ke 2tahun rara...


jap lg u jumpe syafi kn?
smoga bgembira dpt bjumpe kekasih ati + celebrate together anniversary nih..

Rara said...

Huda

hikhik . mana ada . bluek ;P mentang-mentang u dah dating dengan shafirul azmie . eleh . lepas tu call i jeleskan i kan . kihkih . okay lah okay lah i jeles lah +_____+ hahahahaha syggg u tau

Rara said...

Yana

Aminnnnnn :)

huney_wawa said...

heppy to see u heppy lh rara,,
anywy happy 2nd anniversary,,
welcome to the 2 years club,,
bahahah~~
nway next year u dh nak kawen,,
tp i,,
lg 3 4 tahun kot,,
heheh~~
jeles tgk u hepi n want to get marrried,,
pray for both of u,,
muahhh~~

Cik aiNa said...

sayangg..hepi 2nd enibeseri..
hope u all nyer r/ship kekal berpanjangan.
cepat2 kawen tau..heee

Rara said...

Huney_Wawa

Thankyou v much wawa . hekhek . welcome to the two years club heh ? amboi ;P okay okay yang , tiga empat pun still okay , jangan sampai lagi sepuluh tahun , takut kedengaran bunyinya . thankyou yang :*

Rara said...

Aina

Thanks aina . i hope u pun sama dengan bakal tunang you . ehee . okay okay , kahwin september tahun depan . satu tahun dari sekarang . u jalan dulu kan ? okay okayyyy ;)

syafi syg rara said...

4 mylovely

terima kasih sebab mencinta bb dan menyayangi bb . syg terima kasih sbb menjaga bb N mencintai bb. syg syg ,walaupun bnyk dugaan yg dtg ,kite ttp hadapi besama syg . xkira ap2 pun yg belaku bb tetap akan besama2 ayg .bb sggup abis kan sisa hdp bb dgn ayg jek syg ...syg thx 4 2year ...

(06-09-07-06-09-09) mwaaaahhhhxxx kat pp syg

izawa.riiko87 said...

gile comelll gmbr!
hahahaa.
happy ani!
happy always k bebeh!
:P

Ynn. said...

hoi syf, jaga rara baik2 tau *gila ganas ckp mcm tu ihihi

sygg eksaited gilaa nk tnggu majlis u ni x sbr nk melaram fuhh :p hihi

♥♥relyza♥♥ said...

alaaa
suwwitttt nye
happy anniversary yer...
bila nak blanje akk secara percuma nasi minyak neh???
ekekkee

cinta dalam hati.. said...

..cinta yang hadir di dalam hati hanya kita yang merasa...mereka hanya mampu melihat tanpa merasainya segala-galanya yang kita rasa... teruskan langkah ke arah pengabdian cinta yang sejati..

///sweet love//

chipsmore said...

semoga kamu both bahagia selalu n kekal hingga ke akhir hayat ;)

Jas. said...

Hello Kak Rara.
Aduhh,lamanya dah tak singgah kat tempat comment ni dan comment blog akak.
Sorry sesangat Kak Rara sebab lambat wish tapi kalau Jas wish dgn hati yang suci dan ikhlas,Kak Rara pun terima lah kan ? hehehe =p
Happy Belated 2nd Anniversary Kak Rara and Abg Syafi.
Jas di sini akan selalu doakan Kak Rara bahagia dgn Abg Syafi!
always be happy with the you love ! <3
Semoga perhubungan Kak Rara dan Abg Syafi akan bertambah baik dari tahun ke tahun!
Take care,sweetie. :D

Jas.