Sunday, October 25, 2009

Beberapa perkara romantik



pengumuman : entri ini telah di request oleh blogger si cantik, ellenyna.



apa perkara yang membuatkan syafi romantik pada i. sebenarnya i segan nak buat entri ni. sebab kalau boleh i tak nak syafi tahu perkara-perkara yang buat dia menjadi romantik. takut nanti dia tak nak buat lagi T________T tapi tak apa, bila dah kaji selidik (ehem) kalau dah romantik tu, mestilah romantik jugak, kan? actually, semua lelaki pun romantik tau you guys. cuma ada yang tak nak tunjukkan and ada jugak yang just nak tunjuk after berkahwin. and perlu diingatkan jugak, sometimes ada lelaki memang amalkan sikap 'ladies first'. so dia nak perempuan yang mula dulu romantika de amor, baru lah dia yakin nak romantik-romantik jugak gitu. cewah.

dari awal perkenalan, perkara pertama yang i dah nampak sikap romantik syafi adalah masa syafi bawak i jumpa parents dia. sedangkan we all baru bercouple seminggu masa itu. dia berani bawak i jumpa parents dia and family dia sedangkan we all sendiri tak berapa yakin dengan relationship masa tu. tapi dia nampak serious lah dengan i sebab i perempuan pertama yang dia bawak jumpa parents. itu pun kira romantik lah bagi i. dah lah bawak i jumpa parents, lepas tu parents dia ajak berbuka puasa sama-sama and lepas isyak, dia hantar i sampai rumah :')

and yang paling buat i sayang dengan syafi, bila jumpa cousin atau kawan-kawan dia, dia terus kenalkan i and kawan dia punyalah ramai. sampai sekarang pun i belum hafal semua, baru 30% je hafal. hihi. cara dia perkenalkan tu macam comel and of course romantik lah bagi i kan. contohnya macam ni,

"awek aku, shira"



masa tu still awek lagi lah kan you guys. and now, bila i pergi je bandar tun razak and lepak dengan farah hasnita, mesti ada orang tegur and akan tanya,

"syafi mana syafi?" ataupun,
"abang sayang mana abang sayang?"

padahal i tak kenal orang itu. dan dia sebenarnya adalah salah seorang kawan kepada syafi. see how famous i am in bandar tun razak tu? heh :D

lagi perkara romantik. syafi tak pernah bagi i kena hujan. seriously dia tahu i akan jatuh sakit bila kena hujan. dia sangat-sangat pentingkan kesihatan i. serious i pun tak terjaga diri i macamana dia jaga. cuma sebab i excited and degil nak jumpa eny dekat sunway pyramid, syafi dah tak boleh buat apa walaupun dia marah i sangat-sangat masa tu sebenarnya. hujan lebat. but i degil nak pergi jumpa eny. masa itu, dia sanggup basah kuyup and bawak motor dalam hujan lebat demi untuk memenuhi hasrat i :')

i pernah jatuh sakit. and tak bangun almost 2 month. i teringin sangat nak makan burger king. syafi tak ada transport lagi masa tu, motor pun belum ada. syafi naik lrt star dari bandar tun razak ke masjid jamek. tukar kepada lrt putra ke klcc. beli burger king untuk i. and naik lrt putra balik ke setiawangsa dan hantar ke rumah i. and lepas tu dia balik semula ke bandar tun razak. i tahu dia mesti penat. tapi demi i, dia sanggup.

i pernah salah faham dengan syafi sampai i dah cakap macam-macam dekat dia. i siap keluarkan ayat 'aku kau'. but dia tak pernah. seriously dia tak pernah cakap macam tu dekat i. bila ada salah faham dia mesti akan cakap,

"dah lah sayang. jangan macam ni. bb tak nak gaduh dengan ayang".

syafi dengan i pergi timesquare. masa itu i balik kl naik bas. tak bawak kereta. so we all pergi timesquare naik motor, senang parking. tak plan pun sebenarnya. i ternampak teddy bear hello kitty yang besar sangat. syafi belikan. serious mahal lah i rasa. dia belikan. and mak cik guard dekat tempat parking tu tegur

"wah. besarnya dikkk kau belikan patung untuk awek kau. macamano nak bawak tu hah?"
syafi cuma jawab, "boleh bawak ni".

syafi letak bear tu dekat depan dia and dia bawak motor sambil peluk bear tu. i rasa macam nak menangis masa tu jugak.



sedih i tengok gambar-gambar kenangan dengan scooter syafi ni.
dia dah hilang lepas tiga bulan syafi beli.
sekarang syafi pakai LC.

actually, syafi pernah nak belikan bunga untuk i. but i bukan jenis perempuan yang suka pada bunga. dah banyak kali syafi kata nak belikan bunga and setiap kali itu juga i larang. i takut nanti bunga tu mati, nanti hati i hancur berderai. eceh.

kalau nak ikutkan, banyak sangat benda yang i nak cerita lagi. tapi rasanya cukup lah macam ni je. kang lebih-lebih kang, pengsan pulak you guys haa. kalau nak tahu perkara romantik i pernah buat dekat syafi, cuma ini lah kot? hihi.

19 comments:

ayong said...

auchhh! so damn sweet!
:)

taz said...

rara. serious romantik sangat syafi dekat u. mesti u bahagia gila gila kan. ehehe. i paling suka baca yang pasal burger king dengan patung hello kitty besar tu. bertuah tau jadi u :)

Haneem said...

syafi sgt romantik!
untung u.
:)

Rara said...

@Ayong

hihi. manis, kan? :P

Rara said...

@Taz

i bahagia sangat. walaupun dah banyak benda yang cuba gagalkan hubungan ni, tapi alhamdulillah i berjaya tepis semua dengan baik. ehem. syafi lebih bertuah sebenarnya dapat i. whahahaw :P ala u pun apa kurangnya kan, bahagia jugak i tengokkkk

Rara said...

@Haneem

eleh eleh potpetpotpet.com niiii. boyfriend dia pun romantik jugak kannnnnnn? ;)

Fatehah A. said...

syafi xde adik lelaki ke?haha nak ngorat.kot2 romantik gak cam syafi

Diyana said...

so sweet

untung sys..

Rara said...

@Fatehah A.

adaaaaaaaaaa tapi dah ada girlfriend :P adik dia tak romantik sangat kot? hihi

Rara said...

Diyana

terima kasihhhhhhhhhh ;D

NadyaCitraLestari said...

Aduhhh..terharunya baca post u ni..Rasa mcm nak menangis pun ada..tsk

Jaga la syafi tu elok² yer..

Rara said...

@Nadya

hihi kenapa pulak? entri ni terharu ey? maybe entri dibuat dengan bersulamkan kasih sayang kot :') ekekekekkekeke

ellenyna said...

wah, so sweet rara.
bf I memang tak se sweet itu.
even kt rxz beliau pun xkan ada nama I dengan dia. duhh. T-T
sedih. :(
entry ini buat I sedih. hahahaha

ellenyna said...

awww.
T-T
thank you for this entry rara.
like it!

Fatihah Ory said...

romantik nye~

semoga sentiasa berbahagia~

Rara said...

Nyna

ala tak semestinya dia tak buat apa yang syafi buat, tu bermakna dia tak romantik. maybe dia tunggu lepas kahwin kannnnn :) who knowssssss? i doakan hubungan u tau.

Rara said...

Fatihah

hihihi :D terima kasihhhhhhhhhhh

sophie said...

ayooo...sweett nyee... jeles taw!

yonna said...

wahhh romantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! T________________T

jgn tanya akak mcm mana akak boleh sampai ke entry ni ahhaha. akak tak selongkar blog rara ok. hehe

*hugs*