Wednesday, October 28, 2009

Melayang lima ratus ringgit



habis melayang duit berjumlah lima ratus. tetttt.

masa i sibuk nak beli gadget baru lah ada je benda rosak. cabaran betul. camera rosak, laptop rosak, handphone pun dah nak kena masuk tong sampah. i tengah fikir nak pakai handphone apa yang camera dia bagus, ada wifi, ada 3g and design ada style. kalau ada, tolong cadangkan. tapi jangan cadangkan blackberry sebab i dah tengok review dia, semua camera tak menepati citarasi i. and and kalau boleh tak nak touch screen, leceh nak sms masa driving. heh.

i memang ingat duit cpf singapore arwah abah tu nak kasi dekat mama je. tapi dah macam-macam benda pulak rosak and dapat pulak adik beradik yang kurang faham perasaan orang bila semua benda yang penting dalam hidup i dah rosak. i nak buat macamana. i kena lah beli gadget baru tu kan. paling penting, handphone lah. serious i kena beli sebab i memang tak suka pinjam handphone orang. sebab i jenis tak suka bila orang pinjam barang i. jujur cakap.



laptop i TERjatuh. bukan salah i. terbukti. memang bukan salah i. mama sendiri nampak. adik sendiri nampak. malang tak berbau. bag yang i bawak tu suwey. tali dia putus. habis nak buat macamana. bag tu bukannya bagitahu i macamni;

"hoi. tali aku nak terputus dah ni. baik kau hati-hati"

serious bag tu tak bercakap sepatah haram dengan i. tolong percaya. dia memang tak ada cakap apatah lagi pesan dekat i. warranty dah habis. i tak sambung warranty after setahun. i beli laptop ni dekat mid valley megamall. rajin lah pulak i nak pergi balik kl semata-mata sebab laptop ni. nekad. pergi je bawak dekat kedai komputer gelang patah tu. lima ratus ringgit malaysia kalau nak ganti baru. untuk kakak kecintaan hati, i dahulukan duit mama bukan bermakna i menggunakan duit mama untuk repair laptop i. i dah cashout nuffnang i semalam and bila dah tunaikan cek, i bagi semua duit tu dekat mama. ada balance dari duit tu, of course ada, semua i bagi mama. so tak payah risau risau.



bukan boleh repair. screen laptop kalau dah rosak, kena ganti keseluruhan screen lah. so better you guys jaga laptop elok-elok. terhentak sikit je dah boleh melayang lima ratus ringgit malaysia. yang pakai dell terutamanya, hati-hati. dell sangat sensitif.

nasihat untuk orang yang berkenaan; please jangan pandang rendah dekat i sebab i akan buktikan one day dekat you, you silap besar hina-hina i beberapa malam lepas.

dah berapa entri tak sebut nama syafi? okay kali ni nak sebut lah. rindu dekat dia. i love you, sayang.

11 comments:

Haneem said...

uissshh.
mahal btl.
tp mmg pun.
if screen rosak mmg blh rasa bankrupt kot.
kwn i pny lptop pn pnh rosak screen dia.
tp bkn dell lah.

lptop i pnh jahanam keyboard je.
tu pn rm200.
aisshhh.

Rara said...

Haneem

mahal gila sampai i rasa macam "lebih baik lebih baru" tapi macam sayang dekat pinky ni, i kenalah jaga dia and rawat dia. fuhhh +____+ keyboard rosak rm200? memang mahal la. barang elektronik macam ni if rosak memang bankrap lah sekejap. hish.

Haneem said...

Rara;

kt slalu pkir mcm tu kan. baik bl br.
tp kt kan jenis setia. HAHAHA!

i redha je lah dgn rm200 tu. takkn nak ke hulu ke hilir dgn external keybord. malu btl. smp lect pn perli i. ahhaah!

ellenyna said...

kesian sgt kt rara. mahal nak repair balik tu. urhhh.

Rara said...

Haneem

haha tu lah. jadi orang yang setia ni memang terbaik i rasa. semua benda kita sayang. manusia pun kita sayang. semuanya secara setia. hihi. tapi i must admit, kalau pasal handphone memang i susah nak setia lagi-lagi kalau handphone tu macam nak kena masuk tong sampah. heh.

betul lah tu. daripada usung external keyboard padahal pakai laptop, macam kelakar pulak :P hee. screen i pulak mula-mula kelip kelip biasa je, sekali screen dah jadi warna warni terus i cuak. ekekekkekeke

Rara said...

Nyna

hihi dah repair dah pun. laptop ni macam nyawa. tak ada laptop, tak ada blog, tak ada income from nuffnang, tak ada life, macam boring gilaaaaaaa +____+ hihi. tapi its okay lah kan. mujur ada duit from nuffnang and mampu nak cover duit tu.

Haneem said...

HAHAHAH! same same. dhn hp pun i mcm ssh sikit nak setia. ahaha. tp i xde lah smp nk jual. i simpan je. kenangan. kenangan. ahahah.

Rara said...

Haneem

aah ada banyakkkkk hp i yang i simpan. seriously bila kita dah pakai, jangan harap nak jual. kan?

Liyanaa. said...

alahai yunk. kesiannya pinky u ;( kalau u beli lain nnt dh x sama delly kita tapi kesian u sbb kene berabis byk gila duit :(

mahal gila rm500 tp mmg mhl pn kalau psl screen kn? btw mcm mana boleh terjatuh ni T_______T

Rara said...

Liyanaa

huu tu lah. ikutkan hati memang nak beli lain je. i ni kalau barang dah rosak, nak repair memang malas gila. i fikir macam kesian dekat pinky sebab baru setahun dengan i. haih :/

seriously pasal pinky je, i dah berhabis nak dekat 1k. hari tu charger. beli original sebab rosak.

terjatuh masa i turun bas dari singapore. actually dah lama. tapi lepas tu dia kelip-kelip biasa je. then dah lama-lama screen dia jadi warna warni :(

N.Izzah.R said...

akq kat mne akq beli sticker bling bling tu? heehhe.. maaf lah ye org lain ckp bende lain Zah ckap bende lain..ahaks..anyways Zah tetap kesian kaq akq... kalo handphone dah rosak jgan buang kat tong smapah .. post kat Zah je..hehehe... gurau je..