Wednesday, October 28, 2009

This is my first time letak gambar bertudung



eceh eceh. entri ini khas buat atikah yang email i lepas entri earring. atikah tanya sama ada i ini budak sekolah convent bukit nanas atau bukan. of course bukan. hihi. i bukan budak convent tapi boleh dikatakan berkawan jugak lah dengan diaorang tu. lebih-lebih lagi masa pergi tuition class. actually, atikah ingat i budak sekolah sana sebab i ada mention pasal i tindik telinga sampai dua dan tiga lubang. eh eh bila i cakap i bukan budak sekolah sana, atikah macam tak percaya and tanya lagi i budak sekolah mana dulu. and siap request nak tengok i zaman sekolah.



sekolah i ; SMK TAMAN SETIAWANGSA memang wajib pakai tudung. and rasanya this is my first time letak gambar i bertudung. wajib bertudung tapi perangai student, ehem. hanya pengetua and cikgu-cikgu jelah yang tahu. student perempuan bergaduh tarik-tarik tudung, bergelut-gelut depan pagar sekolah lepas balik sekolah adalah perkara yang terlalu biasa. kadang-kadang i tak tahu apa puncanya. berebut boyfriend lah agaknya.

and oh. perempuan sebelah i. yang bermuka bulat macam doraemon tersebut adalah kawan baik i dunia akhirat, norsham hajira. gambar di ambil semasa hari terakhir sebelum mengambil spm. bawak handphone pergi sekolah. apa ada hal.



sebelah i tu adalah cikgu kesayangan yang mengajar i subjek produksi multimedia, puan suraya hashim. seriously rindu cikgu tersebut tapi dah tak tahu contact number. and and, sebab cikgu tersebut lah i boleh dikatakan pandai sedikit bermain coding, berphotoshop, berdreamweaver, bermacromedia flash, and banyak sangat dia ajar. sampailah i mendapat sijil matapelajaran vokasional.



ehem. didapati kompeten bagi semua modul diatas ye. hihi. i memang pelajar terbaik. bukan senang nak kompeten dalam semua ni semasa berusia enam belas tahun, saat-saat nakal yang tiada tandingan, dasyat betul T_________T

26 comments:

Haneem said...

heyyyyy.
cantek sgt lah u pakai tdg.
sweeettt je.

=D

Rara said...

Haneem

heyyy malu i :') terima kasih haneem. hihi.

ღnurull.mrs21ღ said...

mmg x salah lah i lantik u jd cegu belog i!

ada sijil rupenyee...tahniah!

Rara said...

Nurull

ehem ehem. you. janganlah. malu lah i :') i tak adalah pandai sangat sebenarnya. ehem.

terima kasih dear.

ღnurull.mrs21ღ said...

malu2 plak...tp bgus lah u share2..aja2 kn...

xde lah ilmu terperuk je..nti lme2 lupe...

thnx rara...

Rara said...

Nurull

hihi. i memang suka share. sharing is caring. tapi kadang-kadang i tengah moody macam susah sikit nak ajar mengajar ni T__________T nanti i blurr. tapi kalau i bermood baik, i ajar lah u macam hari tuuuuu ;)

welcome dear and thanks sebab always support i :')

ellenyna said...

cantiknye rara pakai tudung. :)

Rara said...

Nyna

serius ke? T_________T ni kalau bakal mak mertua i tengok confirm dia suruh i kahwin dengan anak dia esok jugak HAHA

ღn0n0iღ said...

Waaaah, Rara nampak manis le bila pakai tudung.
Teringat lak zaman sekolah. Akak takde lah nakal sangat, akak pemalu je. Huheuheuhueehue. Nakal masa start matrik. Good girl go bad? Ermmmmmm

lyana si permaisuri said...

eyhh cantik you pakai tudung lah adik. xpe.. later-later bila dah ready leh lah pakai balik. hihihi

taz said...

fewwit! hebat lah u ni :)

Liyanaa. said...

haha ;p apasal sgt comel je gadis manis ni? sepak kangg ;p

hahahaha eee betul la dorg ckp, u pkai tudung sgt nice, ayu tertawan i tahu tak? ehem² dah boleh kumpul tudung dh start today okay yunk?

hihi love u ♥

Rara said...

Kak Noiiii

semua orang pun akan nampak manis bila bertudung, kan? :) ala rara masa dekat dalam sekolah pun baik je, luar sekolah je nakal sikit macam susah nak kontrol. masa tu kawan-kawan kalau cabar sikit, semua nak buat :S

Rara said...

Lyana

hihi. thankyou :') memang niat dekat hati macam tu. tapi hati ni jahat. asyik suruh tunggu lepas kahwin. tapi entahlah T____________T teringin jugak. tapi tu lah haih :((

Rara said...

Taz

hohoii mana ada hebat, ala segan i tau :'(

Rara said...

Liyanaa

eceececeh selama ni i tak manis heh? ekekekke. okay okay i kalau tudung tu tak kisah lah nak kumpul, rembat tudung mama pun boleh, hihik. tapi yang i pening, semua baju i macam tak sesuai langsung untuk pakai dengan tudung. i kalau boleh dah pakai tudung, tak nak lah pakaian macam terlampau ketat ke apa T___________T i nak kena cuba slow-slow collect baju start sekarang lah kot.

lizz said...

kehkehkeh. dulu, aku pun ade prob dengan tudung+baju.(till now actually). dunt worry n xyah pakse2 diri.

if rase dah sampai masa nak pakai tudung, just buat n tak perlu fikir ape org cakap.

dulu, sllu aku dgr org ckp blkg bile aku pakai baju ketat n pki tudung tp aku wat bodo cuz Tuhan tau niat aku yg tgh belajar nk pakai tudung itu. hahahhaa

ellenyna said...

serius la. cantik dan sweet sangat. i am serious. ada nampak mcm tak serius ke ni ? -______-

Rara said...

Lizz

seriously aku macam tak boleh pulak if biar je orang nak mengata pasal pakai tudung but pakai baju ketat and sendat. kalau nak pakai, biarlah pakai secara betul and takyah lah nak tunjuk body lagi kot? +_____+ ini apa yang aku rasa lah kan. sebab nanti kalau orang kutuk-kutuk pasal kita, kita pun tempias dapat dosa sebab apa yang dia cakap betul jugak kan. so, aku perlukan masa. once aku dah berubah nanti, insyaAllah aku akan cuba berubah berhabis-habisan. dengan izin Allah SWT.

Rara said...

Nyna

hihi okay okay i percaya u serious. doakan i cepat-cepat pakai tudung lepas tu tak bukak-bukak dah heh :D

• Alya • said...

wahh first time first time :] lebih syg laa abg syf dekat kakrara bila tgk kakrara comel cmni :P

Rara said...

Alya

hihi. abang syafi dah biasa tengok. in real pun dia dah tengok dahhhh ;)

ellenyna said...

takpe, i faham you rara. lgpun i pun baru tahun ni start pakai tudung. sebelum ni g campus xpakai tudung pun. hhehe :D bila hati terbuka, smua org pasti terkejut sbb kte dah pakai tudung. ;D i sntiasa doakan you rara. :)

Mieya said...

Kakrara,sumpah cantik gila kakrara pakai tudung tau.
Mieya percaya satu hari nanti pintu hati kakrara mesti akan terbuka utk pakai tudung.
Perubahan perlukan masa kan?
So slow² okayy :)
Iloveyouuu.

Rara said...

Mieya

thankyou mieya. doakan untuk kakrara tau. and memang teringin sangat. insyaAllah one day :))

iloveyou tooooo.

Anonymous said...

Akak,Cantik la bila kak rara pakai tudung...saya doakan hati akak terbuka nanti untuk bertudung sekali lagi...;)Amin........