Tuesday, October 27, 2009

Menaikkan earning Nuffnang?



hari ni dua puluh tujuh hari bulan sepuluh.

hari yang sesuai untuk tekan button cashout pada nuffnang. and yes. buat kali kedua, raracandyflossdotcom cashout. earning pertama macam you guys dah tahu lah kan; rm100.69. earning kedua i malas nak cerita berapa dan berapa. yang mana alert dekat facebook, dia tahulah. i tapis kawan-kawan dekat facebook bersebab. i ambil masa yang lama untuk approve orang pun ada sebab tertentu.


sometimes i nak share sesuatu benda dekat blog atau twitter, ada orang perkotak-katikkan. ada orang tak puas hati bila i reveal pasal earning nuffnang i. so i malas nak reveal dekat blog. nanti ada orang bertambah tak puas hati. so kalau dekat facebook tu i ada bagitahu and you guys yang tahu, sila buat-buat macam tak tahu bila dekat blog heh. i percaya you guys semua. please appreciate.

i tak mampu puaskan hati semua orang. please faham i. please T__________T



no no no, i bukan budget i bagus sangat. and please jangan salah faham. seriously, i pernah kena hentam hanya disebabkan earning nuffnang i. macam-macam cerita i dengar dari orang dekat twitter yang tak puas hati. jadi untuk puaskan hati semua orang, lebih baik i tak perlu bercerita. pasal buffered campaign apa semua, i malas nak reveal dekat blog. yes of course. of course i sedih bila orang ada perasaan dengki dekat orang lain hanya disebabkan benda remeh temeh. maybe dia rasa tercabar. tak apa. i tak salahkan dia. and i dah lupakan and i jugak dah tak ambil hati and i anggap dia rasa tercabar. thats it.

ada orang tanya i, macamana nak naikkan earning nuffnang. i memang tak tahu nak jawab macamana. i still baru dekat nuffnang. adalah dalam 11 bulan. nasihat i, if earning you guys dah cecah rm51, you guys cashout jelah. tak payah nak tunggu banyak sangat. percaya pada i. lepas you guys dah cashout for the first time, you guys akan rasa earning you guys cepat je naik lepas tu. serious. and untung-untung akan selalu dapat buffered campaign.

why rm51? bukan rm50? minima untuk cashout memang rm50 tapi nuffnang tolak rm1 untuk process cheque. so spent lah dalam rm51.50 pun boleh la. cukup-cukup rm51 pun boleh lah agaknya. i cuma bagi sikit-sikit tips berdasarkan pengalaman. bukan nak kata i dah terror atau nak kata i dah cukup bagus atau nak kata i dah hebat macam redmummy. serious i rasa i tak akan jadi sehebat redmummy. and kalau you guys nak tips yang betul-betul boleh digunapakai, boleh pergi sini. mana tahu kalau ikut tips tu boleh membantu menaikkan earning, kan?

and you guys yang belum daftar nuffnang, pergi sign up sekarang.


25 comments:

ღnurull.mrs21ღ said...

yg i pernah terperasan kt shoutmix u dulu..

dia ade phd yg xperlu dftr kt mne2 ipt...

dia ckp ape2 pon x efek nuffnang u dear..makin bertmbh kot :)

ღnurull.mrs21ღ said...

yg i pernah terperasan kt shoutmix u dulu..

dia ade phd yg xperlu dftr kt mne2 ipt...

dia ckp ape2 pon x efek nuffnang u dear..makin bertmbh kot :)

ellenyna said...

oh kalau da dapat rm50 terus cash out ye ? baik2 el try t. lepastu nak cash out kat bank mane...
el hanye ada bank islam je..

Rara said...

Nurull

yes of course yang itu and dekat twitter and cakap belakang-belakang pun semua i tahu. and i tahu siapa orangnya. but its okay for me. bila dia tegur i, i tegur balik macam biasa lah kan. buat apa nak sombong and dengki dengki. not good =) tapi i perasan, orang tu kalau dapat buffered campaign, dia canang dekat twitter tak apa pulak? hehe still its okay for meeeeee. rezeki masing-masing tak kuasa nak banyak cerita.

and alhamdulillah earning i sekarang memang memuaskan :')

Rara said...

Nyna

hihi. try lah. cashout je yang first time tu. lepas dah cashout sekejap je dah boleh cashout lagi sekali. trust me. selalunya macam tu lah. sebab senang dapat buffered campaign =P

nanti dah dapat cek, pergi bank islam tu bawak cek and buat deposit cheque. mintak tolong orang dekat bank tu :D security guard pun boleh tolong.

kenwooi said...

i dont know how nuffnang allocated the money also.. =P

kenwooi.com

cik eykameow :) said...

@___@ eyka penin ckp psl nuffnang sbnr nye, tp bile check td rupe nye earning sy juge dh naik.. HAHA siyes tak penah rse nk check. bile pasan post bru u ni, bru i twu. ohh. ok. thx 4 sharing :D

eisyaaaa said...

kesian u comel. byk sabar k. you! na facebook u bole ta?

Liyanaa. said...

huuuuuu i ke orang yg dengki² tu? T_______________T

serius rasa sedih gila nk komen pun x berani sbb i menjadi sensitif bab² ini fuhh T___________________T

i br ckp dgn cik yana psl ni HAHA :P

yOnnA said...

i think u r rite la dik.lepas cashout,mmg earning cepat naik.err sepanjang pemerhatian akak la. tp syg nak bawak keluar kan T___T setiap kali nak cashout mesti teringat rara ckp kat twitter dulu. jgn simpan lama2 :p

selamat meng-earn money. blog rara pun dah ada ranking kt google (ok.akak tatau disebut apa) . hee dah tahap kak chika dah ni :p

Shaffik said...

Congratulation bro. for the 2nd payment. Nice information bila you ckp earning akan lebih bertambah selepas 1st cashout. ermm...

ellenyna said...

oh boleh ey kt bank islam. haha,
im so weak in bank2. thank you rara. you help me a lots ! :D

Rara said...

Eyka

welcome sayangggg :P

Rara said...

Eisyaaaa

hihi. setiapkali type nama u mesti i nak menjerit sebab banyak aaaaaa gitu ;) its okay dear, adat lah berblogging. tak semua orang suka kita. so kena tahan lah kan. but silap besar kalau nak delete blog semata-mata orang macam itu.

dear, facebook i ada dekat about me. tengok dekat gambar daun dalam pasu :)

Rara said...

Liyanaa

hoiii nyonya sygg, serious bukan u lah kan ehem u tahu lah siapa lah ehem bukan u bukan u sebab u menjadi kesayangan i sepanjang masa and jangan risau okay. serious bukan u :D

ahaa itulah itulah. memang kalau lepas first cashout, earning cepat naik sikit and buffered campaign bertalu-talu. aww i love nuffnang!

Rara said...

Yonna

kakak dah berapa kali cashout? rara pun semalam fikir nak keluar tak nak, nak keluar tak nak. dah tekan button cashout, cancel. cancel sampai empat kali. kali kelima baru tekan OK. hihi. suspend betul :P

terima kasih kakak. eh eh ranking dekat google yang manaaaaaaaa ni? serius tak tahuuuuuuu T________T mana boleh challenge kakak chika. kakak chika terlalu hebat :(

Rara said...

Nyna

yes dear, boleh je. semua bank pun boleh i think. ehee. ala apa salahnya bertanya kan. and kalau i tahu i jawab lah :D welcome my dear.

riiko said...

people can say what ever they want.
abaikan kn saje manusia x betul tu.

Rara said...

Riiko

yeah and i memang abaikan. masa kena hentam tu sedikit rasa sedih dengan perangai phd yang tak bertauliah but tak apa. periuk nasi orang, buat apa nak kacau?

chika said...

nak cash out ke nak simpan ke, sukati saja. asalkan jangan cakap ; Arini I cashout duit nuffnang rasa diva gila sbb blog i hebat meletop dan semua blogger lain tak best macam I.

tak baik cakap macam tu.

LOL

Rara said...

Kakak Chika

you're always righttttttt for me. tak baik cakap macam tu. rezeki datangnya dari Allah SWT and hasil usaha kita kan. kalau tak usaha, Allah SWT nak bagi ke rezeki? T________T kan? kita tak boleh bongkak and tak boleh riak. always down to earth macam owner nurulism.com

eh eh siapa owner nurulism.com? hihi :)

<3

DaHLia said...

sis rara....

apsal laa sis baru jumpa blog rara ni??? huhuhu...

sis memblog sejak august hr tu...so far alhamdulillah dah lebih Rm60 nuffnang lepas 2 bulan..tp sis ingat nk kumpul bebanyak before cashout.. (kes tamak)...tp bila bc rara nyer post di blog yg comel ni...sis rasa nyesal laa pulak..huhu..

skrg da xleh nk cashout la kan? kna tunggu 27hb??? hmmm mmg betul ke lepas first cashout akan lebih bertambah2??

Rara said...

Dahlia

hi kak :) kenapa baru jumpa blog rara? sebab kita belum ada rezeki nak berkenalan and ditakdirkan berkenalan sempena hari pertama bulan november tahun dua ribu sembilan.

ala tammo menyesal, next month boleh cashout, kan? rara pun macam akak dulu, first cashout tak nak mengalah. rara tunggu rm100 baru cashout, tapi no regret sebab lepas tu earning mencanak naik :') alhamdulillah.

yes kak. bila kita selalu cashout, kita akan senang dapat buffered campaign and earning senang naik.

DaHLia said...

heh... tul laa tu..november is the day laa tu...huhuh

ok next month sis cashout dn nk tunggu pencanakan itu..hehehe...

dah laa hari tu pun akak tersalah percaturan, lupa pasal gliterati...akak gi tamak letak advertlets...nasib aaa tersedar, kuarkan balik, dan dpt balik status tu..huhuh...

Aidi-Safuan said...

saya punya earning bler nak capai 50 hengget tuh punya azab nak tunggu.padahal selama nih nak naek earning laju jer