Tuesday, October 6, 2009

Uniquely singapore



ada lagi beberapa item belum sold, kalau nak beli boleh click sini.
bukan senang nak dapat harga murah macam tu padahal semua tu
berkualiti. fine. tak nak cakap banyak. entri kali ni i nak cerita pasal
trip ke singapore pada jumaat-ahad baru-baru ni. pengalaman macam
biasalah, rindu gila dekat muhammad syafi, buah hati intan payung berlian
permata pengarang jantung degup degup merindui beliau. achoooom! opps,
sorry naik mrt sebab i tengah selesema ni. jangan risau, belog ni tak ada h1n1.
i bebas dari penyakit tersebut T_______T i tahulah, i dah check. eceh.


sebelah i tu adalah adik i; siapa lagi besar? =_____=

pada hari sabtu yang berkenaan. kah kah kah kah kahak kitorang
pagi-pagi dah pergi MCYS building ; but nasib kurang baik, miss wong
sedang bersantai dekat rumah, maknanya dia cuti on saturday.
and then pergi geylang. gambar dekat atas tu dekat area geylang lah.
niat hati nak beli baju kurung moden untuk pergi wedding efa nanti.
tapi i kan ada masalah size badan, even size s pun besar untuk i (-__-")
mencari baju i susah macam i pulak yang nak kahwin and cari baju untuk
nikah kah kah kah kah. i siap text dekat syafi and cakap dengan dia macam
i yang sibuk nak kahwin cari baju bukan main payah.



i suka naik bas dekat singapore. senang dapat bas. tak payah tunggu
lama-lama. sekejap je bas dah datang. and orang dalam bas pun jarang
penuh sampai kena berdiri. bersih tu tak payah cakap, confirm bersih.
jalan untuk bas pun disediakan, so tak share jalan dengan kereta biasa. bas
kena ikut lane bas. so laju pun laju lah kannnnnn. achooom! masa naik bas ni
kitorang on the way pergi toa payoh; ehem malas nak cakap buat apa :P
lepas shopping macam tak ingat nak balik, kitorang balik jugak akhirnya.



pemandangan dari tingkap dapur rumah mak mah ; ang mo kio.
tak boleh berdiri lama-lama dekat situ sebenarnya sebab rasa
gayat. pegang camera nak capture gambar pun takut-takut. heh.
takut camera jatuh T__________T camera tu dah lah ada sentimental
value dengan arwah abah. achooooom! mana boleh jatuh. cannnnnootttttt.
lepas tu semua bersiap-siap nak pergi rumah kak lenn (mak mah's daughter).



from left : pakcik, mak mah and kak lenn.

kak lenn masak roti jala with kari ayam. fine. sedap gila. i nak tambah
tapi malu tapi still tambah jugak. dah orang kasi makan ; bedal je lah.
rumah kak lenn dekat tampines. rumah kak lenn best; selesa.



rumah kak lenn ada kucing besar gila (KEMEK); tak tahu berat dia berapa.
tapi lagi besar dari chibi atau tabby, apatah lagi oliey. serius besar.
and manja. makan nak bersuap. kalau tak suap, tak makan. gedik
sikit tapi tetap comel. first time tengok dia, sumpah ingatkan teddy
bear. masa tu pulak dia tengah baring achooom! atas katil. tiba-tiba dia
bergerak mahu i tak terkejut. kah kah kah kah kah kah.



tengoklah dia. nak baring pun macam susah, badan dia berat takut
kalau baring sebarang nanti susah nak bangun. hahahaha. GERAM.
rasa macam nak bawak masuk bag je lepas tu bawak balik johor
lepas tu jual. kalau rm3000 confirm tak lari lah; sure boleh kaya heh.



daripada pagi tadi, huda call tapi i tak sempat angkat sebab i macam
tak larat nak cari handphone bawah bantal. achooom! bila i dah bangun,
huda call lagi. huda suruh i pergi klinik apa semua and beberapa minit
lepas tu i dapat parcel dari huda. thankyou huda. cantik sangat.
and rara janji akan jaga baik-baik tau.

peluh ketiak : selamat ulangtahun dua tahun satu bulan rara and syafi semoga bahagia selalu, tammo menangis-nangis macam semalam lagi; sumpah i memang cengeng suka menangis tak tentu pasal lepas tu terpaksa terima akibat sampai demam-demam macam ni T_______T i love you sayang,

11 comments:

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Cujie said...

besar giler siot si kemek itu...
kalau kak len bagi kita then bagitau MIL dia... kucing tu hilang kan ke bagus...

Rara said...

Cujienana

besar gila. nak dukung pon tak larat. rasa sampai nak campak dia ke bawah blok hahahahahaha kejam takkkkkkkkk? :P

♥miszluna™ said...

wahhhhh..
besar gila tucen tuh,,

gewam nyeh!

huhuh..


tu ah..
singapore mmg bersih kn..
ari tu g..
nk tgk sekemulit smph pn ssh..
toilet die pn bersih gila..
x mcm toilet kt msia..


huda g toilet ari tu..
xsmp 5 minit mkck cleaner dtg lap n mop lntai bg kering..
gile lah..


hee...
sowieeeee sgt kaco rara..
:p

Rara said...

Huda

dia memang besar ; kucing paling besar i tengok dia. i rasa dia macam garfield cuma warna je lain. betul. tapi ada jugak tempat diorang yang kurang bersih tau :P i dah jumpaaaaaaaa HAHAHAHAHAHA. ala mana ada kacau, rara yang kena say sorry sebab memang tak larat sangat pagi tadi T__________________T

Liyanaa. said...

sygggggggggggg kenape die lg besar dr mama u. i tgk mama u pegang pn i dh tau confirm lg besar dr chibi sbb mse u pegang chibi pn still nmpk die x besa sgt hihi

*peluh ketiak jugak : happy monthsaryyy :( sorry i x wish awal sbb td nk wish je cannot acces intenet huk :(((((

and and knp sygg nangis² ni? syf buat apa meh i babap dia tsk btw jaga kesihatan tauu syg

sophie said...

geramnye tgok kucen c0mey tew!!

♥miszluna™ said...

rara...


hepi moth anniversary!
ynn jom babap syafi sbb buat rara nangis!

Liyanaa. said...

huda.

jommmm biasa ni syf ni. kene dia neh. biar ynn tarik tlinga syf, huda nk babap tang mana?


HAHHAHAHAHAH

sajeed. said...

best nyeee. jelesh!~ :D
hepi anniversary!

Fatihah Ory said...

kak rara, mmg best naik MRT
hehe
tp bas pun ok la~