Wednesday, November 11, 2009

Sentosa Island #2



masih pada hari kedua di singapore. sentosa island. ini entri last pasal singapore untuk trip kali ni. hihi. you guys mesti dah bosan bila raracandyfloss.com ni dah macam blog travel ke apa. heh. semua ni i cerita sebab blog dah sebati dalam diri dan i anggap ia sebagai diari kehidupan i. i cuma bercerita dan you guys berkongsi cerita kehidupan i. thankyou you guys.



tiger tower. we alls tak naik pun benda ni. tengok dia bergerak perlahan macam semput pun tak ada hati nak naik. i ingat dia macam solero shot dekat genting highland, tapi tiger tower ni sekadar nak tengok-tengok pemandangan island je. tak kuasa i. kalau i ada camera dslr berkemungkinan besar, i memang nak naik, snap sana snap sini.



hekhek. dekat tangan i ada sebotol air ribena. we alls lupa nak beli air before masuk sentosa island. sekali dah sampai, tekak rasa haus and tengok harga air dah macam mencekik dah. ggr. tapi lepas ni i dah tak nak beli ribena dalam botol kaca tu lagi dah. ada gas. sumpah tak best. i suka ribena yang tak ada sebarang gas (-___-")



dapat naik bas dua tingkat yang tidak berbumbung adalah seronok. we alls semua macam yang paling kecoh dekat atas bas. macam tak reti duduk diam. macam kelakar. macam jakun. heh. i memang jakun kalau dapat benda yang kadang-kadang susah nak dapat. time ni lah, abang ngah record comment kitaorang. kelakar. and i suka tengok banyak-banyak kali. i nak share dengan you guys tapi macam susah nak upload. celcom broadband kan %^#@^&*!



dekat pantai tempat tengok dolphin. we alls orang ke berapa awal entah. and belum ramai orang lagi. dah lah panas. nak snap gambar pun mata tak berapa boleh nak bukak. dok lah menunggu sampai dolphin show tu start. sambil tu dapat jugak tengok dolphin berenang. eh, hari tu i pergi ada dua dolphin je. kali ni ada tiga.







lepas show, baru kitaorang pergi underwater world.











abaikan suara latarbelakang. itu suara angah dengan abang azam. ha tapi yang part yang sebut dugong-dugong tu i lah tu. heh. and oh, i record video ni pakai handphone i :P

haa. gambar-gambar dekat underwater world ni semua i ambil using my new handphone. kira kualiti gambar memuaskan lah. ini pun i belum explore lagi macamana nak settings camera tu. hihi. okay dah. habis cerita pasal singapore. lepas ni i akan countdown untuk ke kuala lumpur pulak berjumpa dengan kekasih kesayangan i. eceh.

cuba bayangkan betapa penatnya kaki i yang ramping ni? T________T

4 comments:

cik eykameow :) said...

hee. remember x u ckp nk meet bile u dtg KL. if tak, abaikan komen ni :]

olololo...dugonnggggg~~~ ngee

Liyanaa. said...

hoi serius lawa gambar. i sukaaaa

*jeles tgk kaki u slim hAHHAHAHAa

Rara said...

Eyka

Yes dear. Niat nak macam tu lah. Tapi u macam busy je =.="

Rara said...

Liyanaa

Lawa, kan? Tak sia² I pilih handphone tu =P Teehihi. Aik kenapa jeles? I tak suka. Menampakkan tak lawa je :( Kalau berisi sikit mesti lawa. Huih.