Thursday, November 19, 2009

Petaling Jaya



bersiaran langsung dari petaling jaya.

treng trengg. i dah sampai kuala lumpur. tanah tumpah darahku. tempat kelahiran i yang diagung-agungkan. well, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. johor tak best johor tak bestttt. tettt. entah sampai bila lah agaknya baru i boleh menyayangi johor sepenuh hati? heh.

sekarang ni alesha tengah tidur. ahmad haikal pulak tengah tengok tv. adik pulak tengah mengendeng main psp ahmad haikal. kak cujie baru lepas mandi. abang khairul tengah tolong kak cujie. mama tengah masak ikan haruan dekat dapur.

i tengah tunggu syafi balik. eh tak tak. bukan hari ni. syafi balik esok. i rindu dia. i dah sampai kl tapi syafi dekat sabah. sekarang dia tengah ada event dekat lahad datu. syafi kata, esok dia sampai kl terus ambil i dekat sini. lepas tu nak buat surprise dinner. heh. surprise lah sangat. padahal dinner biasa je T__________T

ha semalam. sepanjang perjalanan dari jb ke kl, hujan tak berhenti pun. takkan nak bawak kereta dekat highway macam siput kan? walaupun hujan, i redah kasi laju. tapi lepas tu setiap lima minit, mama akan cakap;

"slow nak, slowwww"
"slow yang, slowwww"

heh. kalau slow, i rasa pukul 10 malam karang baru sampai. hek hek. slow sangat pun tak boleh. takut kereta belakang yang hentam kereta i kan. itupun semalam masa jem dekat area petaling jaya, ada kereta apek cina langgar kereta i dari belakang. i dah angkat tangan and bagi signal nak ke kiri, tapi apek cina tu tak reti sabar. dilanggarnya belakang kereta i. nasib baik tak calar atau kemek. kalau tak, botak kepala apek tu i minta ganti rugi. jangan main-main. i garang atas jalanraya :P

sekarang i tengah online menumpang streamyx hotspot orang. tak tahu lah jiran yang mana punya. laju pun laju. jadi celcom broadband i simpan je dalam bag.

nasib baik laptop i dah ada sound lepas pasang win 7. itupun cousin yang tolong. kalau tak, terpaksa i bawak speaker hello kitty tu. nasib baik tak payah. hesh.

hari isnin nanti i nak pergi putrajaya. mama nak uruskan bahagian pencen arwah abah. i pulak nak buat ic baru. eh tapi tu kena cerita nanti. apa yang penting?

hari ahad. jeng jeng jengg. tak sabarnya!

10 comments:

ayong said...

yeay! tak sabar hari ahad jugaaa!:D

Haneem said...

waahhh.
bahagianya dia dh smp KL.
eheeeee.

=)

Rara said...

Ayong

HAHAHAHA nanti kita jumpa jangan lupa snap gambar tau!

Rara said...

Haneem

Belum bahagia sangat lagi =(

ellenyna said...

wah bestnye you yang balik ke KL kembali :)

Rara said...

Elle

Haa. Seronok sangat ni and tengah tunggu syafi balik je ni. harap² flight dia okay and dia betul² tunaikan janji dia dekat i :D

KittyPiggy said...

wah...mesti rindu kat bf..masa bf i dkt Melaka selama 3 bulan tu i pun tak sabar2 tunggu dia balik..hehehe

Rara said...

KittyPiggy

hihi kalau still in semenanjung tu tak kisah lah lagi kan dear? =( tapi kalau dah ke sabah nun ha :(

cik eykameow :) said...

hehe. have fun babe. PJ area mne umah cosin u tu?

Rara said...

Eyka

Haa bukan rumah cousin lah. Rumah kakak i. Area taman maju jaya, sebelah taman dato' harun =)