Thursday, November 26, 2009

Sehari selepas perkahwinan..



isnin lepas. angah ambil cuti untuk teman i dengan mama pergi putrajaya. pagi-pagi lagi angah dah kejut i secara mengejut. kunci bilik office ada dekat dia padahal dia bukannya kerja hari tu and kawan dia call dah tanya pasal kunci. kalau tak ada kunci, macamana kawan dia nak buat kerja kan? nasib baiklah adik dia yang sorang ni pandai driving. kalau tak? naiklah komuter, lrt putra apa semua tu hihi.

tapi you guys bayangkanlah. jem dia macamana kan (-_____-")





dah lah tak mandi. terus turun pergi start kereta and go. dari petaling jaya nak ke menara naza kampung baru tu. heh. dah lah destinasi tu memang betul-betul dekat tengah bandar. jem dia fuhhh. angah dah risau-risau dah tapi nasib baik jugak bos dia belum masuk office lagi pagi tu. kalau takkkkkkkk.. heh.

balik dari menara naza kampung baru, terus balik petaling jaya balik. and rushing, terus siap. kata nak pergi putrajaya kan. lepas tu mama tiba-tiba tanya soalan macamni masa i tengah siap;

"kenapa tak ajak syafi?"
"haa? nak ajak ke? okay okay"

lepas tu i suruh syafi bersiap and datang rumah kakak. syafi tu semua okay je. tak pernah membantah pun. dengar cakap i tau. hihi. kebetulan pulak hari tu dia off day. yelah, dia kan ada event dekat sabah seminggu hari tu. konon-konon penat lah. eceh (padahal memang penat lah kan, i apa tahu)





percintaan kitaorang ni memang best sangat. parents dia sayang i, parents i sayang dia. hihi. mestilah kena sayang kan. tahun depan dah nak kahwin, insyaAllah. family masing-masing pun sporting je. kakak-kakak dia dengan i pun dah rapat dah. kalau jumpa dah macam kawan, tapi batas rasa hormat tu kenalah ada. karang kalau i betul-betul anggap macam kawan, tak sopan pulak nanti bwhehehheh. kalau setakat family sebelah pihak je yang terima, and sebelah pihak lagi macam so-so je, serious tak best lah kan. lagi-lagi kalau family belah perempuan tak suka dekat lelaki tu. siapa nak jadi wali? kalau macam i ni, memanglah, arwah abah dah tak ada, adik beradik lelaki pun tak ada. kira nanti i pakai wali hakim lah kot. nak pakai wali bapak saudara, entahlah.

tapi hubungan yang betul-betul direstukan oleh kedua-dua belah keluarga, barulah dikatakan hubungan yang bahagia. betul-betul bahagia. restu tu penting. jangan ingat main-main. kalau couple lama-lama sampai lapan tujuh tahun tapi parents tak restu pun susah tau T_________T



lepas pergi putrajaya kan, kitaorang pergi cimb bank taman melawati, tempat mama bukak account cimb. sebab nak uruskan cheque DBS bank from singapore tu. hujan lebat sangat waktu tu. nasib baik sekejap je urusan tu pun, terus pergi carefour wangsa maju. itukan tempat shopping wajib bagi mama. heh.





kitaorang pergi makan dekat foodcourt. lepas tu i pergi cari leggings. tak habis-habis dengan legging kan. okay fine lepas tu syafi beli crocs, and lepas tu we olls balik rumah balik. dari wangsa maju ke petaling jaya. ada jammed sikit. tapi still okay. biasalah kan, waktu orang balik dari kerja. malam tu, syafi lepak kejap rumah kakak and tunggu abang azam sampai untuk ambil angah.



i lah yang paling penat jadi driver sepanjang tiga hari berturut-turut. dari hari sabtu sampai hari isnin. hari selasa i rehat lepas tu semalam i pergi keluar lagi jadi driver. fuhhhhh +______+ tapi tak apalah, kira tanggungjawab i kan hihi.


5 comments:

izaryda yasin said...

jlan jem itu besh..

hehheeh ;)

bru mncabar.

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

dear, you look marvelous with that new hair style. more matured, seriously speaking. <3

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

dear, you look marvelous with that new hair style. more matured, seriously speaking. <3

Rara said...

Izaryda

Haaaa best? Yang baru2 bawak kereta memang rasa best sebab adventure, tapi kalau i, memang rimas sangat. Rasa nak mengamuk je ;)

Rara said...

Aisyah

Hello dear. Err.. Thankyou tapi biasa2 je la yang. You lagi marbeles tau. Hee