Tuesday, December 22, 2009

Felt fabric


hello semua orang.

dari pagi tadi i dah mula proses jahitan ni. sampai sakit tangan i. hujung-hujung jari sakit macam bengkak. kan dah cakap. kalau buat kerja sikit je, penat. tak penat, ada je benda yang sakit lah, itu lah ini lah. tahu dah. biasa sangat macam tu. menyampah nak layan.


7-4.gif image by raracandyfloss

masa pergi daiso, the curve hari tu, sempat jugak rembat felt fabric. macam nak semua tapi mahal. kecik je rm5. kan semua barang dekat situ semua pun rm5. macam tak berbaloi sebab satu felt fabric yang rm5 tu sikit sangat T_____T tapi oleh sebab nak jugak, rembatlah dua. jadilah kan. heh. ada sesiapa tahu mana nak cari felt fabric yang murah and cantik? meh bagitahu i meh kalau tak awak sakit perut macam nak terberanak sampai minggu depan. kejam tak? bweheheheh.


ingat lagi baju ni? baju couple set yang i dengan syafi beli dekat timesquare. lantakkkk gambar tak lawa. malas nak snap betul-betul. nafsu nak update dah tak boleh tahan sangat dah. membuak-buak. hekk.


22.gif image by raracandyfloss

jahit punya jahit, mengeluh punya mengeluh, penat punya penat, akhirnya siap jugak; demi kekasih hati tersayang i sanggup weh. cuba kalau mama suruh jahit sembat untuk baju sekolah adik? harammmmm nak terus bangun cari jarum dengan benang. bweheheheh. alhamdulillah (urut-urut hujung jari). tulisan dia i tak pandai lagi buat cantik. tambahan pulak printer dekat rumah i ni i belum install software dia dekat laptop. so tak boleh nak buat proses menekap T_____T tapi tak apalah, cubaan pertama.


10-2.gif image by raracandyfloss 10-2.gif image by raracandyfloss

jahitan pun tak kemas. rasa macam malu nak tunjuk dekat sini tapi apa salahnya share pengalaman pertama kan? eh bukan bukan. sebenarnya ini bukan pengalaman pertama i buat benda ni. masa i dekat kl hari tu i dah ada buat. i buat atas towel untuk syafi. hikhik. kali ni i buat atas couple tee kitaorang pulak. manis tak i? wek.


nasib baik baju syafi ni memang ada kat i. since hari tu yang syafi datang sini tu. eh you guys rasa syafi suka tak apa yang i buat ni?

24.gif image by raracandyfloss

okay. selamat membagi pendapat. terima kasih.

53 comments:

ayong said...

cumelnye rara!
i teringin sgt nk buat camtu.
takut bf i tak pki. hoho~

Liyanaa. said...

HAHAHA ini kah dia dari tadi mentweet mengatakan anda sedang menjahit sesuatu * terus hancur harapan nak minx tlg jahitkan baju kebaya eceh bila tah i pakai baju kebaya T___T

hoi lawa gilaaa tau x benda itu apa nama dia felt fabric itu fuh jeles gila sbb syf dpt gf mcm u sgt rajin and penyayang habis HAHAA

Liyanaa. said...

*eh eh dh tentu lh syf sukaaaa. ;p kalau dia tak suka i siku dia HAHAHA

Rara said...

Ayong

bweheheheh. mula-mula masa nak bagi towel tu i pun takut tau. tapi lepas dah bagi, i tengok respon dia sangat sweet. dia terkejut and cara dia berterima kasih dekat i sangat nice. towel tu warna pink tau. i bersyukur sebab dapat syafi yang sentiasa menghargai pemberian i apalagi kalau benda tu i buat sendiri ;) hihihi.

Rara said...

Liyanaa

hahahaha kalau u suruh i buat baju kebaya habislah nanti jadi baju anak patung pulak hahahahaha serius tak pandai. kalau mama i tu bolehlah agaknya T____T ekekekeke

i tak minat menjahit sebenarnya tapi benda ni sangat menarik perhatian untuk dicuba. hihi. amin, semoga apa yang u cakap tu betul lah. rajin dan penyayang ye ;P

hoi hoi i dah tanya syafi sebelum buat ni, mintak permission dia, terus dia cakap "eh buatlah. buat tau" hihihihi =D

Fatihah Ory said...

smart sangat
kak rara jahit yg nama tu kat belakang ek ?
suka sangat :D
next time buat kat satu family punya baju ;p

l0veyd0veyd00 said...

Kenapa tak beli kat One Utama je? Situ rm4 je...

Rara said...

Fatihah

yup. dekat bahagian belakang ;) amboiiiii buat yang dua ni pun dah mengeluh sakan, ni nak buat satu family? hahahahhaha

Rara said...

Loveydoveydoo

one utama area mana? i kurang minat pergi ou tu sebab besar sangat. haha dekat mana ey? tingkat berapa? haaaa. saiz dia besar ke sama je macam dekat daiso ni? kalau sama je, macam lebih kurang jelah kot harga dia.

ayong said...

hek2. mane la i nk cari felt fabric tu. nk buat tok bf i gak. uwaaa!
haha. sile tampar sbb i dah gedix. :P

Rara said...

Ayong

haaaaaaaa pergi cari dekat the curve ataupun survey lah dekat banting. who knows lagi murah ke kannnnn? T_____T nanti boleh sharing dengan i. hikhik.

okay tammo tampar u sebab u comel ^,^

ayong said...

hak2. comel? ni gurauan ke? haha...

adooi. t la try tnye. tkot2 takde e. hahah!

i try carik, t share2 kan la.
hehe~

Haneem said...

Waaaaa..
sangat best and sweet.
mst ramai jeles bl tgk blkg u n syafi nnt.
hehehe.

i sk glr dgn baju couple tu.
nk sgt beli.
tp apa boleh bt.
no size lahh.
geram btl.

Rara said...

Ayong

hihi tak apa. cubalah cari dulu ;p

psst mana ada gurauan seriously u comel tau. yang kawan yang ikut u hari tu yang tegur syafi tu pun baik je. ehem betul ke tak ada apa-apa?

Rara said...

Haneem

bweheheheh thankyou haneem. waaa tak adalah sampai orang nak jealous. i bukan tak cantik pun T___T

eh betul ke tak ada size? u serius? i rasa ada size lah yang. u cubalah pergi pair world dekat timesquare tuuu. rasanya ada size!

sue said...

rara pandainye u...uhuk
jeles laa..comel

Haneem said...

i ada lah size kot.
bf i tu mcm xde je.
hahhaha.

ehhhh.
u pernah pergi website craft zone x?
dl i bnyk jmp blog yg jual felt fabric kat situ.
tp now i cr blk xjmp plak.
trylah cr.
bnyk kat situ.
mn tau dpt murah lg.
=)

Rara said...

Sue

ala mana ada pandai sangat pun T____T tak kemas and tak teratur. insyaALLAH nanti nak buat yang more better daripada yang ni. hihi. u pun boleh cuba lah yang =P

enyheartsdiamond said...

sgt sweet :)

ellenyna said...

rara ! so sweett ! syafi pasti rasa terharu

teacher rara ! ajar nyna.. nyna pun teringin buat mcm tu utk akmal... haha boleh tak rara ??? :D hhhee :D
susah la nak dapat huruf cantik2 tu.

NadNod said...

comel sangat2! ;D sweet je kak rara jahitkan sampai sakit jari ek ;) tp berbaloi sbb cantik n kemas :)

Rara said...

Eny

Thankyou sayang <3

Rara said...

Nyna

hihi harap² yang ni pun dia suka jugak T_______T yang towel haritu dia suka gila tau siap tunjuk saudara mara and kakak dia lagi ;P tunjuk depan i pulak tuuu, maluuuu haha

hihi benda ni takyah belajar asalkan ada felt fabric, kain, benang, jarum, gunting, jalannnnnnnnn ;P cuma nanti i nak print font cantik² pastu nak buat lagi banyak² ;)

Rara said...

Nadnod

haaaaaaaaa sakit sampai sekarang tapi tak apa, demi syafi yang tersayang! sanggupppppppp! ^,^ kemas ke? heee thankyou nad!

ღnurull.mrs21ღ said...

wahhh...cantik2..i suke..syfi musti lagiii suka..

ღnurull.mrs21ღ said...

wahhh...cantik2..i suke..syfi musti lagiii suka..

huney_wawa said...

HAK2.
comel gilakk oke dpt gf mcm u tuh.
boyfie i pon mesty suke kalo i buat mcm tuh!
haish.
nk jugak wat mcm tuh.
bole tiru x?

Rara said...

Nurull

hihihi thankyou yang =P i know syafi mesti sukaaaa!

Rara said...

Wawa

err syafi pun cakap benda yang sama. malu i :') err tiru? haha. buat jelah lepas tu tunjuk i tauuuu.

♥miszluna™ said...

huhu sgt sweet nye..
mst la syafi suka



amboiiiii
time je rajin mjahit eh

Farah said...

Kak rara kreatiff gila
abg syafi mst suka gila gempakk bile dpt baju tu nnt. bet it :)

Rara said...

Huda

hihi thankyou yayang. muah muah. eleh jeles lah tu? wekkk

Rara said...

Farah

thankyouuuuuu! ^,^ err yes yes, dia memang sukaaaaaa! tapi dia belum dapat by hand lagi ;)

(◡‿◡✿) Noi said...

Kalau dia tak suka, Rara btau akak.. Akak nak gi sekeh2.. wahahahaa..

of course la dia suka.. Rara ni kan...

missfafalovemryugi said...

rara!
so sweetla. tbe2 jtuh cnta pndg prtama kt such handcraft cmtu. berseni tgn u tau. hihi. syafi of cos terharu pnye.

Rara said...

Kak Noi

Hihi. Nak sekeh dia? Amboiiiiiiiii nanti kang buta biji mata dia camana? T________T cancel kahwin HAHAHAHAHA ;P

Rara said...

Missfafa

haaaaaaaaa jatuh cinta? alaaaa kalau u buat sendiri lagiiiiii seronok tau! dengan penuh kasih sayang sambil mulut mengomel, membebel, mengadu, mengeluh hahahahahaha ;P tapi ikhlasssssss. bersulamkan putik-putik cinta. sembur-sembur sikit baca ayat kursi supaya syafi tak tinggalkan i HAHAHAHHA err menakutkan T____________T

safiena said...

OMG!! Kiut nyerr..i suka tgk fabrik tu. flowery and polka dot. pandai u pilih kaler ^__^ blue for boy and definitely pink is for girl yg kiut mcm u hehe ^_^

ayong said...

hak2. rara, he is my bestest friend. mmg orang kdg2 kte kitorang ni bf-gf, tapi the truth, i ade bf, die aade gf. tp ktorang mmg slalu b2, klu teman tiada disisi. hehe~

• Alya • said...

aww comel2 :D sweet sungguh mcm cndyfloss lalala~

N.Izzah.R said...

alahai.. chantek ye!!!
sye rase kalau utk abg syafi segale2ye akak buat kan..hehe.. tapi gerenti kalo abg syafi tengok ..mau menangis ..ahaks..

Rara said...

Safiena

Thankyou so much darling ;) Ahahaha. Warna dia sesuai untuk boy and girl kan? Heeee

Rara said...

Ayong

oh serious? ehh tahu takkk, haritu masa wedding kakak syafi, ada sorang budak ni, rasanya baru 15 tahun kot, muka dia sama dengan kawan u tu and lebih memeranjatkan i, nama pun sama! shafiq kan? ehehehe

Rara said...

Alya

amboiiiiii budak kecik ni pandai je bodek² kannnnnnnnn ;P hihi thankyou yang!

Izzah

erk. tak adalah sampai menangis kottttt bluek ;b

Mieya said...

Aiyoo ma aiyoo pa sweet sungguh.
HAHA.
Mesti syf suka punya lah.
Jgn terkejut kalau baju tu jd baju fav dia tauuu :D

Rara said...

Mieya

bweheheheheh. baju ni memang dia suka pakai. sebab selesa. hikhik. tapi kitaorang tak basuh baju ni pakai machine. kena hantar dobi sebab dia warna putih T_____T

-N e Y r A- said...

gila comel. lama dah i teringin nak wat cmni. tp tak rety mana nk cari kain huruf2 tuh ape ntah tu. hahaha. u buatkan utk i lah rara...since nama kita sama. HAHA

Rara said...

Neyra

hihi nama kita sama? nama u apa? T________T ekekekeke. buatkan banyak lah u. i buat pun entah apa apa. eh kain tu bukan siap² ada huruf lah u. kena buat huruf tu sendiri.

deena awanis said...

waah!!so sweet..
hope i can have leisure time utk wt cmtu..
keadaan skrg x stabil..
masa yg ade pun cukup utk kemas umah n wat aktiviti2 wajib jekk..=(

Saranghae-Kawaii♥♥ said...

waaa...sweetnye..
siyes,,kak rara nie kreatif taw!
x mcm anis ni..tgn kayu..
haha..

taz said...

confirm syafi menangis terharu dapat gf macam u :)

full of love,keyna said...

romantiknyee ;)

lawa la sys jahit.pandai!:D

hana said...

sweetla k.rara nie..beshnyer la klu hna pown pndi wt cm 2..ley bg cm2 kat bf.. tp..apa kan daya..hna xpandai mjahit pown!! =(.. urm..order kat k.rara jew bley x?? hehehe *_*