Monday, December 21, 2009

Protected Entry : Kenapa mesti sama?





***click perempuan comel di atas untuk masukkan password.

-with love, Raracandyfloss.com

tinggalkan message dekat facebook atau direct message untuk dapatkan password heh. cara lain terutamanya myspace adalah tidak dilayan. bwehehehehh. and please, no heart feeling with this entry.

tak apa. you guys boleh je tinggalkan comment. i tak ada masalah untuk approve ;)

57 comments:

Fatehah A. said...

pelik la.selalu kata "blog aku, suka hati aku la"

tp ble bab design, nk tiru org punya pulak.x mature lgsg.

Rara said...

Fatehah A.

betul tu. selalu orang letak warning dekat blog macam tu kan. tak suka. kalau i tengok blog ada warning macam tu, terus i tak akan masuk lagi blog dia. hihi T_______T

Liyanaa. said...

heee ;p

cunn, i suka gila entry ini. baru berbincang dh keluar satu. itu belum dari i tu. belum lagi sabar dulu HAHAHAHAHAHA

i paling benci masuk belog dia, dia akan bagi note yang comel 'do not copycat my belog' heh tapi layout semua dah sama dh, mmg rasa nak MAKI je ;p cari idea sendiri tak boleh? idea kita die pun nk copy jgk. wtfreak betul.

i admit i banyak mintak tlg u, tapi i MINTAK bukan i stole ur idea kan yayang? ni tak, pegi curi idea org heh. panas nya hatiHAHAHAhatiHAHAhati ;p

Rara said...

Liyanaa

betul u suka? betul niiiiii? okay cepat belanja i blueberry cheese tart. ahahaha patutnya i tunggu entri u dulu tapi dah tak boleh tahan dengan 'budak tadi' tu. hish.

okay memang banyak tulis disclaimer dekat blog macam itu tapi diri sendiri macam H4R4M macamana pulak? i marah ni. hish.

eh sayang. u dengan i memang biasalah kan. kita berkongsi dan kita mintak baik² kan? u email i, i email u. itu dikira sharing is caring lah. ni tak. main rembat padahal tak berjasa apa-apa pun dengan kita? heh.

chokilala said...

amende ni? ngumpat sape ni? hohoho. xtau plak fungsi protected entry sume dlm blogspot ni. hehehe

(◡‿◡✿) Noi said...

Huhu.. OK dah habis baca..
Actually Rara ada hak kalau Rara nak tegur.. tegur secara berhemah.. you know, like Chika handle kes plagiat dia. Sebab Rara ada hak.. lagi-lagi bila isu guna photobucket Rara & icon2 yang Rara edit sendiri. Bagi akak, yang tu memang wajib tegur tu.

Macam akak pernah cakap, blog ni memang comel. For sure, ramai yang nak blog secomel ni.. jalan mudah, senang je, copy! HAHA..

Dorang taktau betapa susahnya nak bangunkan blog ni. Budak-budak sekarang ni senang le. Nak je,mintak. Nak je, mintak. Kita dulu bersengkang mata ngadap codes apa semua.

Ingat tak.. even nak buat benda simple cam (wat 3 columns) pon ambik masa berhari-hari.

(T__________________T)

Rara said...

Chokilala

mengumpat pasal u lah. hish. marah betul dekat u. wekkkkk ;P

Rara said...

Kak Noi

rara dah tegur secara baik. kadang tu siap minta email. tak pernah lah membabi buta je kak. even header rara tu, ada yang copy sebijik. cuma tukar gambar and url blog je tau kak. Ya Allah masa tu nasib baik dekat KL tengah beromantika de amour. kalau takkkkkk.. hish.

betul tu kak. kebanyakannya buat perangai macam ni adalah budak-budak lah. kalau orang besau buat perangai macam ni, memang $%^%^ nak kena. haaa. budak-budak ni minta cara kurang ajar pulak tu. bila tak dapat, mula dia nak jadi enemy kita. heh.

haaaaaaaaa rara ingat! kita berdua bersengkang mata depan laptop nak buat layout 3 column kan? T_____T memang payah sangat kan? sampai guna dreamweaver, sampai minta tolong orang lain tengokkan coding. sampai google. tak cukup google, yahoo pulak. haaaa diaorang tak tahuuuuu :(

chokilala said...

nape plak nak ngumpat i? blog pun xupdate apatah lagi nak tiru layout. hahaha. btw, kenapa kita bkn friends dkt fb? u buat baru ke? ke u mendelete i T____T

Rara said...

Chokilala

hahahaha kelakar lah takkan lah sifu i nak tiru layout i pulak? gigit karanggggggg ;P eh bukan friends? eh? bukan kita friends ke? mana ada deleteeeeeee. huwaaaaaaa =( okay now i add u. muah!

♥chentaMAYA™ said...

i blaja dlu dengan bella. rara kenal bella kan? i xsuroh dy buat. i tnye. i xphm i tnye die. mase tuh gune html code. huhu.
hee. betoi la u ckp. wat sndrik n blaja. kan? he~

Rara said...

ChentaMaya

Bella? Bella Yasmine ke?

bila kita buat sendiri coding ke apa ke, kita akan lebih appreciate blog sendiri. kan? and kita belajar sesuatu yang baru jugak. macam ada satu blog tu, tiru i buat point number 4 macam tu, eee macam nak je reveal url dia tau. geramnya.

♥miszluna™ said...

huhu...

i kaji sendiri tau wat space between sidebar..
tp seriusly sggh cacat..


tu la..
blog u sgt comel org pn tiru la..
ari tu serius-ly i jumpe betul2 sebijik mcm blog u n i rs mcm.........

eh..
apesal minah ni nye blog mcm blog u..
mcm.......
xtau la nk ckp mcm ne..
tp yg pasti la kn..

skrg ni u kne tegah kn keadilan..
ckp kt dorg baik2..


huhu ix bsalah kn?
waaaaa~~
jgn ckp i bsalah..
i mmg dh wat b4 kite kenal lg..
huhu...

Rara said...

Miszluna

mana ada cacat. blog u okay lah huda. asalkan hasil usaha sendiri kan? ni tak. tengok blog i macam ni, diaorang pun teruja and nak yang sama (most of them are 'budak-budak')

yes huda. i dah jumpa banyakkkk blog yang sama dengan i. even susunan semua sebijik yaAllah rasa nak marah sangat. kang i tegur terus dia pulak yang marah kan?

macam budak yang loser yang maki hamun i tak pasal tetiba tu, i cakap baik-baik je dengan dia. tiba-tiba dia nak marah. dia baru lepas kena halau rumah dengan mak ayah dia kot? T___T

eh mana ada u bersalah. u memang layout macam tu. i tahu and i ingat sebab masa kita kenal, i yang tegur u dulu babe ;)

♥miszluna™ said...

pastu u ingt lg x blog i hilang background tetibe..
huhu..

u ckp aik bdk ni x kn putih je background..


huhu

u g la tego dorg..
ni i tgk currently pn dh sm je..
icon comment pn nk sm

u ade bff tu pn dorg nk wat gak..
adoii

NadNod said...

ye la rara, ramai sangat dh copycat bulat2 +_+

ade je jumpe tp ingat kebetulan tp dh byk sgt dh.. mmg nampak sangat la die copy n paste

♥miszluna™ said...

rara...

i hope ape2 pn u btenang dlu b4 g ckp kt dorg tau..

sbr k syg..

wlupun dorg sggh melampau smpai curi icon u..
tp u wat private entry ni..

ptt nye u reveal kn je entry ni..
bia dorg sdr sikit

ayong said...

aha, copycat, plagiat? adooi. klu nk cedok idea pon, not totally can? n ask permision boleh tk? tak phm budak2 now ni kan. buat ikut suke hati. lg best buat sndri n idea sndri even tak cantek cam blog i. haha. tp i puas hati. even tak gempak cam blog u yang! :D btw, manusia ni, bile kite cakap lok2, tak dgr. berkerasa, kte kite kurang ajar. tu lah namenye manusia yang.//

Rara said...

Miszluna

haah i ingatttttttt!

babe, i nak reveal post ni. seriously nak reveal. tapi i tengah buat 'pemerhatian' dekat blog diaorang tu. i tahu diaorang keluar masuk sini. i tahuuuuu. i tengah bersabar. sangat-sangat bersabar. i tengok url photobucket i tu terus macam %^#^&&& tettttttt HAHAHAH );

Rara said...

Nadnod

dear, see? bukan kakrara je yang perasan. ramaiiiiiii yang perasan. kadang-kadang dapat email tetiba dapat url blog someone and then dia suruh tengok sendiri. sekali view "OMAIGOD I NAK BUNUH DIRIIIIIII"

Munirah Abd said...

laaaaaaaa awat protected entry ni..
kais public sudah..jika dah berani tiru berani kan lah tebalkan hati tu..muahahah..

ok..teruskan berblogging :D

Rara said...

Ayong

i lagi suka tengok blog orang yang biasa daripada tengok blog dia sama dengan blog i and guna url photobucket i :(((((

Mieya said...

Huhu seriously bila baca mieya ada terasa.
Yela,mieya kan ada mintak tolong kakrara edit header semua.
And ada yg kakrara edit guna url phtobukcet kakrara kan.
Isk sumpah terasa T__________T

ellenyna said...

nyna nk tgk.. -__-"

Rara said...

Munirah Abd

haaaaaaaa nantilah rara buat public eh? ;) thankyouuuuuuuuu babe!

Rara said...

Mieya

jangan merepek boleh takkkkk? );

Liyanaa. said...

mieya tak perlu la nak terasa yang, sbb u dapat pun lepas kak rara izinkan, i pn mcm tu jgk, smua cakap my belog sama dgn rara, tapi kiteorang ada kimia yang buat kiteorang sharing everything, if rara x dapat, i tlg dia, if i tak dapat rara tlg i.

yg kiteorang bengang sgt2 ni bila dorg buat, tapi tak mintak apa² permission. tahulah awak minat dengan belog dia tapi bagitahu awak minat belog dia, bagitahu awak nak mcm belog dia so u cari sendiri. if kita tanya mcm mana belog u sama dgn dia, so jawap lah dekat mana u dapat jangan nak melenting.

heh panjang pulak comment i, belum lagi i buat entry. mcm tak payah je kot? HAHAHA

Rara said...

Nyna

mintak dekat direct message eh? atau message dekat inbox fb please ;)

Rara said...

Liyanaa

thankyou yang sebab faham i. huwaaaaa mana boleh u tak buat sebab u yang suruh i buat? tak aciiiiiiii ;(

and yes i admit, ada jugak orang message i dia cakap dia minat blog i and dia suka cara i edit, dia minta i ajar camana nak buat. i tanya dia nak ajar buat yang mana, dia cakap buat blog macam i lah. u fikir, dia nak blog macam i, means i kena kasi coding semua dekat dia sebulat² ke? T_______T kadang² bila i suggest suruh google, dia kata dah google tapi tak jumpa. why kalau i google, i boleh jumpa? why?

Mieya said...

Okayy.
Tapi kalau ape² mieya mintak izin dulu kan?
:(

Rara said...

Mieya

Yes dear. Mieya minta izin & mintak tolong =P Sayang Mieya!

lizz said...

yes, inilah yg i selalu sebutkan dalam entry i.pasal copycat. inilah maksudnya. boleh kalau nak tiru idea orang or what..tapi berpada lah kan n biarlah bermoral.

i beri contoh u dengan liyana. u guys kawan baik i guess. in that case, tak kisah if layout or entry sebijik sebijan pun. ade reason rite?

tapi, bila yang just kawan gitu2 and bila berborak macam biasa2 tapi dalam diam dia macam nak jadi lebih baik dari kite...well, itu yang bikin kite yg simangse ni panas.

serious, i hate this situation. i mase jumpe blog liyana n u macam teruja cuz like wow, layout dieorang nyer layout sama gile. tp, lame2 memang dah ramai plak yg ikut. hohohoho.

sabar k

Mieya said...

Okay tapi kalau ada ape² bgtau tauu.
Sayang kakrara jugak!

Rara said...

Lizz

yes babe. kawan baik yang selalu share everything termasuk hal kain dalam pun kitaorang share inikan pula layout kan? ;p

lainlah orang lain tu. kenal pun tidak. tetiba dia boleh dapat code tukar link comment kepada image xml layout. benda memang boleh buat sendiri. tapi bila tanya macamana dia buat, dia pulak melenting. cakap jelah tak tahu buat macamana sebenarnya. heh.

thankyou lizz. i sabar je. benda ni biasa. adat berblogging. tapi macam menjadi-jadi je diaorang ni? :)

Haneem said...

aishhh. seriously i sdkt trasa u.
yelah, i kan gn 3 column.honestly i sgt adore u and ynn blog. u all pny blog sgt ceria and xhairan bnyk org nk tru blog u all. tp mmg xpttlah if org tu copy sebiji2 until url photobucket and header pn nk sm.
haishhh. mmg xptt!

mula2 mmg i malu nk mintk tolg u all.tkt mcm menganggu/thegeh2 plak.
tp nk bljr pny psl. i tbl muka je. =)

ni i nk amik pluang say thanks kat u and ynn sbb bnyk ajar psl coding2 ni. *hope u bc comment ni ynn.

harap2 mereka sdrlah betapa pening kepalanya nk main coding2 ni.

thanks again Rara dear =D

Rara said...

Haneem

no heart feeling, sayang (;

kita semua mulanya memang zero knowledge and kita belajar kan. tapi bila kita tengok orang lain pun sama dengan layout macam ni and bila tanya how diaorang buat, diaorang tak tahu nak jawab apa. you know what, i dengan ynn dah kenal sangat our blog coding. cara susunan codes. ada banyak yang kitaorang ubah berbanding yang asal. ada yang kitaorang tambah. mana ada blog orang lain yang ada codes sama gila dengan blog kitaorang niiiii? sebab kitaorang kenal cara letak dan cara susun kitaorang tauuu. bila ada je blog yang sama, kitaorang mesti perhatikan coding diaorang.

btw u takyah say thanks pon tak apa. sebab blog u hasil titik peluk u sendiri dear ;)

• Alya • said...

dunno what to say =____________= really rasa mcm 'apa dah jadi dgn dunia blogging sekarang ni ??????????'

[a.m.o.i] ™ said...

dulu aku pung pernah terkena mcm ko. dia copy my twitter banner then buat mcm dia punya sendiri. i can do what? so diam je la. T.T. siap entri aku pasal "u follow i, i follow u" dia boleh buat mcm entri dia sendiri. pasal linky-linko dlm blog aku, dia tiru gak. code aku utk icon comel2 dulu pung ada yg curi letak kat blog dia. aku diam je la. i can not clain anything. nnt silap2 boleh gaduh dekat blog and i dislike gaduh kat tenet. is looks not so pro.

u shud do is keep quite je la. T.T

Rara said...

Amoi

makin aku diam, makin menjadi-jadi. ni aku diam dah lama lah ni ;) tak apa. aku tahu diaorang baca comment ni semua. and aku akan make sure diaorang sedar pelan-pelan :D

Farah said...

kak rara, mm.
farah tak paham lah. password ape ni eh? ngaa~

Farah said...

ala kak rara. farah takde twitt, fb pun tade. camne nak amik password? T______T

safiena said...

hai rara sweetheart.. i feel sorry for you dear.. yelah, semenjak dua menjak i tengok nie makin byk blog yg serupa tp tak sama dgn u. I pikir diaorg memang berguru dgn u.. i think they are jeles tgk blog u yg comel tapi i salute your blog ada personaliti yg tersendiri and nobody dpt challenge raracandyfloss.com! You are the best sweetheart!
Don't worry, we are here to support you darling. Sis Rara yg terbest!!

dAyah said...

kak rara,

dayah ada satu solution pada sesiapa yang nak selalu sangat tanya mcm mana nak buat 3 column layout.

pergi website ni lepas tu pandai2 la belajar sendiri dan edit la sendiri. habis cerita.

biar dia tau macam mana kita edit blog kita dengan susah payah sampai berpeluh-peluh.

http://www.yummylolly.com/2009/08/change-me-free-xml-blogger-template.html

=D

J u l i a 。.゜✿ said...

buat macam kakju buat dulu, tukar je url photob, kasi corrupt semua blog budak yg amik ur links tu.

publish lah entry. kasi dorang gelabah

apa takut ?

bagi url sekali.. biar dorang tahu
akibat stealing ppl's ideas.

Rara said...

Farah

erk. tak ada? hihi. ask thru email okay ;) click email dekat navigation button.

Rara said...

Safiena

Thankyou for your support, darling. I dapat a lot of direct message, message facebook, comments here, email yang membagi kata² semangat dekat i. i akan praktikkan semua ni. thankyou so much all of my lovely friends here and out there ;)

Rara said...

Dayah

wow dayah. thankyou for the link. at least bila orang tanya kakrara, kat mana nak dapat, diaorang boleh ambil link tu kan? sayang Dayah! muah! =P

Rara said...

Kak Julia

Morning Kak Ju =P Hihi ni mesti tengah boring sebab tak boleh ngendap Abang Afan dekat skype, kannnnn? Haa macamana yang haritu? Jadi ikut Abang Afan takkkkkk? ;)

Huwaaaaa kalau Rara buat macam tu, nanti Rara pun kena tukar jugak url tu semua! =( Nanti bukan blog dia je yang hodoh. Blog Rara terhodoh sama sekali nanti?

.shashafifizaza. said...

hey sis rara=)
i xde facebook.
nk sgt bce entry ni.
how how?

sickchild said...

haha baca komen dah cukup kot.
in mesti bout stealing other ppls idea hahaha mende biase aku dah nak bosan dah.
aku buat bodo je uh.
kalau cakap pun wat sakit hati je.
T____T

eeeeeee

Rara said...

Shashafifizaza

hihi pandai² lah cari solution ;)

Rara said...

Sickchild

bukan setakat baca komen pun dah cukup. tengok tajuk pun dah tahu heh. well. aku pun selalu je buat bodoh tapi setiap manusia pun sabar ada batas.

MeZ said...

wow...

kak rara edit semua tu dekat photoshop cs4 kan..
dia sama tak dengan photoshop cs3?

ween said...

yay. dpt pun baca :) btw. blog u cumel sgt Rara sbb tu ramai yg nak tiru, kut? u should take that as compliment, eceh. tp geram jugak kan bila sana sini nak sama. dah la u create sendiri icon tu semua. pity u. tp I suka cara u yg sgt soft spoken. thumbs up!

Rara said...

Ween

hihi. tak apa. u budak comel. i kasi lah email ;P muah muah.

err tu lah. nak take that as compliment pun tapi kalau mata ni sakit tengok sana sini sama? T_______T sebab tu i suka cakap, kesabaran seseorang ada batas dia. sobs. i paling tak tahan bila banyak message, banyak email, message dekat shoutbox, twitter, yang bagitahu dekat i, url blog yang nak sama dengan i. i rasa macam orang lain pun perasan, apatah lagi i kan? :(

soft spoken, tapi still ada yang tak faham T________T

thanks ween *hugs*

Nedy Nadia said...

hai rara :)

kali nie 2nd tyme kot i dtg blog u. masa i bace entry liyanaa.com i tak faham. bila dah bace entry u skali dgn comment dorang semua nie, baru la i faham kenapa ynn ckp cmtu. huhu.

dieorang dengki ngan u la tu. sebab tu semua bnde nak sama. kalau i, i lebih suke google sndr drpd bertanye dgn org tp kalau dah buntu sgt xtaw, at last bertanye jugak. hehe

be strong dear ^_~

tkah. said...

mcm tu pon ada eh.
tkot la tersama. sbb sllu ambek tutorial kat blog ni. heh

(: