Wednesday, December 16, 2009

Flamingo, Ampang Superbowl



chrrrrppppppppp! -hirup udara tengah malam. kalau kau baca entri ni bukan tengah malam tak payah nak hirup sama. heh.

ambil masa lama untuk update pasal peristiwa enam disember. bulu ketiak dah tumbuh dua kali ganda pun tak update-update lagi pasal peristiwa enam disember. tak senonoh doh. apa seronok sangat peristiwa enam disember ni sampai habis satu bulatan bumi ni di war war kan? tak blah. sebenarnya tak lah best mana. bagi kau lah. kot.

setiap enam haribulan adalah anniversary i dengan syafi. so enam disember tu kira dah two years and three months lah kan weh? okay fine. serius hari tu have fun sangat sampai tak reti nak balik rumah. orang dekat rumah called banyak kali tapi malas nak layan. kan dah cakap awal-awal, enam disember adalah hari berpoya-poya. janganlah kacau.







celebrate bukan hanya berdua. tapi bertujuh. hoh. ramai kan? biasalah. kuncu-kuncu. pukul lapan pagi syafi dah suruh siap apa semua. awal gila. rasa macam nak pergi menikah. rushing-rushing siap. sampai dekat rumah bandar tun razak, semua pun tidur lagi. kroh krohh.



bila dah siap; destinasi pertama pergi ampang superbowl dekat flamingo. perempuan semua naik myvi. lelaki pulak bawak kereta i je. sukalah diaorang, mengaum ngaum bunyi ekzos.


diaorang semua jaguh main bowling. i pun. syafi je tak jaguh. asyik-asyik masuk longkang. heh tapi itu masa acara panaskan badan je tu. second round, syafi terus jadi paling jaguh. dah lah jaguh memenangi hati i. memang bertuah betul i dapat syafi tu. pandai main bowling, pandai masak, pandai loya buruk, pandai mengada. bertuah.





tengok tu tangan dia. kan baru lepas eksiden tu. seboleh-boleh nak hangout jugak sebab dia nak gembirakan i ni. bertuah. nasib baik sebelum pergi tu mama dah suruh i letak dettol dekat luka tu. macamana tak eksiden. jalan tu licin. siapa entah pandai-pandai letak minyak atas jalan. orang ramai kata, polis yang letak minyak supaya budak-budak tak merempit malam hujung minggu. eleh. macamlah tak ada tempat lain diaorang boleh merempit pun. ni dah menyusahkan bakal suami i je. nasib baik bukan i yang kena melamar syafi untuk kahwin, kalau tak jatuh lah harga hantaran. hekhek.





main bowling punya lah beriya. sampaikan guna bola bowling yang sama je. tak nak tukar-tukar. yang berat semua jangan harap nak angkat. angkat size 7 je sudah. kang patah pulak tangan angkat yang size 10.



gambar nak mantop je. heh. main tekan-tekan dekat photoscape sekali keluar macam ni. boleh jelah. mantop jugak.

to be continue.

21 comments:

D Y R A said...

wah , maen bowling. besh nyer!

lama giler tak sentuh bola bowling neyh. HOHO

enyheartsdiamond said...

comelnya u..masuk contest ni babe!

http://leesafazlena.blogspot.com/2009/12/contest-foto-cinta-suci.html

wanihani said...

"orang dekat rumah called banyak kali tapi malas nak layan. kan dah cakap awal-awal, enam disember adalah hari berpoya-poya. janganlah kacau.
"
haha,ayat bongkak ala2 hagemaru. :)

Atheera said...

eceh. kak rara wajib duduk sebelah bakal suami. ish, bongoklah tyra ni. dah name pun bakal suami. hahaha :P

kalau tyra main bowling mesti longkang. kakak tyra ckp, longkang tu dah terima kehadiran tyra, haha. tula skrip kalau nak main bowling XP

Juice said...

wah seronok tau main bowling nih, mase kak juice study dulu slalu main bowling kat kuantan megamall. sekarang dah kekok kot coz dh lama sangat tak main...
nanti kalau ada rezeki kita main sama2 ek...

Fatihah Ory said...

bestnya main bowling
:D

deena awanis said...

happy anniversary!!

Rara said...

Dyra

hihi. kan kan? kalau dulu pantang pergi mid valley atau ampang point, confirm nak main bowling hihi :P

Rara said...

Eny

err masuk contest tu? ala takut tak menang nanti kecewa retak nampulohribu hati i T____________T

btw thanks for the link, nanti i cuba. yey.

Rara said...

Wanihani

haha. satu perangai kakrara kan, pantang sangat bila tengah enjoy kan, orang dekat rumah called lepas tu suruh balik or saja kacau-kacau. ewww tak sukaaaaaaaaaaaaa!

Rara said...

Atheera

tak wajib jugak. kakrara boleh je duduk sebelah sapa-sapa pun. hihi.

tu lah kalau tak biasa lagi and dah lama tak membiasakan diri dengan bowling, memang longkang jelah kan? tak apa, try lagi and lagiiiiii. tau? :)

Rara said...

Kak Juice

insyaAllah nanti ada rezeki kita bermain bersama-sama HAHAHAHA entah bila entah agaknya T_________T

Rara said...

Fatihah

best best :DD

Rara said...

Deena

thankyou deenaaaaaaaaaaaa! <3

Mieya said...

Sweet betula lah gambar kakrara dgn syf.
Nak je curi gambar² tu then buat 1 folder dekat pc and then simpan dalam folder tu.
Kalau rindu boleh tgk.
HAHA.

wow bowling best!
Da lama kot tak main bowling.
Tetiba teringat time main bowling dgn Zul dulu ;(

Eh dekat banting pun ada bowling tau.
Nanti turun banting kita main bowling jum!
:D

misz.sofea said...

hye there rara..dh lme xjd silent stalker kt blog yg cumel ni..
erm.act nk tye lah.yg pic rara edit gne photoscape tu cmne ek nk buat..rse nye dlu pnh buat.tp lupa dah cmne.pastu try godek2 si photoscape tu xjumpe plak..huhu.
so it will be a pleasure if u can share how to do that...
okeh.
tq.haf a gud day!

Liyanaa. said...

i sukaaaa gamba last macam best je buat effect mcm itu cpt bagitahu nk buat macam mana

*ugut*

HAHAHHAAHA ;p

hoi, apasal syf tak pegi hospital dh luka tangan kene duduk hospital lah HAHAHA

syggg i geram tgk u dgn syf. bila la boleh jumpa pasangan hot ini lagi. and and baju baju u kali ni smua mmg best gila. i suka u dressup mcm ni.

first nampak gemukk HAHAHA and lepas tu nampak ayu gilaa dgn rmbut melepas² gitu. aww u hot mcm syf ;p

Rara said...

Mieya

hihihihi. sampai macam tu sekali? tammo lah. kang terus stuck je pc mieya sebab ada gambar kak rara dengan syafi. eceh. mieya suka buat kak rara malu tauuuuuuu. ahaa.

eh seriussssssss? nanti kita ajak mama mieya join sekali dengan adik² mieya and dengan adik mieya yang suka ben10 tu okayyyyy?

Rara said...

Misz Sofea

hello dear =) nice to know you here.

pasal photoscape tu, u boleh pergi dekat Filter > Distorts > Illusion. Terus menjadi tak yah edit apa dah =)

Have a good day to you too babe!

Rara said...

Liyanaa

ecewah ecewah ugut i pandai kan? i sumpah u senggugut baru tahu kang? =P Pergi Filter > Distorts > Illusion tau. Lepas tu better takyah edit apa dah, terus menjadi cantik! =D

pasangan hot lah sangat. ambil hati yeeeeeee ;) i lantik u suruh jadi pengapit karanggggggggggg! ala kebanyakannya i beli dekat timesquare tauuuu. semua kedai i masuk & explore, menjumpa baju-baju cantik dan menawan eheh. berhabis jugaklah duit beli hampir sepuluh helai baju dan beberapa helai leggings! T_______________T pening kepala syafi tengok i tak reti berjimat.

i gemuk i gemuk i gemuk? okay i sayang u banyakkkkkkkkkkk sangat! banyakkkkkkkk sangatttttt! (hugs you tammo lepas)

The Girl said...

tanx rara (=

selamat bahagia hari-hari..hehe.. ((=


[misz.sofea]