Thursday, December 31, 2009

Ini entri jakun nama dia



masa i bangun tidur pagi tadi, mama tengah on call dengan mak mah. rupanya mak mah ada dekat rumah pak itam sejak semalam. so mama ajak pergi rumah pak itam. i pun terus siap. malas nak lengah-lengah. nanti mama kecil hati pulak. lagipun memang dah tugas i kan, bawak mama pergi mana dia nak. bersiap punya lama, baru makeup, sekali i tengok jam dah nak dekat tengahari, terus sepit rambut. kalau set rambut kang mahu pukul 3 petang baru keluar rumah T______T





alhamdulillah nenek masih sihat. buat masa sekarang ni, mama tak jaga nenek. mama kan kurang sihat. so doktor nasihatkan, mama makan antibiotik selama 3 bulan berturut-turut tanpa henti. harap-harap bolehlah kurangkan sakit mama tu. by the way, nenek i comel kan?



hihi. he is aiman, anak cousin i, kak lenny. muka dia mix chinese sebab nenek belah ayah dia chinese :P

ok dah ok dahhhhhh takyah banyak cerita, i nak cerita benda paling besttttt. balik dari rumah pak itam, i ajak mama singgah jusco bukit indah. jalan punya jalan sekali i ternampakkkkkkk ni;





DAISOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! o-em-gee.

okay. i teruja. i jakun. i tercengang. i seronok. daiso tu dah lama ada dekat jusco tu tapi i tak pernah perasan sebab kedai dia hujung sangat. i pulak tak pernah sampai ke hujung tu. phewwwitttt. i dah tak heran dah dengan daiso the curve tuuuuuu. sikit pun tak herannnn dahhh. sebab daiso ni lagi best, lagi senang cari barang, tak serabut sangatttttt. pheewwitttt.






haaaaaaa. dah lah i cemburu tengok entri kakak chika yang ni. sekali i tengok dekat daiso ada jugak jual perabot kayu macam ni. eeeeee memang i rasa macam heaven lah. dah lah i memang sayang jusco bukit indah. dah tahu ada daiso, bertambah-tambah sayang lah macam ni. heh.





muka berlagak weh ada daiso dekat sini bweheheheh padahal i bukan suka sangat daiso. banyak barang dapur je. kalau puan-puan tu suka lah. kalau macam i ni? tapi tak apaaaaa, sebab dekat daiso ada fabric felt yang i guna untuk buat huruf-huruf and jahit dekat baju tu. lepas ni boleh buat business lah. hekkk. padahal jahitan pun tak kemas, tak ada siapa sudi T_______T

tak apa. lepas ni semua baju nak letak nama sendiri. hahaha desperate habissssss.



mama beli ni sebab nak cuba buat. mama kan pandai mengait. so mama nak buat. mana tahu nanti boleh bagi orang terdekat masa wedding i nanti. pheewitttt. itu mama yang cakap heh, bukan i.

banyak lagi item sebenarnya we olls borong tapi kalau lekat semua dekat sini, habislah you guys semua kecemburuan dengan i. hahaha tak blah.



HAPPY NEW YEAR 2010 KORANGGG;
- nak hidup tenang, bahagia, diredhai Allah SWT.
- harap dimurahkan rezeki
- membina 'masjid', insyaAllah.
- dikelilingi orang-orang yang baik macam you guys.

23 comments:

Liyanaa. said...

OKAY I LAGI JAKUN SBB TAKPENAH PUN JEJAK DAISO.

sedihhh T______________T HAHAHA hoi u dgn chika memang aunty aunty betull pegi pasaraya tempat kitchen mcm tu HAHA ;p

Rara said...

Liyanaa

okay tak apa sebab u bila-bila masa boleh pergi. tempat dating u dengan faweez dekat je dekat the curve T________T *nangis

eceh chika memang ah auntie auntie kan? kata pun PUAN. tapi dia auntie muda remaja. hihi. nanti dia saman 3000 pound habislah kita.

i memang suka. lepas tu suggest mama beli itu beli ini untuk kitchen. sekarang kitchen mama dah sarat dengan item yang i suka ;P

ayong said...

rara! boleh tolong i belikan felt fabric ley?? plss! t post kat i, i bank in u duit. buleh tak... ^___^

Mieya said...

Sumpah kakrara cantik gila.
Lagi² bila rambut sepit kat belakang mcm tu.
Cairrrrrr :*

Rara said...

Ayong

bweheheheh yayang. boleh tu boleh tapi RM5. nanti i tunjuk lebih lagi. ada satu tu dia jual RM5, tapi kecik-kecik dia punya fabric felt, tapi dalam tu ada tiga. kira colorful lah kan. Tak lah beli besar² tapi warna sama je T_____T

nanti if confirm, bagitahu eh ;)

Rara said...

Mieya

eeeeeeeee mieya ni. buat kakrara malu je tau. padahal tak adalah cantik T____T buat rambut macam serabai macam orang hilang anak je hahahahaha.

enyheartsdiamond said...

epy new year babe!!!

i pon xtao daiso tu apa..haha

Mieya said...

Hoi ngada² betul ckp macam tu kan.
Tak kira cantik jugak mieya suka jugak :P
kakrara kakak terbaik , i love youuu :*

Rara said...

Enyheartsdiamond

Happy new year darling ;)

taktahu eh? haaaaaaa u dekat kl kan? pergilah daiso the curve! ^,^

Rara said...

Mieya

okaylah okaylah. kakrara terima pujian tersebut. thankyou lil sis. muah muah sayangggggg dia :*

mieya pun adik terbaik. tammo nakal-nakal tauuuuu.

eyra said...

ta prnh dgr pon name daiso T_________T

Rara said...

Eyra

bweheheheheh comel betullll tak pernah dengar tau you ni. okay sekarang u dah tahu kannnnn :P

dancing queen♥ said...

selamat tahun baru :)

Nur -al- Ain said...

daiso melake pun best tau.. xla byk sgt brg dapur.. rara, u seiras nenek u tau.. tu la u pun comel x)

LIZ; said...

selamat tahun baru, rara! :D

DaHLia said...

Happy New Year 2010... hope you will have a happy and healthy new year!!!! ^^ :-):-)

♥miszluna™ said...

hepi new year rara



rara pn x lama lg je jd aunty dh


kim salam kt nenek tau =)

Juice said...

selamat tahun baru rara...
rajin2lah jenguk blog kak juice, sunyilah tanpa komen dari rara.

jan said...

aah la kak rara.de iras mke nenek.comel je :D

(◡‿◡✿) Noi said...

RARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA *jerit sampai pekak telinga*

HAPPY NEW YEAR to you..
Wah Wah Wah.. bina masjid ek..

Mama Rara pandai kait ke? Rara tak nak belajar ke mengait..
Rindu lak nak mengait.. Dulu ada belajar.haha..lama tak buat.

Rara,
Semoga 2010 ni bakal menjadi tahun yang penuh KEGEMBIRAAN buat Rara sekeluarga..yea..?

chika said...

akak beli felt size A4 tu 1 dolar.
Akak pon suka beli felt tau :P

Rara said...

Kakak Chika

Wow. Satu A4 size heh? means RM3 kan? T__________T Mahal sikit lah eh dekat sana. Dekat sini lebih besar sikit dari A4, RM5. eh tak tak tak, kira lebih kurang jugak lah bweheheheheh.

Eeeee bestnya kakak pun kumpul felt. Dekat sana mesti ada corak comel-comel kan? Nak tengokkkkkkkkk. Nak nak nakkkk :(

hana said...

lawala bju u 2.. wat sdri jgk ye!!bleyla order 1 ..heheheeh