Wednesday, December 30, 2009

Review from Raracandyfloss.com



hari ni hari penuh kasih sayang untuk i tau. kasih sayang dari mama, adik, oliey, kiki, syafi, kawan-kawan. hikhik memang penuh kasih sayang, lemak berkrim disukai i. heh. i like. so pada hari penuh kasih sayang ni, i nak review blog yang i selalu skodeng, selalu baca, selalu alert setiapkali owner dia update. and i rasa i tangkap cintan habis dekat blog diaorang ni. actually banyak lagi tau blog yang i suka. tapi tak apa. i buat dulu lima list blog yang lemak berkrim.



http://nurulism.com/

siapa yang tak kenal kakak chika atau tak pernah tahu kewujudan blog ini, i rasa dia orang yang paling nak kena marah dengan i. hihi. blog ni mempunyai ribuan readers. kakak chika, owner blog http://nurulism.com ini pun, sangat rendah diri orangnya, sangat mesra dan tak meninggi diri macam the other top blogger. i tak suka bila blog kakak chika dibandingkan dengan the other top blogger sebab mereka takkan sama. TAKKAN, i tell you guys. blog kakak chika ni, sebenarnya macam blog i lah, bercerita kisah personal dan aktiviti harian. tapi bila kita baca entries blog kakak chika, kita akan dapat banyak sangat info. trust me, banyak sangat.



http://www.chokilala.com/

blogger pertama yang i admire dulu sampai sekarang. seriously speaking, owner dia sangat tak kedekut ilmu. ada banyak tutorial yang dia buat. and first time i jumpa blog dia masa di blogspot dulu, i rasa happy sangat sebab blog dia very the kawaii. i rapat dengan izzah since kitaorang YM and sometimes SMS-ing through phone. she called me as "tangan gergasi" or "rarakus". bweheheheh. sekarang dia sangat berpengalaman dengan nuffnang, cuba tengok entri ini dan you guys akan rasa tercabar secara sihat.



http://www.liyanaa.com/

hihi. mana boleh blog bestfriend i tak ada dalam list ni kan. for sure akan ada. daripada mula kenal i baca entries dia pun, i dah jatuh hati. entries dia sangat sambil lewa and funny. cuma sekarang entri dia lebih kepada ayat berbelit-belit sampai i sendiri tak faham T_____T hihi. blog inilah yang selalu sharing is caring dengan i. blog ini pun dah buat banyak tutorial. if you guys kenal i, mesti akan kenal www.liyanaa.com kan? i love her so much. soooo much.



http://sepet88.blogspot.com/

jeng jeng jengggg. blog sepet ni pun i selalu view tau. blog dia sempoi sangat, tak pernah cerita hal sedih pun. semua happy-happy je. setiapkali sepet update, mesti i pergi terjah. sekadar terjah lah. comment kadang-kadang je. sepet ni friendly jugak sebenarnya, cuma dia tak pernah lagi datang blog ni and drop any message or comment. sama ada tak pernah atau tak akan tu i tak tahulah :P tapi beberapa kali jugak i tengok dekat analytics, ada sepet ni. bweheheh. sepet, if you read this, i love your blog very the banyak!



http://ynaaohynaa.blogspot.com/

haaaaa blog ni pun mana boleh terlepas. confirm adaaaaa punyaaaa. ynaa pun dah kira bestfriend forever i. kitaorang selalu contact through direct message in twitter, sometimes facebook, and sometimes SMS-ing. hihi. i like cara dia handle sesuatu masalah. you guys yang kenal ynaa mesti tahu ynaa seorang yang very tabah, kan? yes. i hope i boleh menjadi setabah dia. and i suka baca entries ynaaohynaa just because ayat dia sangat funny :P

okay blog lain yang tak ada dalam list ni tammo kecil hati tau. actually banyak blog yang i follow, tapi tak akan lah i nak review semua sekali kan? *hugs*

50 comments:

chokilala said...

ohh tengkiu rarakus for the review. hehehe. kemaluan i. hehehe. u punya nuffnang pun lagi letup-letup daripada i. hikhik

yOnnA said...

rara pun mesti tau akak nak komen blog sapa! HAHAHAHA aunty chika kita lah. zaman dia muda belia sampai dah kahwin akak follow dia non stop! admire blog dia tahap gaban dah hahaha. dia lain dr top bloggers yg lain.serius.tak pernah menunjuk.ada identiti sendiri.takde copy2 ayat org ke apa. hee. and love story dia lah paling fairy tale skali!

2nd my favvy is chokilala. blog dia ni, jarang gila update tp dia mmg bijak pandai buat topik bila sekali dia update. teruja dgn dia. surely dia akan jadi budak it yg superb 1 day :)

Rara said...

Cik Cukis

welcome babe. hihi. ala dari blog u lah i belajar macam² tau. thankyou sangat² ;)

ehem. nuffnang i lagi letup²? memandai je u ni. earning i rahsia takboleh dedah² T______T nanti kena marah ekekekekeke

Rara said...

Kakak Yonna

ehem dah agak dah agak dah agak. yeyyyy. rara minat blog kakak chika since dia bertunang. serious macam wah wah wah blog dia sangat besttttt. top blogger lain memang tak boleh tandingi dia walaupun readers lebih ramai dari kakak chika pun, tetap kakak chika paling utama. sebab kakak chika berblogging bukan mengejar populariti diva ke apa kan kan?

betul. cik cukis tu memang pandai buat trick macam tu. jarang update. sekali dah update, letup² traffic dia.

Mieya said...

Waah top 5 bloggers.
Hihi.
Mieya nak buat review juga tp dekat sini je lah.
Mieya minat blog raracandyfloss.com
Kenal tak owner dia?
Yg comel⊇ and hot tuuu.
Kalau tak kenal mmg ketinggalan zaman lah :P

Eh kak chokilala da kahwin ke?
Baru tahu.
Huhu.

Rara said...

Mieya

hihi tak kenal pun. tak pernah kenal. dia tu bukan hot pun :P wekkkk

eh kak chokilala single lah yang T___T kitaorang cakap pasal kakak chika ;)

Mieya said...

Eh excited smpi silap baca.
HAHA maluuuuuuuuuuuuu

Rara said...

Mieya

haaaa tanggung malu bayar sebanyak 3000 pound (bak kata Kakak Chika) :P

Nedy Nadia said...

blog kak chika mmg femes. i pon suke bace blog die. mmg byk info. kdg2 tersenyum sorng2. hehe

sickchild said...

perghh mieya haha choki da kawin? hahahaha

Rara said...

Nedy Nadia

Haaaaaa kan kan? Isk siapa yang tak suka blog dia memang bulu ketiak tak cukup panjang T________T hahahahaha

Rara said...

Sickchild72

Puan Chokilala okek. Kau jangan main-main HAHA

YnaaOhYnaa said...

alamak ai .. cemane i leh tesesat disitu... macam x layak je babe..~
layak lg kakak yonna kite. senior bloging! =)


kakak chika mmg superb lah..! love her viva forever...

chokilala hebat. kaye nuffnang dia. wiwit...!

Rara said...

Ynaa

hihihihi u sangat² layak lah babe sebab i baca blog u. i admire sangat semua kisah u. besttt ;)

hihihihi nuffnang dia wiwit kan? tapi nuffnang u lagi wiwit, siap dapat advertorial :P ecewah padahal dulu macam tak tahu apa-apa pasal nuffnang kan. tanya² i yang tak terror ni bweheheheh. pastu leaderboard letak kat bawah sekali =DD i yang suruh tukar. ingat takkkkkkkk? hihihih

enyheartsdiamond said...

blog sepet da x follow da..asyik2 cerita dgn boifren..

Rara said...

Eny

haaaaa dah tak follow? ala yayang, i pun asyik cerita pasal boyfriend kan :((( *nangis

i suka blog yang cerita pasal dia dengan pasangan dia. tapi yang happy² lah. cerita pasal gaduh dengan bf tu kureng sikit T___T hee

YnaaOhYnaa said...

ofcoz i ingt babe.. u bnyk tlg i tauu....!!! nnt i cash out nn bli hadiah kawen u lah. hahahhhaha

mwahx mwahx

Liyanaa. said...

okay dlm 5 diatas i pnya paling tah pape serius ckp (semua org ckp HURAYY LIYANA SEDAR DIRI TSK ) yg lain semua ada pengikut sndiri. hoi delete ah malu gilaaa i tau T_____________T

puan chokilalalalat tu tah bila nak kawin tah ;p HAHAHHA

and paling taksangka u baca belog sepet. i pn mcm eny tak suka sbb dia asik cerita psl bf mcm ape je HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Rara said...

Ynaa

hihi ehh i mengharapkan balasan apa pun tau sayang. i tolong ikhlas sebab i pelik u letak LB dekat bawah sekali. hihi ;) tengok sekarang dah boleh belanja² duit NN kan? weewitt

Rara said...

Liyanaa

hoi jangan nak menipu. blog u dah lah ada 500 lebih readers. fuhh mantap memang i kalah habissssss :P

u pun nak pengikut sendiri cuma u tak perasan and diaorang tak berani tampil macam i ecewahhh.

puan chokilalalalat kan still study. dia kata nanti dia kahwin buat theme choki-choki HAHAHAHA ;)

eh serius ke u taksukaaaa sepet88? huwaaaaa i sukaaaaa sebab cerita pasal dia dengan bf semuanya happy and comelllll :P

YnaaOhYnaa said...

hehee.. i da pndai nn pon sebab uu... so ape slh nye i bli kn hadiah kawen u nnt gune duit nn i kn..


uish.. ynn cakap straight to the point xdak lapik . takot i...

Rara said...

Ynaa

hihi ala bukan sebab i sorang kan? T_______T sygggg, tak payah lah. itu hasil titik peluh u berblogging tau. apakata u buat contest ke apa guna duit tu. tak pun u guna untuk beli barang² u sendiri :P haaaa. macam i baru-baru ni guna untuk belanja family makan² sikit. hihi

aah ynn cakap straight betul. i pun takut (menyorok dalam kelambu) i pun dah lah suka cerita pasal syafi je. tsk

YnaaOhYnaa said...

tp yg plg bnyk tlg u lah. i jrg tnye org.. sbb takot. hahaha.. i aritu cash out belanje mama i. hee.. nk buat contest mmg x reti lah

Rara said...

Ynaa

ala tak apa. sharing is caring, yayang. tammo ada balasan apa². nampak macam tak ikhlas pulak.

dear, belanja mama apaaaa? nak tahuuuu *kepochi.

YnaaOhYnaa said...

blnje makan n i bg mama i rm50 je..
sebab cash out i yg petame amount skit je.. i tgh tggu lg 4 checque odw. i bodoh xtahu pegi cash out bederet. hari ni tekan cashout, esok tekan lg, luse tekan lg. i ingt boleh, tp rupe2 nye xleh kan. amek mase nk anta satu2 check.. dala sebulan! UWAAAAAAA. nyesal gila da.....

chokilala said...

fuh. banyak sungguh sesi fitnah dan unsur-unsur menjatuhkan saham bskl i di sini. dah kahwin la, puan choki la, theme choki-choki la. memandai-mandai je korang semua ni. grrr!

chika said...

Tak takut kena saman 3000 pound ke? MUAHAHAHHAA.

Dalam banyak2 blog di atas, NURULISM.COM jugalah menjadi kebencian ramai. Wa kerat jari. HAHA tapi tak apa. Pasrah T____T

Tak dilupakan, terima kasih untuk semua ini. Hep jangan panggil i top blogger. Gelisssss. HAHA

Liyanaa. said...

HAHAHA habis lah kalau sepet baca, tsk padahal i pn ada baca sket HAHAHA bf die ensem kot ;p

Rara said...

Ynaa

wahhh :P hihihihi. i pun belanja mama jugaklah sebab mama yang banyak bagi support and support domain i jugak weeee.

eh kenapa lain² macam tu eh? i tak faham T_____T

Rara said...

Chokilala

Jangan marah Puan :P Nanti cepat tua.

Rara said...

Kakak Chika

Tak takut tak takutttttt ;P

eh yeke? Tak lah. Mana ada haters. blog kakak paling best lah T___T hish blog rara ni lagilah kan. kebencian ramai sungguh *nangis

euww ada orang bangga tau bila orang lain paling dia top blogger. siap gelarkan diri sendiri 'diva' yuccckss! HAHAHAHAHAH ;)

Rara said...

Liyanaa

fuhh kalau sepet baca lepas tu dia buat entri khas untuk u, habislah follower u semua mantap bertambah² ;P ekekekekeke

bf dia ensem? tu lah i hairan. bila tengok banyak² gambar, ada ensem, ada tak, tapi hakikatnya sesuai lah dengan dia :P

YnaaOhYnaa said...

i pon x faham n x reti pon. haih.

eh sape ngaku diri dye diva?

ngeh. nyampuk jap

Rara said...

Ynaa

bweheheheh. adalah 'blogger diva' tu ekekekekekeke =P shhhhh.

[a.m.o.i] ™ said...

suka bc blog chokilala dgn topo dulu. penah suatu ketika dulu ngatkan encik F adalah topo. *arap chukis tidak membaca komen aku neh.HAHA.

chokilala said...

siapa siapa? *baca gaya makcik bedah tengah nak mengumpat*

Rara said...

Amoi

hahahahahaha. jejaka terhangat tu ke yayang? okay please jangan sebut nama dia disini. T________________T

Rara said...

Chokilala

HAHAHAHAHA siapa apa ni cik cukis? encik fashar :P awwww seksi nyah.

chokilala said...

siapa blogger diva tu la. encik f watpe. hehehe

Rara said...

Chokilala

ehemmmm :P yang kata dia diva tu lhhhh. tahu takkkkk?

Nedy Nadia said...

bulu ketiak kontot kot. kah kah kah.

chokilala said...

mesti la tak tahu. siapa? org muda ke makcik? kaler apa, kaler merah tu ke? hehe

Biela Jailani said...

Warh rara blog i bile pulaks.haha.gurau taw

nice blog.cantik woo

Rara said...

Cik Cukis

awwwww malatopppp! shhhhhh :P

chokilala said...

kalau colour tu, i rasa biasa je blog beliau. xbest sangat pun? hehe. chika 10x lagi best, kalau ikut kategori title puan la. oops! kuikui

♥miszluna™ said...

huhu

chika said...

Sejak CHOKILALA cakap blog I kategori Puan, baru I tersedar T____T Tapi tak apalah. Hakikat. Ye la ye la. Korang remaja muda belia. (aku pon) HAHAHAHA

Rara said...

Kakak Chika

eh okay comel sekali. kakak chika adalah seorang pemegang title Puan yang sangat remaja ;)) YEY

yOnnA said...

hahha.beware weh. surely ada stalkers nanti. blog colour tu zero content. serius! blog choki dgn chika 10 juta kali lagi worth dari sesaat bc blog dia.

and please lah ingat. gaya menunjuk tu takkan ke mana. makin di atas, makin ramai org menyampah. menyampah bukan sebab dengki kat dia atau jeles, tapi menyampah dgn perangai menunjuk beliau. aib2 org semua nak singkap. mcm dia perfect. hah last2 org paling rapat dgn dia mengata dia.

eh terlebih sudah :p

(◡‿◡✿) Noi said...

OK.. baca comments ni tetiba wat Kak Noi blur.. adoi la...
Korang ni ckp pasal blog sape tatau.. tp macam tau tp tatau.. hahaha..

Anyway..
Blog korang sume memang best (^__^)v