Saturday, December 26, 2009

Nuffnang : Hasil berblogging



i want nobody nobody but you :P - i tengah layan lagu ni masa taip entri. heh.

you guys tahu tak cheque nuffnang i untuk bulan oktober dah sampai rumah dan dah pun i cash deposit kan dan dah pun ada dalam account bank i? hihi. alhamdulillah. i terus keluarkan rm200 daripada duit tu and bagi mama; duit untuk hajikan arwah abah i. mama minta setiap seorang adik beradik i rm200. and you guys tahu duit yang i bagi tu adalah hasil usaha i dari berblogging? syukur sangat ada jugak income lebih.



so dua hari lepas, i ajak family i pergi city square jb. yelah. alang-alang kan you guys, angah i dengan bakal tunang dia ada dekat sini. bweheheheh. we olls pergi city square sebab i nak beli jco donut T_________T



bila dah dapat jco donut satu dozen yang berperisa oreo kesemuanya, i beli pulak mcflurry oreo jugak. heh memang hantu oreo betul lah family i ni. dari dulu sampai sekarang semua pun pilih oreo je. hikhik. kalau you guys perasan, dalam gambar dekat atas ni, pipi i nampak chubby sangat. i memang suka sangat lah kan kalau gambar menampakkan diri i ni gemuk.

lepas tu we olls singgah sasa boutique tau you guys. i lah, nak beli brushes lagi. tak cukup-cukup. haa ni pun i beli guna hasil nuffnang. weee.

balik dari city square, we olls pergi amy's bridal dekat taman orkid pulak =)

lepas tu we olls pergi makan-makan dekat taman perling.





gelak punya gelak, makan punya makan, minum punya minum, bincang punya bincang, we olls pun balik rumah. eh tak tak. sebelum balik rumah kan, we olls pergi beli cd pirate heh. drag me to the hell dengan phobia 2. phobia 2 tu i yang recommend sebab i suka cerita tu. haa lepas tu baru lah balik rumah. sambil nak tunggu angah pasang movie tu, sambil tu we olls melantak lagi.





alhamdulillah lagi sekali sebab i dapat belanja family i makan jco donut ni. kali ni hasil duit nuffnang i memang berbaloi-baloi. bwehehehehh.


27 comments:

Capo Grande said...

wah, masyukkk....blh la belanja kwn2 lak ni...huhu...

lolypop said...

arggghh sedap nyee jco oreo uhh !!

lolypop said...

akk nak tanye..nuffnang ney macam maner ?? saye nak join laa..akk leh terangkan tak ? tq..

Rara said...

Lollypop

hihi sedapppppppp ;) memang best. kak rara tak makan big apple. makan jco je. big apple tak best sangat macam jco. kan? nuffnang camana? huwaaa baik visit sendiri

http://www.nuffnang.com.my/

lolypop said...

ain dah visit dah.nk sign up jea ney.urm ape nuffnang ney sebena nye ? kene bayar kea ? sorry ain tapaham..

Farahani (: said...

salam kakrara ^^

donut oreo =D sya pun suka oreo. sedap hehe

kakrara, yg bonus outdoor n craft tu sya credit kpd akk sepenuhnya ek? lupa pulak nk bgitau. =p thanks kakrara sbab sudi share. ILY. :)

Rara said...

Lolypop

yes. sign up. then letak codes tu dekat blog. nuffnang akan appear iklan dekat blog and then if orang click iklan tu akan dapat duit =) tak perlu bayar apa-apa pun. kita kira menjadi orang tengah yang mengiklankan iklan yang mendaftar dengan nuffnang.

Rara said...

Farahani

jco donut orea memang sedap. yang snow pun nampak macam sedap tapi tak teringin pulak =P

okay dear. thankyou! ^,^

lolypop said...

tenkiu so much..akk bnyk tolong ain !! tenkiu tenkiu tenkiu..

Wawa Zameri said...

bess nye you
nuff i baru RM4 , i tk fhm sgt dgnn nuff ni ,HAHA

chokilala said...

check bulan oktober? uiks pompuan. bukan dah lama sampai ke? patutnya awal bulan 12 la kan? duit bulan oktober i duduk diam-diam dalam maybank je, jadi ibu duit biar dia beranak-pinak. kuikui

Rara said...

Chokilala

memang dah lama sampai. tapi masa sampai tu i mana ada dekat rumah. i kan dekat kl sebulan ;P hihihi. ni tengah tunggu cek bulan november pulak :DD

chokilala said...

a'a. seb baik sebulan. kalau 3 bulan, bagi la cheque tersebut dekat i. biar i masuk dlm akaun bank i je. hehe. sebab cheque tu laku 3 bulan je kan?

haa. i pun tunggu juga bulan november punya. seronot seronot :D

This is .... said...

Tahniah..

saya pun baru dapat first check dari nuffnang..

http://sayahappyslalu.blogspot.com/2009/12/nuffnang-made-my-day.html

Haneem said...

waaaaa.
sgt masyuklahh.
tahniah rara.
lama2 kumpl duit nuff ni blh kaya u.
=)

i xbrp nk sj Jco ni.
4 me jco ni tlalu manis.
i lg sk big apple.
n oreo ttp menjadi pujaaannn hati ku.
oreo sgt sdpkan.

=)

Liyanaa. said...

fewitt ;p lepas ni kumpul byk2 biar sampai 1k tauu ;p hihi

jco x pnah makan pun lagi T__T sedap sgt ke hoi tsk

Noorlaila Mohamed Nor said...

weeee bestnya!
xsabar tunggu hasil i menjadi lumayan
haha

HAZWAN17 said...

best ny dapat cek nuffnang...
ntah bile nk dpt ni...br ade sket je dlm tu

eyra said...

eyra pon suke oreo! ;)

Liyanaa. said...

hoi kejappppp, kak ngah dah pakai tudung? comelll okayy :D

Mieya said...

Waahh bestnya da banyak kali kan cashout.
Mieya punya nuffnang baru rm11+ tauu.
Taktau mcm mana nak naik kan earning tu.
Isk
T__________T

Lea Lyanna said...

best2! nuff saye selalu tido. nyampah tol. hehe. btw, header blog awak sgt cumel. jom la join contest saye~

Hanida Lavida said...

yang.. awat perisa sama je?
i nak 1 hee!

yang.. cane nak letak gambar yang besaq besaq cenggini yeh? i pelik laa tgk org yg boleh buat gambar besar2. guna ape? :D

cik eykameow :) said...

:) gud gurl. eyh.nk tye lah. rara kje ape eyy?

Noorfaqihah said...

kak rara,,

nak buat nuffnang ni, xpayah bayar apa- apa ke?

jan said...

Wah!oreo sdap!

PinQib said...

rara., u memang caring sngat kat family.
i love ur family bonding.,
kukuh dan kuattt