Sunday, December 27, 2009

Singapore; day first.







yes. jumaat lepas i dengan family masuk singapore kejap. memang tak rancang nak tidur sana. so pergi dengan sehelai sepinggang. hihi. mulanya plan ni datang dari angah dengan abang azam lah. alang-alang dah ada passport, dekat pun dekat, so apa salahnya nak pergi jalan kan you guys.



bermula perjalanan dari nusa perintis ke woodlands. we olls pilih nak masuk ikut checkpoint woodlands sebab rumah mak long timah i betul-betul bersebelahan dengan checkpoint tu. if you guys biasa dengan singapore, mesti tahu area mana. hihi; area marsiling. we olls stuck dekat checkpoint dalam dua jam. you guys bayangkan, perjalanan yang boleh sekejap, jadi stuck almost dua jam? heh. jammed tak agak (-___-")






dah sampai rumah mak long timah. memang rasa lega sangat bila dah masuk singapore. dah lah lepas stuck dengan jammed, we olls stuck masa nak swap autopass pulak. kena register baru lah apa. serious rasa macam menyusahkan. dah lah $10 (bermakna rm24.50 satu kad autopass) T_________T before ni we olls masuk tak ada pun kena swap autopass tu. maklong siapkan makan-makan and minum-minum petang, lepas tu we olls pun menjamu selera. ecewah. sebelum balik, we olls tunggu kak wati's husband balik dari kerja dulu sebab nak tanya jalan. actually, navigation system i hantar kedai, update software.

memang susah rupanya if tak ada navigation system tu.





i terpaksalah minta tolong huda topupkan credit handphone i sebab urgent nak guna navigation system through handphone. thankyouuuuu huda! nasib baik handphone pun ada navigation system. kalau tak? T___T and at last sampai jugak we olls dekat bugis street tu. kak wati kata dari marsiling ke bugis tu boleh sampai dalam setengah jam, we olls tersesat-sesat sampai satu setengah jam heh.

fuhhhh sales jangan cakap lah. memang sales gila gila gila punyaaaaaaaa. christmas, end year sales. bestttttttt.



after shopping, we olls pun balik jb balik. tapi balik ikut checkpoint tuas. lancar. tak ada stuck langsung. phew.

btw; you guys dah tengok paranormal activity tak? i dah tengok semalam. if you guys lemah semangat please jangan tengok. i pun sangat sangat menyesal sebab tengok. sekarang nak mandi pun takut. pfffft. malam ni confirm tidur dengan mama. serius.


7 comments:

Lisa said...

Lisa selalu jalan checkpoint Tuas Sebab senang and tak stuck. Hehe.

Best nyeee jalan-jalan! Mesti banyak shoping?

Rara said...

Lisa

hihi yes lisa. checkpoint tuas memang tak stuck pun tapi hari kedua kakrara pergi pun stuck jugak tau ;) sebab masa holiday kan.

errr tak lah banyak shopping pun ;P orang nak kahwin ni dia kena slow bershopping barang yang tak perlu. hik

shaneenpelangi said...

hey...
ta penah gi spore..
msti besh an..

Rara said...

Shaneenpelangi

tak pernah pergi? tak apa, bukan awak seorang yang tak pernah ;) kan? okay tak apa, nanti buatlah passport, sekarang ni dah murah, rm100 for two years. nanti ikut i masuk sekali.

eykA♥ said...

wa.syoknya le g luar ngra scra xtrncg mcm tu. huhu.
bkn kta sngpore tailand pon xpena pegi.
:)

Rara said...

Eyka

hikhik. ala singapore bukan overseas mana pun T___________T dekat je. kalau ikut checkpoint tuas dari rumah, dalam setengah jam dah sampai. ehh i pun tak pernah pergi thailand tau. takut. hihi

PinQib said...

hehe.
best woo tepon cnggih../
hebat gak mcm cter james bond plakkk