Monday, December 28, 2009

Singapore; day second.



second day bermaksud apa you guys? bermaksud last day jugak lah. tapi last day bukan last untuk forever heh. bweheheheh.





seronok gila bila dalam kereta, i duduk belakang macam mam besar. selalunya i lah bertungkus lumus pegang stereng, tekan minyak, tekan clutch, tekan brek, tukar gear, semua i T_____T tapi beberapa hari since angah balik jb, i kira bercuti daripada tugas sebagai driver. hikhik. bahagia betul. okay, actually we olls tak tidur pun dekat singapore. kitaorang balik rumah balik tau you guys. esoknya pulak, angah ajak pergi survey catering jb. so bila pergi, tengok ada wedding pulak masa tu. so abang azam ajak pergi ikea singapore. again, we olls masuk singapore. tapi kali ni ikut checkpoint tuas.






kalau dah hari cuti, memang hari cuti lah jawabnya. jammed tetap jammed. checkpoint tuas yang selalu lengang tu pun boleh jammed. tapi ikut checkpoint tuas ni mahal lah. sebab dekat tol tg.kupang kena bayar rm10.80. lepas tu autopass lagi T_________T



sesat dalam sejam lebih. round-round singapore. dari tuas nak pergi tampines pun sesat (-___-") dah sesat jauh sangat, terpaksa pergi ikea bukit merah je. yang dekat dengan queensway tu. heh. dah tanya macam-macam orang baru jumpa ikea. hekk. guna gps pun macam tak faham jalan. jalan dekat singapore bukannya senang. signboard diaorang akan muncul bila dah nak dekat area tu je tau.




at lasttttttttttt; jumpa jugak ikea. kenoneng (pening) bila sesat. ikea ni tak lah besar sangat nak dibandingkan dengan ikea tampines.













haaaa punya pemalas tau you guys. tempek gambar je lepas tu buat muka tak bersalah. bweheheh. kalau you guys perasan, gambar ke empat tu, dia guna katil yang sama dengan ynaa. showroom dia memang buat i geram sampai berangan nak buat bilik macam ini, macam itu, bila dah kahwin nanti. pfffft.

shopping macam-macam jugak tapi biasalah kebanyakkannya kitchen stuff, takkan nak tempek letak sini you guys? T_______T



okay. one more thing. ada beberapa orang yang nak tanya i pasal nuffnang. so you guys yang nak tanya tu, boleh tinggalkan soalan dekat comment i heh. insyaAllah if boleh jawab, i jawab. hihi.

19 comments:

Sharinginfoz said...

memang seronok pi ikea kan..

Boleh buat duit ke ngan Nuffnang?

1st time unique visitors lebih 200

Aidi-Safuan said...

da berapa banyak earning? :p

Mieya said...

Bestnyaa pergi singapore.
Mieya blm penah smpi sana lagi tauuu :(
Eh eh yg pakai tudung biru tu kakak kakrara ke?

Rara said...

Mieya

dah habis sekolah kan? buatlah passport. rm100 for 2 years. and ikut kakrara masuk sana ;) besttttt. shopping dekat sana seronok! ^,^ yup. yang pakai tudung biru tu angah. dia dah mula pakai tudung hihi

• Alya • said...

mmg best singapore. dulu pun pnah pgi singapore, ikut checkpoint tuas. lengang selengang lengangnyaaaa.

* masa tu balik kampung kat selangor. alang2 kat selangor, singgah singapore kejap :P

ღnurull.mrs21ღ said...

rara.. yg baju pink tuh adek ke? dia bt rmbt ke?ke i salah org?

Rara said...

Alya

aiyooo jauhnya selangor - singapore bweheheheheh :P

Rara said...

Nurull

hihi yup. adik. dia buat rambut masa i pergi saloon buat rambut jugak tu. buat sama-sama :D

Ayu Firzara said...

baru tahu singapore ada dua bijik ikea... heh.

Rara said...

Kak Ayu

hihihi. selalu akak pergi kat mana? tampines or bukit merah? ;P

MeZ said...

almari hitam tu lawa la.. mesti mahalkan..

Rara said...

Mez

hihihihi. kalau mahal pun sesuai lah dengan kecantikan dia ;P kakrara tak tengok pulak harga dia. tapi ramai orang kata kan, jangan beli katil dekat ikea tauuuu =P

eisyaaaa said...

ta na komen psl ape u cite,
na cakap, u makin comelllllllllll :D

Liyanaa. said...

fewitttt kak ngah cun habis pakai tudung skrgg. comel je hihi.

adik u sekarang gila posing hoiii gila lah malaysian next top model ni HAhAHaha

tp raracandyfloss tetap hottt ;p mcm mana syf tak risau tunang dia ni hot habis T__T

*mls nk jeles dh sebab asik jln2 dkt spore saja HAHAHA

Rara said...

Eisya

eee mana aci. penat i membebel u komen tu je? heee thankyou yang!

Rara said...

Liyanaa

syggggg, comelnya komen u nii. eee cium kang :*

angah memang comel kan. dah pakai tudung bertambah² sweet dia. entah bila lah masa i pulakkkk :S

adik memang. menyampah. bila tak letak pic dia dekat blog, dia cakap i tak sayang dia lah apa T_______T

syafi risau mengada. i dah lah tak pernah curang. memandai je nak risau i curang ke apatah :( dah lah i tak hot langsung. sobs.

hekhek. tu lah i suruh buat passport tammoooooo!

my[s]ara said...

beznyer p singapore. nway bleh kak rara citerkan psal nuffnag 2? xphm and xtaw

chika said...

tu kakak rara yang datang amek baju kat my house tu kan?

Rara said...

Kakak Chika

Aah yang tu lah :D hihihi