Saturday, January 9, 2010

Digi Pimp My Day Challenge



DiGi Pimp My Day Challenge is A.W.E.S.O.M.E!


Rara mengambil masa sehari suntuk untuk menyiapkan 'orang kuning' ini :P and and, sepanjang contest ni, ramai yang tegur kitaorang just because 'orang kuning' iniiiii. yey.


ini digi broadband yang DIGI sediakan untuk semua nuffnanger. wahh digi broadband ternyata hebat. sangat pantas!


ini team kitaorang; THE HUNTER. Dari kiri; Mel, Rara, Ynn, Saffa.

Digi Pimp My Day Challenge with Celebrity Fitness






First kitorang start dengan celebrity fitness dan sampai disana kitorang dapat tau yang kitorang kene lari 800 meter pakai treadmill . Memang gila penat la waktu itu , apa-apa pun tabik spring dekat ynn sebab dapat habiskan jugak larian 800 meter dengan sokongan padu teamwork THE HUNTER .

Digi Pimp My Day Challenge with QuickSilver



Memang berpusinglah nak cari tempat QuickSilver sebab guard kata dekat atas tapi ada pekerja restoran tuh plak cakap kat bawah , apa² ada kakak sombong taknak bagi tau kitorang kat mana QuickSilver sebab dia kata "kena cari sendiri". Dekat QuickSilver nie , kitorang kena pakai baju QuickSilver dan Pose , tak kiralah nak pose maut ke apa . miahaha. Macam model gitu !

Digi Pimp My Day Challenge with Swatch



Tempat nie sememangnya sangat senang dicari gitu ! tapi menguji tahap kreativiti kitorang terhadap marketing gitu ! . Depa suruh kitorang buat advertisement tentang DIGI INTERNET dengan SWATCH . Kitorang kena jadi pelakon selama 30 saat jer .

Digi Pimp My Day Challenge with Mardi Grass



Ini memang takleh blah gila sampai nak gila kitorang . Cuba teka kitorang nak kena buat apa ?
Kitorang kena menari siot!!! macam apa² tah miahahaha . dah la atas stage , pole dancing plak tuh miahaha . Kitorang ditugaskan untuk menari dengan tema ATHLETIC .

Digi Pimp My Day Challenge with Digi

Kat sini kitaorang diuji dengan kepantasan masa kitaorang add dua lagu dari Lady Gaga and Akon kedalam playlist wesite Digimusic! 3 minit! Not bad lah kan sebab kitaorang tak pernah ;og in pun Digimusic tu. Tapi macam BESTTT GILER kowr website tuuu!

Digi Pimp My Day Challenge with Rain Forest 1

Game nie plak menguji kemindaan kitorang gitu . Kitorang kena tengok Youtube dan selesaikan satu CODE/ Puzzle . Clue dia DICTIONARY IN YOUR HAND ! apa punya dictionary aku pun tatau la . tapi Saffa dapat idea tiba² nak tengok Phone Msg !. Dictionary T9 dan dapatlah kitorang selesaikan puzzle tuh haha..

Digi Pimp My Day Challenge with Rain Forest 2

BULL EYES! . kitorang bertukar menjadi orang asli plak . hahaha Sumpit² sana sini . Angin memainkan peranan dalam menentukan markah kitorang ! Fizik gitu ! Dan yang sedihnya , ini adalah cabaran Terakhir yang mampu kitorang selesaikan ! Huhuu

Digi Pimp My Day Challenge with HomeRun

Game nie kitorang dapat jumpa ! tapi Judge cakap kitorang dah terlambat untuk memukul bola !. So kitorang berpakat untuk balik ke MARDI GRAZZ dengan Happy sebab kitorang dah berjaya menyelesaikan 7 cabaran daripada walaupun team kitorang tak pernah datang OU dalam seumur hidup !

Perasaan Kitorang selepas DIGI PIMP MY DAY CHALLENGE

RARA.

fuhhhhh i sekarang tengah join contest DiGi Pimp My Day Challenge. seriously i tengah penat sekarang. sambil update ni sambil suap mulut dengan makanan yang very sedap. makanan pun free tau. best tak digi dengan nuffnang niiii? walaupun penat i rasa sangat berbaloi-baloi sebab contest ni memang fun sangat sebab semua team bekerjasama tau.

SAFFA.

Two Words: FREAKING TIRED. Tapi FUN! Untuk Digi Pimp My Day Challenge ni Saffa memang buat banyak sangat perkara yang Saffa tak pernah terfikir pun akan buat!Terutamanya 'So You Think You Can Dance' tu! Hahha.. Serius Saffa rasa macam WOOAAHHH. It was GREAT.

Frankly. Saffa mula-mula rasa awkward sebab first time jumpa rara dengan ynn and mel. Tapi, terima kasih dekat DiGi Pimp My Day Challenge and Nuffnang sebab anjurkan contest ni! Bukan setakat rapatkan Saffa dengan team je, tapi rapat dengan team lain jugak. =D

LIYANAA.

first challenge (celebrity fitness) kite org kene lari 800m, 2round kau tahu? memang serius penat habis lah wehh, i rasa i dah turun 10kg punya lah penat aku lari, aku jalannnnn and lastly dalam masa 10min berjaya hoi habiskan 2round. ngehhh HAHAHAH sebab first challenge memang terlampau mencabar kredibiliti orang kurus macam i, so i dah semput untuk challenge kedua and ketiga and ketujuh kelapan terus. okay fine even semput, my team and i memang have fun habissssss. memang lah siapa tak rugi digi pimp my day challenge sangat rugiiiii ( i dah turun 10kg, anda bila lagi? ) KAH KAH KAH

MELZ

Sememangnya DIGI PIMP MY DAY teramat best sehinggakan aku tak leh nak cakap apa dah er.. Apa² pun hari ini walaupun penat gila perrghhh TERBAIK! Cabaran yang paling mencabar adalah Celebrity FITNESS.



17 comments:

ween said...

erk, how was the result Rara? I can feel the excitement from here :D

HudaLuna.♥™ said...

huhu..

best btoi lah..
mesti korg sgt hepi

Fatehah A. said...

hahah suke la tgk iklan jam baru tu.tegelak sorg2 je ni

u all menari ke lari2 je atas tu?haha nmpk rara mcm nak wat strip dance je kat tiang tu.haha

anyway i can feel that u all enjoy gile

my[s]ara said...

wah, cam best jer. nak2 yg part menari 2. hehe. nway korang sume memang gempak ar! hehe

Haneem said...

fuhhh. best betul. i yg baca ni pun blh rasa betapa seronoknya u guys. apa result dia?

*tak dapat nak jmp u td. no u i ttggal dkt rmh dlm hp lag 1. sadis and sedih betul. dah lah i xtau korang dekat mana T_____T

Mieya said...

Yayanggg , so mcm mana ?
Menang takkkk?

And and sgt best dpt jumpa tadi even sekejap.
Hope next time dpt jumpa buat kali ketiga.
Dgn kakynn pulak buat kali kedua.
Hihi.
Apepun i love you!
:*

YnaaOhYnaa said...

uwaaaaaaaaaaaaa... jeles i... sedih nye xdpt g.. isk isk....

Nedy Nadia said...

wah..
bestnya..
huhu

irma-ain ibrahim said...

woah best gila game camni!
and orang kuning sangat comel! :))



oh selamat kenal by the way.

-N e Y r A- said...

sumpah comel u jahit org kuning

NadNod said...

kak rara :D comel taw org kuning tu :) mmg best la activity die even cm ade moment yg rase segan nk wt (dance) ;D

suĐĆaya said...

Ghehhe
excitednye tgk video tu xP

ARC said...

haha dia orang bukan sombonglah...diaorang memang dah diberitahu utk tak tlg kita. gua semalam siap pegi information kiosk kot. Tapi nasib baik team gua awal2 dah ada peta gagagga

btw, gua curik 1 photo. Nak buat entri. Choww

DaHLia said...

rara, org kuning tu mmg sgt comel tau... patutlaa team lain dengki... u put lot on effort on that rite ..

anyway, tgk gmbr2 korang dan citer pun best..tp akak xdpt nk tgk video tu...maybe berukband kut lambat..

anyway, mcm mn?? team mana menang??

Rara said...

Suraya

hihi eksaited kenapa? :P

Rara said...

ARC

hoi curi gambar mana weh? credit dohhhh T____________T

eh mana boleh diaorang tak bagitahu T__T kenalah bagitahu. nasib baik ada jugak yang bagitahu. pffftt.

peta? fuh nasib baik handphone aku ada internet free. boleh la google and tahu dekat tingkat berapa. tsk.

Rara said...

Dahlia

hihi comel kan? ehh dahlia, bila masa team lain dengki? mana ada dengki. semua nice lahhhh T__T

haaa nanti boleh tengok, tengok tauuu. team yang menang taktahu lagi siapa sebab result will be announce this midnite :)