Saturday, January 2, 2010

Felt : Ice cream shape



semalam i keluarkan semua felt fabric i yang tak banyak tu, and i keluarkan alatan menjahit. ecewah. macam auntie-auntie kan bila buat statement 'keluarkan alatan menjahit' bweheheh. very the comel bila baru berusia 21 (bakal 22) dah cakap like auntie-auntie. haa.

eh oh. i bakal berusia 22 lah dan bakal juga menjadi _ _ _ _ _ _ (sila isikan tempat kosong) T____________T



i cuba buat ice cream shape. kali ni i buat macam handphone strap. i dah jahit kon ice cream tu and dalam tu i sumbat kapas untuk bagi dia gemuk macam tu. kali ni jahitan i tak lah berterabur sangat macam hari tu. well, proses pembelajaran memang lah macam tu kan you guys. ada improvement sikit-sikit dikira satu kejayaan lah.





atas ice cream warna pink tu, i jahitkan sekali beberapa manik. bweheheheh. and i dah jahitkan handphone strap jugak. kira dah siap lah ice cream i ni. lepas ni i nak buat lebih banyak shape menggunakan felt fabric. and bermakna i memerlukan lebih banyak warna felt fabric lah. but no worry, i dah order semua color secara online. bweheheheh.

by the way,

lepas ni i nak buat handphone strap and brooch pulak. brooch tu lekat pin dekat belakang dia. haaa. sekarang ni i nak menjahit, menjahit dan menjahit. yeyyyy.

UPDATE





dina? means what? bweheheh.

nama adik i lah. this one pun handphone strap jugak. tapi kalau nak ubah jadi keychain pun boleh. letak dekat pensil case or whatsoever ( :P ) pun boleh, pun boleh. haa. item ni i baru start buat pukul 3pm tadi and done pukul 5pm.

61 comments:

rojakStory said...

buat bisnes nyahhhhhhhhh dgn felt fabrics ni. byk dh blog buat bisnes pakai felt. :D

Rara said...

Amoi

bweheheheh. bisnes tu tak lah. tapi kalau ada orang nak order, aku boleh lah. actually, banyak lagi aku nak wat =D macam-macam benda boleh buat tau. hihi

rojakStory said...

ko bg aku free boleh?
hihi.

chika said...

ala comel comel.

See Wunny said...

boleh buat lolipop ?
HEE~

ini blog wirdah said...

bestnye kalau dapat tangan yg kreatif.boleyh hasilkan mcm2 heh. :)

jan said...

comel nye.chaiyok!

enyheartsdiamond said...

rara..u creative la syggg! :D
nanti bole buat giveaway laaa :D

Rara said...

Amoi

bagi kau free? amboi. ganti sakit tulang belakang aku :P

Rara said...

Kakak Chika

hihihi. kakak mesti boleh buat lebih comel kan?

Rara said...

See Wunny

lollipop? heeee kalau ice cream boleh, lolipop lagi lah bolehhh. insyaAllah. nak order ke? wkakkaakakaka =D

Rara said...

Wirdah

alhamdulillah. boleh jugak tangan rara ni hasilkan benda camni. selalu tengok kat kedai, mahal. satu handphone strap dah dalam RM15. wohhh tak sangguppppp

Rara said...

Jan

thankyouuuuuuuuuuuu :P

Rara said...

Enyheartsdiamond

hehehe alhamdulillah. erk giveaway? insyaAllah! ;) who knows kan..

syafi and rara 4ever said...

sumpah comel syg ....cantik sgt3 ...pandai isteri bb buat ... skg nie bb tga tgu name kite taw ...msti lagi CUTE ... heheh ...


syg,syg .bb Rase DAH LAMA bb taK jenguk BLOGE syg ...mmg cantik sgt3 wallpaper n hearder syg ... BB syg ayg sgt3 taw . DALAM hati bb ad syg jek syg ... I LOVE YOU SO MUCH SYG .... mwahhhh30x

Rara said...

Syafi Budak Demok Dempol :P

eeeee bb ni. belum jadi isteri lah. sabar sikit. tak lama je lagi. wek.

haaa. kenapa sayang taip kejap huruf kecik kejap huruf besar? :P wek. mengada lah tu kan? hei. bb memang. busy sangat sampai takda masa hahahahaha

Haneem said...

fuyooo. pandai btl u menjahit. i pnh cuba ngn adek i dl. siap tgk tutorail kat web. tp xmenjadi pn. bl xmenjadi mula lah give up. buang duet je bli felt fabric tu bnyk2. HAHAHA!

boleh bt bisnes u ni.

=D

Rara said...

Haneem

hihi thankyou dear! ^,^

pernah cuba tapi tak menjadi? haaaa ni mesti masa form 1 dulu kelas jahit u main-main kan? ;P

habis mana u campak felt fabric tu semua? meh jual kat i meh ekekekeke ;P

bisnes tu tak lah kot. but if ada orang nak order, why not kan? bweheheheh.

See Wunny said...

err klcc boleh ?
[asyik tanya je tp order-nya tidak . HEHE]

Rara said...

See Wunny

hihi if you want, yeah i will try ;))

Nur said...

wahh , boleh jual ni dekat blog . Kemas je kali ni , comel comel .

5 Star :)

Lisa said...

Cantik and cuteee nyeee!
er, boleh lah buat keychain nama Lisa kan kan?
Lepastu boleh letak dekat pensil box lah. Eeee, comel lah!

Rara said...

Nur

haha thankyouu

Rara said...

Lisa

hihi boleh jeeeeee :P nak ke? wkakkakaa

puteri amira \(^-^)/ said...

wah3 !
pandailah kak rara buadd :)
btw , kain die tu kak rara beli kat mana ekk ?
putt nak try laa :p

Rara said...

Puteri

thankyou. beli dekat daiso =DD

Lisa said...

Eh, Lisa macam tertarik lah. Serious tertarik.

Er, kalau nak, berapa ye? Er, boleh tak Lisa bayar guna topup je?

Farah said...

kak rara. nak jugaaa yang ada nama tu.
comel gilaaa :)

Rara said...

Lisa

lisaaaaaaa serious ke? hihihihi. pos ekspress RM3. kakrara cas RM5 untuk kain dengan upah jahit :P kira semua sekali RM8. huwaaaaa kalau topup, kena fikir dulu lah sebab nanti takda modal lah T________T kain tu dah lah mahal. tsk.

Rara said...

Farah

hihi nak ke? bak duit :P

Lisa said...

Owh yeke? Ala, macam mane ye? Nak jugak! Lawa sangatttt! Hihi

Rara said...

Lisa

lisa tak boleh bank in ey sygg?

Lisa said...

Takboleh lah Kak Rara. Sekolah pun dah nak start dah. So busy lepasni.

Rara said...

Lisa

family Lisa takda yang boleh bank in online ke yang?

Lisa said...

Haah kan, er, nanti Lisa tanya parents dulu okay. Law okay, nanti Lisa inform

Rara said...

Lisa

haaa okay my dear ;)) nanti Lisa punya tu kakrara buat lebih cantik lah. Letak button² comel :P hikhik

juice said...

mana rara beli fabrik untuk jahit menda2 camni? aritu rara jahit pada baju couple kan...

Rara said...

Kak Juice

kan Rara ada cerita, Rara beli dekat Daiso ;) Aah haritu dekat baju couple. Hee

safiena said...

OMG!! Comelnyerrr.. kreatif la u nie sis!.. keep it up okies? I suggest u buat lolipop next time hehe ^__^

Rara said...

Safiena

hihihihihi thankyou darling =______= i buat ikut suka je tau. takda tutorial apa pun haha. pakai hentam je. lollipop? awwwww. tengoklah camana dulu. i nak buat something lain dulu.

Melz said...

cute weh :D

101096 said...

Kak Rara, siyes lawa sampai nak comment ni. Hahaha, eh kak rara jual lah jual. SMARTTTTT ! Mesti ramai yang nak order. Hehe..

See Wunny said...

jmbtn pulau pinang blh ?

Rara said...

101096

Alololo comelnyaaaaa. Hahaha. Eceh takda maknanya ramai nak order kot :P

Rara said...

See Wunny

Jangan main-main boleh? LOL.

rojakStory said...

ehhh. dh tambah hurup.
nak satu!!!!!!!!!!!!!!!

3_bd said...

dina...sour =P

Mieya said...

OMG cantik gilaaaa.
Agak² kalau nk order boleh tak?
Nak order untuk 5th anni :P

amethyst said...

akak, cntk nyerrrrrrrrrr...
nk tmph leh??? kalau tempah nak kasi duit kat kak rara cmner?????

iNaMoRaTa said...

nice la..sweet sgt..mcm rara...hehee...hi..blogwalking~
ur visiting dear..heee

Rara said...

Amoi

bweheheheh nak? meh duittttttt =D Cakap je nak camana, confirm bolehhh

Rara said...

Mieya

bolehhhhhh =D nak bentuk apa? ke nak nama² hihi. boleh boleh.

haaaa. harga bergantung kepada berapa banyak huruf tau ;)

Rara said...

Amethyst

hihi order? bolehhhhhhhhh =D bayaran bank in eh

Hezan Aurora said...

nice job rara! btw,where did u buy hello kitty pendrive for k.reena ekh?how much??I nak beli from u leh?thankx rara yg tomei2...

amethyst said...

kak rara, kalau guna duit pos leh???

Rara said...

Amethyst

Duit pos? Camana tu? Hihi kakrara tak tahu camana T__________T Yang macamana eh?

full of love,keyna said...

wewiiit,kak rara kreatif sgt ;)

duludulu teringin gak nak wat cmni.tapi busy trus lenyap hbi nk wat bende alah ni.hehe
kaka rara,
nak order la cmniee.hee


n nk isi tempat kosong uh,
ISTERI.
btw kan?hee

June08 said...

Wah ini betul kreatif nie.. Pandai lak menjahit yer Rara.

atreyu strange said...

giler kiut sial! leh jadi gift utk org. huhu.

amethyst said...

kak rara, duit tu macam cek jugak.. tapi kena beli kat pjabat pos.. sy pon ta tahu sangat... hihi

Hezan Aurora said...

hi rara..serious i nak beli pendrive hello kitty cam k.reena tuh...plz let me noe k..thankx rara