Saturday, January 23, 2010

Felt : Novelty button, heart and phone casing. (Kenapa saya benci Pos Malaysia juga)


beberapa hari lepas, i sibuk dekat twitter marah-marah pos malaysia. heh. seriously i rasa macam kecewa dengan post office gelang patah, johor ni. actually, i beli buttons online. the owner of the blogshop tu bagi tracking number for pos ekpress. i pun track lah. yelah, this time i beli item yang agak mahal (mahal bagi i, bagi you guys i tak tahu lah). but then, esoknya i tengok item tu dah ada dekat post office gelang patah. masa tu pukul 2pm. so i thought item i akan sampai hari tu jugak. yelah. i track and item tu pun dah sampai, and jangan lupa, pos ekspress janji one day je kan? "dijamin sampai esok". the seller of buttons shop online tu pun send item tu before pukul 2pm tau. so of courselah ambil masa sehari je kan? heh T_______T

tapi hari ketiga tu i kena call post office gelang patah sampai tiga kali and paksa diaorang untuk hantar item i, then setengah jam lepastu barulah posmen dia hantar. kena PAKSA okay. wtf. heh.

thats why lah i tak percaya dengan pos ekspress. sebab pos ekspress guna posmen biasa. kalau poslaju kan ada van dia tu. so i lebih prefer poslaju lah. kalau poslaju pun buat hal yang sama, i terpaksa lah mengamuk dekat post office tu. hope takkan jadi macam tu lah. hesh.


at lastttt buttons ni semua dah ada dekat tangan i. nanti i nak order lagi dua pack. hihi.



actually this item, kawan sekolah adik i yang order. bweheheheh. dah dua orang kawan adik order dekat i tau. alhamdulillah. by the way, cartoon perempuan yang i buat tu ada tak macam budak sekolah? T____T



phone casing. gahhhhh. lepas ni i nak buat pencil case pulak lah :P

i rasa macam tak ada mood je today. you guys semua macamana? johor bahru panas terik ni, tak tahan i :(

21 comments:

Nadya ©™ said...

Pos malaysia memang hampehh..
Hari tu i pos sumthing kat kawan i on monday guna pos ekspress..
Tapi,semalam friday baru kawan i tu dapat..
Padahal KL - Ipoh jek..Hampeh tol la..tsk

Rara said...

Nadya

betul tu. pos ekpress memang tak boleh dipercayai sangat. i pernah tunggu dua bulan tau. kawan i cakap dah pos, tapi i tak terima langsung. after dua bulan baru i terima. serious macam takda hati T_________T nasib baik setakat ni poslaju dia not bad lah. kalau takkkkk, memang nak kena ban HAHAHAHHA.

amoi said...

tak suka pos laju sebab kena mintak sign. =____=. dibuatnya tak de sape kat umah cam ne? lebih elok pos express. tak kesah amik bape hari pung, janji tak yah signature. just letak dlm peti surat.haha. dah la murah sampul pos express.

Haneem said...

i rasakan mamat2 posman ni mogok kot. i pun lmbt dpt brg i. ke dieorg pakat kawen ramai2 tu yg xde org nk keje tu. sedih btl lah pos malaysia ni.

heyyy! phone casing tu comel banget. siap ada rabbit cute lg. nnt dh bt pencil case jgn lp tunjuk tau.

=p

Rara said...

Amoi

HAHA itupun kalau dapat. kalau tak dapat? HAHAHAHAHA aku pernah weh. aku dekat post office, lepastu pekerja dia semua sibuk terkejut ada satu sampul pos ekspress terbukak, dalam tu ada sepucuk surat. dokumen penting. diaorang tengok tarikh, bulan november 2009 punya. lepastu sibuk salahkan satu sama lain weh.

honestly speaking, pendapat aku berbeza dengan kau ;) maybe sebab aku senang nak sign ke apa, yelah aku kan duk rumah je. in case aku tak ada kat rumah pun still boleh pergi post office ambil balik. kalau pos ekspress, aku rasa susah kot nak dapat guarantee apa-apa if something missing :P just my two cents, lain orang lain pendapat ^________^

Rara said...

Haneem

betul lah. kalau malas kerja jangan kerja. serius i marah gila tau. sampai posmen tu datang kan, send item i terus cepat² blah. eeee geramnya i!

ala i buat sambil lewa je phone casing tu. buat untuk diri sendiri rasa malas sangat. buat untuk orang lain, semangat ke main! =D

F I T said...

oit org johor kena berkabung laa..hehe owh baru tau pos ekpress tu guna posmen besa..lpas ni apa2 pun nak guna poslaju a lagi baik.. :)

farah◕‿◕ said...

eee....geramnye tgk sume hasil k.rara...rse cm nk beli je..tp sye dok kt selangor..jaoh lak nk beli..hmm:(( anwy,, good job k.rara.. xde keje cari keje:))

Rara said...

Farah

hihi kakrara ada je customer from selangor. bukan kata selangor, kedah sana pun ada yang order :))

takda kerja cari kerja? HAHA ada je kerja lain nak buat, bukan TAK ADA ye :D

ummi said...

rara,
hw much kalau sy nk upah rara hias blog i cntik2.
i mean spadan ngan bssiness cm tuh.
i ada bt some bssiness mknan n it will be an honour kalau rara edit blog i spdan ngn bssnes i.
can u?
ckp brp saja upah nye okeyh.

Rara said...

Ummi

hello and thankyou ada dekat sini bagi comment ^,^ business makanan ye? rara boleh buatkan. tapi boleh tak bagi contoh blog tu macamana? sebab rara tengok still kosong kan? meh email dengan rara meh, kita discuss secara private :)

queenshira@gmail.com

:D

Farah Annysa said...

so creative. em. nk adiah. ahaha

cikyuyu said...

RARA , phone casing 2?
smarties . nak jugak lah!!!

cik eykameow :) said...

takut gak an lau jd kt i cmni. huhh, nsib lah so far x kne lg..btw,cute dowh u jahit muka dak skola tu.hihi

Rara said...

Farah Annysa

Eh hadiah apa pulak ni? T__________T

Rara said...

Yuyu

hihi tadi dah SMS. Nanti i try tau my dear ^,^

Rara said...

Eyka

kena apa hoi? HAHAHAHHAHA. hihi thankyouuuu! =DD

Mieya said...

Okay phone case sgt cantik. Nanti mieya beli hp baru mieya nak order satu lah. Tapi taktahu lah bila beli hp baru tu T___________T

Rara said...

Mieya

hihi tak berapa nice tu. masa buat tu, kakrara badmood gila like hell +_______+ hihi. sabarlah. tak lama je lagi dapatlah tu.

Eyriqazz said...

cantiknya..nak satu..

P/s :Rara taknak tukar font ke?Susah nak baca..huhuhuh...

.Cik Nana. said...

salam.
kak rara...saye nak tempah yg mcmni boleh?camne ek nak tempah?