Wednesday, January 20, 2010

Why I Like It Longer


empat hari lepas, i tengok website nuffnang, ada buat contest LG. just write a blog entry about ‘Why I Like It Longer’ dan tiga entri terbaik bakal memenangi LG BL40 New Chocolate setiap seorang. i sangat berkeyakinan tinggi untuk buat entri memandangkan hadiah sangat diidamkan oleh i sendiri.


nasib baik nuffnang sangat friendly dan reply pertanyaan i ni :D and this is..

'why i like it longer'




since i dah terjebak dalam dunia crafting felt, lebih baik i share dengan you all why i like it longer. i suka beli felt fabric yang lebih panjang berbanding yang pendek (merujuk gambar). i memang cenderung beli felt fabric yang lebih panjang sebab ia bermaksud felt tersebut lebih besar dan boleh digunakan dengan banyak. walaupun agak mahal sedikit, tapi bagi i, sangat berbaloi. kualiti dan harga yang sama, tapi kalau ada yang lebih panjang, mestilah i akan memilih yang lebih panjang dan besar!



masih dalam dunia crafting felt, i lebih suka gunting yang lebih panjang. senang nak potong felt. kalau i potong felt menggunakan gunting yang pendek (rujuk kepada gambar) i feels like it too complicated and it will make my fingers hurt!



plus, benang pun i tak suka yang pendek. why i like it longer because i rasa membazir beli benang yang pendek since benang yang lebih panjang itu adalah lebih banyak kuantiti berbanding yang pendek. so i boleh pakai lama and tak perlu asyik beli benang. harga mahal sikit tak apa, yang penting memudahkan i.



oh ya. jangan lupa. why i like it longer just because i am too short with height 156cm only. hihi. *blushing*

oh don't forget one more 'special thing'! why i like it longer..



mempunyai 3G HSDPA 900/1200. ini adalah salah satu benda yang penting i perlukan. well, my fiance sekarang ada dekat KL, while i'm in JB. jarak sangat memisahkan dan 3G menjadi penghubung antara i dengan dia. LG BL40 New Chocolate yang semakin panjang dan bukan slide ini sangat menepati citarasa i. as you know, i kurang suka mobile phone slide type.


LG BL40 New Chocolate seberat 129g ini sangat slim. slim like me, maybe? ahaaa. this is why i like it longer! nipis dan tak tebal macam slide type! and it make the LG BL40 New Chocolate are so sexy!


i dah buat crafting felt for phone casing. it special for LG BL40 New Chocolate! :D why i like it longer, LG BL40 New Chocolate adalah S-Class Touch UI. dan ia menjadikan LG BL40 New Chocolate sangat selesa dan sesuai untuk berinternet dengan aplikasi Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA! wowwww! bagi yang addict berblogging macam i, sangat sesuai kan? this is why i like it longer! nak online pun senang, it have the big big big screen!




qwerty thumboard! this time though qwerty keys are big enough and it is much harder to tap the wrong key. OMG. kerana panjangnya LG BL40 New Chocolate, ia sangat memudahkan user. senang cakap, very friendly user lah!



whoaaaaaaa! why i like it longer sebab i boleh tengok video dengan screen yang besar! 4" tuuu! i'm in love with LG BL40 New Chocolate! i want it so badly now. please?


why i like it longer? the length of the phone actually is pretty unique!


see? kalau i pakai dan gantung dekat leher pun sangat sesuai kan? this is one more of the reason why i like it longer ; unique design!

actually, very nice design, just like anothers LG. but this time, it more longggg and more nice too ^___^

the phone is great especially with the 21:9 aspect ratio movies work just great giving out great sound with the dolby great surround sound technology. i think LG BL40 New Chocolate the greatest phone this year!



OMG!!!!!!!! i berharap sangat i akan menerima calls dari nuffnang and LG dan beritahu, i adalah salah seorang daripada pemenang 'why i like it longer'.

you all tengoklah sendiri kalau LG BL40 New Chocolate diletakkan di atas meja, sangat unique dengan saiz yang panjang dan warna yang very exclusive.

serious talking, this is the awesome phone to be owned!


33 comments:

Mieya said...

Entry terbaik sygggg . Hope kakrara menang tauuuu . Aminn :)

Rara said...

Mieya

betul ke entri terbaik? huwaaaaaa i hope so! T_________T tapi seriously, nuffnang memang best lah kan. sebab selalu buat contest macam ni dengan company yang buat advertisement. dah lah hadiah dia lumayan. meleleh airliur kalau tak dapat *drool*

yonna said...

serius terbaik. siap grafik yang comel2. hope sgtt rara menanggggggg *hugs*

Rara said...

Kakak Yonna

hihi serius ke? alaaaa taktahulah :( sebab entri rojak kan. tsk.

thankyou kakak. kalau menang memang tak tidur dua malam asyik pegang handphone je :D

sumijelly said...

wau...entry yg sungguh complete..
leh menang la macam nie..
hahaha..sumi punya dh maca iklan jer kan...hahaha
x terfikir nak creative mcm nie...
next time la buat mcm nie..hehehe

http://sumijelly.com

Rara said...

Sumi

hihi thankyou v much and goodluck to you too tau ^,^ insyaAllah kalau ada rezeki harap boleh menang lah kan =D

Aisya J said...

WAH goodluckkk! BEST BEST! Hopefully you'd win :D
Yang last itu bilik kakrara ke? WAHHH sungguh exquisite!
<3

Rara said...

Aisya J

wahhhhhh thankyou so much, aisya :') HAHAHAHA i nak menang sangat T_________T harap lah boleh jadi one of the top 3 winner

deena awanis said...

gud luck rara!!
anyway, jom la join i punyer giveaway.walaupun hadiah x voogie the vast cam nuffnang but ikhlas dari hati i tau..hekhekhek

Rara said...

Deena

tq v much deena. haaa ada giveaway? amboi rajinnya buat giveaway :)) insyaAllah i join ye dear.

Juice said...

wah rara masuk jugak contest ni ek...kak juice 1st time tau join nuffnang punyer contest...entry rara sgt detail erm ada harapan utk menang, sekurangnya jadi wakil utk blog melayu...

gud luck dear...

Ezzah said...

wow.....entry yg best!! hopefully rara akan menang! yeeeaaa...chaiyook chaiyookk!! :)

Rara said...

Kak Juice

Haha aah Rara masuk jugak. Since nuffnang bagi keyakinan post in malay pon boleh join, Rara pon join jelah. Selama ni tengok post in English je menang. Tambah pulak asyik Chinese je kan? :PP

Rara said...

Ezzah

tq v much dearrrrrrr ^_____^ tammo berharap tapi dah berharap. camana T___________T tapi nak sangat entri in malay macamni menang hihi :D

miss keroppi said...

wahhh...entri yg best!! gudlark~~

Liyanaa. said...

OMFG terus i rasa i kalah sebelum betanding. belum lagi rasa nak update dh ada pemenang. tinggal lagi dua saja.

HAHAHAHHA gdluck syggg. if u tak menang ni, memang lah i cubit nuffnang HAHAHAHAHAHAHA

ween said...

comel nya entry, good luck Rara. this is a GREAT entry :)

Rara said...

Miss Keroppi

aik yuyu ke ni? ke orang lain? hihi ;P btw thankyou dear!

Rara said...

Liyanaa

ala u tipu kan. i buat tak hebat pon. dah lah in malay lepas tu macam entah hapa hapa tak? T________T hahaha before i submit ni, i check semua, tak ada pon yang buat entri sepanjang i buat hahaha over kan?

doakan i tau yayang :D

Rara said...

Ween

serious ke ween. Rara takut sangat nak berharap. Masa digi haritu pon berharap juga tapi takda hasil pun. Tapi kali ni tammo lemah semangat. nak yakin pada diri sendiri. hihi

miss keroppi said...

eh..bukan la...

Rara said...

Miss Keroppi

Eh bukan eh? I tot u ni yuyu, my friend :) sebab dia pun suka sangat dengan keroppi ^_____^

miss keroppi said...

hehehe..it's ok...~~

♥HudaLuna™ said...

rara!
gudluck syg!


comel je entry ni

ajie said...

wah.. terus rasa xde harapan nak menang... gud job rara..

Joshua said...

Thanks wor! Good luck to you too =)

joegrimjow said...

walaa
mmg pencabar ni
mantap2
harap2 xmenang
hahaha

cr3ap said...

Nice entry post. Hope you will win. :D

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

ღnurull.mrs21ღ said...

xjadik nk buat entri.. sure kalah dgn you.. ta pe lah.. kalau u mng i kalah kite bg dua hadiah boleh x? :)))

i harap entry you menang! lps tuh dpt advetorial.. fuh.. mkn besau kite kwan2 mse wedding dia nti.. kne buat satu meja khas utk blogger..

Hazwan Hakim said...

so detail and very information..

see my post also..hehe

http://www.keemzone.com/2010/01/why-i-like-it-longer/

theeggyolks said...

wow! good entry..i joined too :D

nono fara said...

i am joining the contest too.. good luck to us! ;D

Rara said...

goodluck everyone!