Wednesday, January 6, 2010

Hari pertama sekolah



... tajuk dia macam i yang sekolah.

masuk hari ni dah hari ketiga budak-budak sekolah bersekolah. i yang dah habis sekolah ni pulak rasa nak sekolah jugak. rindulah dekat sekolah. tak sangka, dah lima tahun i tinggalkan sekolah. heh. nampak sangat dah dewasa. tapi perangai macam budak-budak. perangai macam budak-budak tak apa, asalkan cara pemikiran dah matang. jangan pulak orang tengok macam dah matang, tapi cara pemikiran tak matang langsung heh.



pagi pertama adik i bersekolah pada tahun dua ribu sepuluh, hujan. memang sengaja nak suruh i hantar dia. dah lah sejuk T_________T terpaksa lah i pergi hantar dia. jammed takyah cakap. lepas tu masa nak ambil tu, lagi lah jammed sampai tak bergerak langsung. kereta dari arah bertentangan langsung tak boleh jalan. sebab kereta dari arah i dah buat jalan yang double way tu menjadi single way. heh. habislah semua pun horn sana, horn sini.


i dalam kereta dah membebel-bebel sampai mama nasihat suruh sabar.



petang tu, pukul 3.30pm i dengan mama hantar adik lagi sekaligus nak bayar yuran sekolah agama dia. still jammed sampai i parking je kereta ikut sukahati.





sekolah dia punyalah besar. sampai tak larat i nak berjalan mencari kelas dia dekat mana (-______-")

7 comments:

Mieya said...

Hye adik selamat bersekolah HAHA
:D

Liyanaa. said...

kenape adik rara macam mentulis tiada akhirnya? WAHHAHAHAA

Rara said...

Mieya

hihi hai kakak mieya. selamat duduk rumah macam kakak saya LOL :P

Rara said...

Liyanaa

buekkkkkk :P i malas nak update sebenarnya. entri ni tak ikhlas langsung T__________T

cik EPAL said...

dah lama tak pergi sekolah..heee

Juice said...

anak buah kak juice masuk tadika tahun nih...
hari2 mangamuk tak nak masuk kelas. pening jadi cikgu sekolah tadika kan...

hari ini cikgu dia suh kakak kak juice balik, dia ambik anak buah kak juice dan kunci pintu...bile time nak balik kakak kak juice tengok anak dia siap bergurau ngan member baru lagi...betuk2 kenangan terindah.

Noi❤Alexia❤Lolo said...

Hihihi.. terasa rindu ngan zaman persekolahan...