Monday, February 22, 2010

Felt : Names and minnie mouse



"Hari ini kau datang riang, tersenyum buatku senang.. Kau hias dirimu, membuat hati bertambah sayang.." --Tiba-tiba I bangun pagi ternyanyi lagu ini. And yes. I bersyukur sangat I bahagia dengan Muhammad Syafi. Hari ini mood I baik sangat. Siapa yang cuba rosakkan mood I MESTI akan mendapat kesengsaraan seumur hidup heh.

"Kejamnya kau ini, Rara!"

Perlu menjadi kejam sekali sekala. Jadi baik sangat nanti kena pijak kepala.

Okay. Jom lah tengok hasil kerja tangan I yang halus mulus ni. Pfft. Actually tak adalah halus sangat, kasar jugak tangan I ni. Sekali dapat lempang orang, for sure berdarah hidung orang tu. Nak-nak lagi kalau dapat lempang orang yang poyo mengalahkan I. I pantang benar dikalahkan! Biarlah I poyo sorang-sorang nok.





Minnie mouse; order dari Nurul Syuhaidah. I happy sangat berurusan dengan dia. Sumpah senang. Dia kasitahu nak apa and I kasi harga, terus dia bank in. Macam 'ting', sekejap sangat dah masuk duit dalam bank I. I 'kurang' suka kalau customer tu order macam-macam, itu lah ini lah, baru email I, kasi details nak warna itu lah ini lah, lepastu terus tanya "Bila boleh siap?". Padahal sampai sekarang pun tak bank in apa-apa. Karang I smackdown baru dia tahu. Dey, buat payment dulu lah, dey! Lepas itu barulah boleh tanya bila siap. Budi bahasa budaya kita.

So, Nurul Syuhaidah yang menjadi salah seorang customer disayangi oleh I order Minnie Mouse untuk 'Dania'. Who's Dania? Kalau tak silap I, anak buah dia ke cousin. Hihi. I lupa lah nyah!



Order from Fida. I pun suka berurusan dengan Fida. She's a very understanding customer. Fida bank in before Chinese New Year tau. Lepas tu kan I cuti, I ke Kuala Lumpur and cuti sampai 16 haribulan. Kiranya lama jugak lah Fida tunggu items dia ni. Don't worry baby, hari ini I pos dan besok you dah boleh gantung dengan telinga eh silap, gantung dekat mana-mana lah.



Sorry, gambar tak clear. Warna berbeza sikit dari yang asal. Ya ya, semua picture dalam entri ni berbeza warna dengan yang asal heh T____T I nak update cepat, nak siapkan banyak lagi order, that's why nak setting camera pun tak menyempat. Kesian mommy korang ni. Blergh.

Order from Viera. Viera pun sama keadaan dengan Fida. Bank in before CNY but then I baru nak pos hari ni. Sayang betul dekat semua customer I, takda lah paksa-paksa macam tak reti sabar. Walaupun dah buat payment, takda sibuk tanya "Bila nak siap?". Thankyou sebab memahami. Yelah, uols cuti, I pun nak cuti jugak :B

14 comments:

Viera said...

mak aiihh,comelnya felt yg kak rara buat utk viera.x sabar2 nk dapat nie..
heee..
nk deal utk bnda3 chumel mstilh kna sabar kn kak..
hasilnya psti mantap.
:)
tengggs again kak rara!
sayang kak rara ketat2.heh.

Rara said...

Viera

Jeng jeng jeng, Viera dah tengok dulu. Tapi rumah Viera jauh kan? Maybe kalau bernasib baik, esok sampailah. Kalau tak, lusa lah :) Kapit Sarawak, jauh betul kan dear?

Apapun nice to know you my dear! Sayang Viera jugak :*

Liyanaa. said...

mana yang rawr rawr? taknak tayang ke hoi HAHAHAHAHHAA

Rara said...

Liyanaa

Hari tu I nak tayang tapi takut adik and kakak you tertengok blog i ke hapa. Yelah kan masa tu u nak surprise? :DD Lepas tu takut jugak kang I update, nanti you tak leh nak update pasal Rawr Rawr pulak ke kan.. Hihi. Okay you dah bagi greenlight nanti I bawak Rawr Rawr datang Candyfloss heh? =P

lilcute_girl said...

gile kreatif la rara ni!

aida said...

yeah2, felt is so cute, xsbr nk dpt.. minnie mouse! tq rara~

nurulfaridah said...

sumenye comel yg rara wt ;)

Viera said...

heh.
x kesah la esok ke lusa smpai,
yg pnting smpai..
risau juga ni klu hilang sbb mcm yg viera gtau kak rara hrtu,kt kapit cni xda posmen..hehe.
Jauhlah juga dr Johor tu..
dh nk dekat2 ngn sempadan indonesia plak..
kih3..

:DD

Viera said...

eh,lupa nk tanya kak rara.
alang2 lepak kt blog nie,Viera nk tnya felt utk Viera tu akak buat type ribbon or phone strap or keychain?
hehe.
tenQ in advance.
:)

mirr mira said...

tahniah! bisnes makin mantap!

full of love,keyna said...

wah.comelnye sys.siyes,suke hasil tgn sys tau :)
satu hari t keyna order juga :D

Atifa said...

Kak Rara, kalau order felt bookmark boleh?

Fika said...

woah comelnye! for sure one day nnt fika nak order. comel2! update lg psl felt nih taw sis rara :)

Flo Alfera said...

wah so cutelah benda tu..awak yg buat ke? anyway nice blog u have.