Saturday, February 20, 2010

Tweet via SMS Anytime Anywhere!



Siapa bertwitter menggunakan gladlyCast SMS? I think kalau Maxis user, sangat berbaloi-baloi lah kalau dia guna gladlyCast SMS kan? Tapi Celcom user, kalau RM1 boleh send cuma lebih kurang 16 tweet sahaja. Agree? Tapi berita baik untuk Celcom user, dengan hanya RM1 seminggu, uols boleh tweet sebanyak mana uols suka! Unlimited! Best kan? Macamana nak buat? Okay jom follow I, I pun dah start guna Channel X Twitter since malam tadi.



Berbaloi-baloiiiiiii kalau Celcom user guna Channel X Twitter ni. RM1, murah saja kan? Daripada setiap tweet kena caj sebanyak 10sen err atau 6sen? T____T Sangat rugi kan? Tapi sekarang Celcom dah buat Channel X Twitter, no regret, mesti kena sign up! Jangan lupa. Account twitter jugak mestilah kena ada!

First thing uols kena buat adalah ambil handphone dan type macamni.



Lepas tu Celcom akan bagi SMS terus ke handphone uols. Uols pergi sini -> Channel X Twitter. Dekat website tu ada button Click here to link your account now macam dekat bawah ni;



Click button tu and proceed/allow to your Twitter account. After done, masukkan mobile phone number. Dekat situ boleh masukkan sebanyak lima nombor. Kot lah kalau uols pakai lima handphone kan. Kalau ada satu number je macam I, letak satu cukup. Lepas tu click save.

Haaaa sekarang uols dah boleh tweet macam nak gila. Unlimited dengan hanya RM1 seminggu. Berbaloi-baloi kan? Macamana nak update status? Nanti Celcom akan terus hantar SMS dekat uols cara-cara nak update status Twitter. Senang je caranya. Text your message and send to 29800.



Selain tu, uols boleh jugak follow memana Twitties. Contohnya lah, uols tengah tengok Trek Selebriti lepas tu artis favourite uols bagi ID Twitter dia, haaaa time tu uols terus lah follow dia through SMS saja. Senang kan?

Apalagi? Jom lah follow I dekat Twitter sekarang!

10 comments:

Liyanaa. said...

sayanggg. ada cas sampingan tak T_________________________T

i kene 20sen satu sms. 5sms dh seringgit HAHA. nk joinnn !

Rara said...

Liyanaa Babyy

TAK ADA. TAK ADA. TAK ADA cas sampingan. RM1 seminggu sahaja :P Seronok kan? Daripada satu SMS kena cas 20 sen T__________T HAHAHAHA tak berbaloi lah macam itu. Kita celcom user kena lah ambil jalan berbaloi-baloi macam iniiiiiii. Jom jom join sekarang jugak!

taz said...

rara. i dah sign up semua. lepas tu dia suruh authorized and click button YES. tapi i tak jumpa pun mana button Yes tu +________+

taz said...

eh dah dapat. haha. yang, kalau kite follow org lain punye, each update from them kite dpt via sms jugak eh? ada charge?

Rara said...

Taz

HAHAHAHAHA button YES tu kena scroll ke atas sikit kan yayang? :P Weewittt I nak follow you lah kejap lagiiii

Haaaaa kalau kita follow orang lain punya pun akan dapat via SMS dan its free bebehhhh ;))

ღnurull.mrs21ღ said...

alaa.. nk jugak.. tp hp baru sae hilang.. num clcm tuh.. ;((

Rara said...

Nurull

HAHAHAHAHAHA kesian you. Pergi beli nombor baru lah babyyyyy :(

Wawa Zameri said...

yess gladlycast mmg best utk pengguna maxis mcm i : )

meo188 said...

nice info!

-N e Y r A- said...

mommmy, i dah buat last month but then delete. hahaha serabut gle banyak tweet masuk. walaupon follow 2 org jek dr celcom tweet